koko115 Opublikowano 13 Października 2007 Opublikowano 13 Października 2007 Cześć, mam coś takiego że po naciśnięciu przycisku od otwierania szyby, coś stuknie w drzwiach i nic się nie dzieje, wiecie jak się za to zabrać ? czy tam są jakieś krańcówki które mogły paść, bo po ściągnięciu tapicerki wszystko wygląda na OK
cayenne Opublikowano 13 Października 2007 Opublikowano 13 Października 2007 Prawdopodobnie połamały się ślizgi podnośnika szyb.Zobacz dokładnie,czy są całe. wyglądają mniej więcej tak: http://allegro.pl/item252425105_slizg_slizgi_podnosnika_szyby_audi_a4_vw_pasat_b5.html
koko115 Opublikowano 13 Października 2007 Autor Opublikowano 13 Października 2007 jak by to były ślizgi to coś by się działo, właśnie w przedniej szybie miałem ślizg pęknięty ale szyba coś chodziła, a z tyłu nic tylko są odgłosy z drzwi po naciśnieciu pzycisku jakby szyba była u góry i ja nadal bym próbował ją podnośić słychać takie cyk cyk i nic sie nie dzieje. ps jak poprostu spawdzić elektonike, na któych kablach powinnny jakie npaięcia ?
adamq Opublikowano 13 Października 2007 Opublikowano 13 Października 2007 Odkręć boczek od tych drzwi i sprawdź dokładnie, czy szyba się nie zablokowała. Posłuchaj jeszcze skąd dobiega to cykanie. Jeżeli z tych drzwi, to według mnie silnik ma za ciężko i nie może opuścić tej szyby.
koko115 Opublikowano 18 Października 2007 Autor Opublikowano 18 Października 2007 odkręciłem boczek, wszystko jest OK, możliwe że jest coś zblokowane, nie chce wykręcać silnika bo niewiem czy coś się nie porozchodzi, i ciężko będzie złożyć.
Zimektm Opublikowano 1 Lipca 2010 Opublikowano 1 Lipca 2010 Witam ja się dołączam pod temat mam ten sam objaw- tylna lewa szyba nie chce chodzić, słychać tylko charakterystyczne "tyk-tyk" w drzwiach. Drzwi rozebrałem przełożyłem silnik od prawych drzwi i silniczki są sprawne, rozebrałem i wyczyściłem też przełączniki i to nie ich wina. Co to może być ?
jack 254 Opublikowano 1 Sierpnia 2010 Opublikowano 1 Sierpnia 2010 mam podobny problem , szyba nie reaguje na przycisk ,słychać tylko dwa charakterystyczne klikniecia. ma ktoś rozwiązanie?
arek1036 Opublikowano 30 Kwietnia 2012 Opublikowano 30 Kwietnia 2012 ja też mam ten problem,jest jedna opcja jaką można sprawdzić. ja teraz nie mam jak bo połamałem nogę i jestem uziemiony.znajomy mechanik powiedział mi żebym wypioł moduł ,który znajduje się pod siedzeniem kierowcy i spróbował go wysuszyć,gdyż może być zawilgocony.jeżeli ktoś jest chętny do sprawdzenia tego to niech napisze czy pomogło.
DanekPL Opublikowano 6 Maja 2012 Opublikowano 6 Maja 2012 hej u kumpla w passacie b5 własnie moduł pod fotelem byl problemem a w sumie kable ktore do niego wchodziły.... kilka kabelków bylo poprostu przegnitych pomaga dosztukowanie. ja mam inny problem .... tzn takze nie dziala mi szyba tylna lewa i centralny :/ ale nie mam modułu pod siedzeniem :/ lub nie umiem znalezc. pomoze kto gdzie szukac ?( a4 b5 96r)
Rekomendowane odpowiedzi