kamakazi Opublikowano 15 Października 2007 Opublikowano 15 Października 2007 Witam mam poważny problem z katalizatorem zerwał się w miejscu które zanznaczyłem nie stac mnie na nowy byłem u mechanika zespawał mi go ale to nic nie dało bo spaw puszcza i boje się że za niedługo znowu się zerwie. Raczej nie wymienie też na zwykłą rure bo mam lambde na ktalizatorze. Myślałem nad tym żeby usunąć stary spaw zespawać jescze raz i dodatkowo wspawać jakąś obejmę która wzmocniłaby miejsce spawu. Oczywiście sam tego nie dam rady zrobić może znacie jakieś miejsce w Krakowie gdzie zrobiliby to porządnie i za rozsądne pieniądze, albo może wiecie gdzie tanio kupić używany ktalizator? chyba że macie jakieś inne propozycje
saintadamus Opublikowano 15 Października 2007 Opublikowano 15 Października 2007 możesz śmiało wypruć katalizator i zostawić pustą puszke albo w środek wspawać rurke bez obaw
kamakazi Opublikowano 15 Października 2007 Autor Opublikowano 15 Października 2007 no tak też o tym myślałem a co z sondą lambda z tego co słyszałem pośrednio steruje ona zapłonem i nie mogę tak sobie jej odciąć
cayenne Opublikowano 15 Października 2007 Opublikowano 15 Października 2007 Sonda jest przed katalizatorem więc nie ma problemu. Nie jeden temat był o tym na forum. http://www.a4-klub.pl/smf/index.php/topic,15028.0.html
saintadamus Opublikowano 16 Października 2007 Opublikowano 16 Października 2007 dokładnie sonda jest przed katem więc nie ma to nic do rzeczy a autach z dwoma sondami (przed i za katem) może być inaczej ale tu nie masz sie co przejmować
kamakazi Opublikowano 18 Października 2007 Autor Opublikowano 18 Października 2007 faktycznie nie pomyślałem dzięki za pomoc to teraz czekam na wypłate i jade do mechanika dam znać jak będzie naprawione :>
Rekomendowane odpowiedzi