Skocz do zawartości
Zdrowych i spokojnych Świąt dla Ciebie i rodzinki 🙌🎄
IGNOROWANY

[B5 AKN] [ALL A4] autoalarm, karta zbliżeniowa, czy warto?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Ostatnio kolega radził mi założenie do mojej A4czki "karty zbliżeniowej" (nie wiem czy dobrze to nazywam". Działanie tej karty polega na tym, że silnik nie odpali jeśli nie ma tej karty w pobliżu auta (do pewnej odległości). Karta ta jest podobno wielkości karty kredytowej i mozna ja mieć w portfelu, kieszeni itp. Koszt takiego dodatkowego zabezpieczenie to ok 350pln.

Chciałbym zapytac Was, czy może ktos miał kiedyś stycznośc z takim zabezpieczeniem, albo wie cos na ten temat. Czy warto montować takie "cuś"? Jak to jest z tą "odległością", i czy jeśli "ktoś" wysiądzie z auta z moja kartą w moim portfelu :) to auto mi zgaśnie?

dzięki

Opublikowano

jesli to dziala na zasadzie seryjnych systemów "key less go" to kontakt z karta jest tylko w momencie odpalenia silnika. gdy silnik chodzi jest to już nie ważne. ogólnie każde dodatkowe zabezpieczenie to dobra sprawa. zawsze to coś. ale są inne tańsze i skuteczniejsze sposoby :przebiegly:

Opublikowano

Witam.

W moim ADR-eku zamontowałem KD-2006 BEZOBSŁUGOWA BLOKADA

ma dwa obwody do odcięcia.

które wykorzystałem do odciecia paliwa oraz gazu.

-bez karty nie odpale samochodu ( Silnik da się uruchomić na około 20 sekund)

-nie muszę niczego przełączać ( brak ukrytego przęłacznika)

-gdyby się zdarzyło zę ktoś mnie wyciągnie z samochodu to daleko nie odjedzie. jest czas na zadzwonienie :naughty:

kupowałem na allegro (akurat nie od tego sprzedawcy ale taki sam)

koszt 100zł plus wysyłka.

http://moto.allegro.pl/item255823926_kd_2006_bezobslugowa_blokada_zaplonu_z_karta_.html

pozdrawiam

Opublikowano

Też tak myśle Schiller dla tego nic konkrętnego nie pisałem tylko to co ogólnie można przeczytać na stronach z zabezpieczeniami.

napisałem bo cena 350zł wydaje mi sie bardzo wygórowaną ceną.

pozdrawiam. :hi:

Opublikowano

mam pytanie...czy ktos programował kd 2006 na antyporwanie i antynapad?dzis założyłem takie urzadzenie,ale nie moge tego zaprogramowac