Skocz do zawartości
IGNOROWANY

[B5 AEB] Problem z katalizatorem

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam mam poważny problem z katalizatorem zerwał się w miejscu które zanznaczyłem

42127supck6.jpg

nie stac mnie na nowy byłem u mechanika zespawał mi go ale to nic nie dało bo spaw puszcza i boje się że za niedługo znowu się zerwie. Raczej nie wymienie też na zwykłą rure bo mam lambde na ktalizatorze. Myślałem nad tym żeby usunąć stary spaw zespawać jescze raz i dodatkowo wspawać jakąś obejmę która wzmocniłaby miejsce spawu. Oczywiście sam tego nie dam rady zrobić może znacie jakieś miejsce w Krakowie gdzie zrobiliby to porządnie i za rozsądne pieniądze, albo może wiecie gdzie tanio kupić używany ktalizator? chyba że macie jakieś inne propozycje

Opublikowano

możesz śmiało wypruć katalizator i zostawić pustą puszke albo w środek wspawać rurke bez obaw :wink4:

Opublikowano

no tak też o tym myślałem a co z sondą lambda z tego co słyszałem pośrednio steruje ona zapłonem i nie mogę tak sobie jej odciąć :confused4:

Opublikowano

dokładnie sonda jest przed katem więc nie ma to nic do rzeczy :wink4: a autach z dwoma sondami (przed i za katem) może być inaczej ale tu nie masz sie co przejmować :thumbup:

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...