pawela4b6 Opublikowano 1 Grudnia 2010 Opublikowano 1 Grudnia 2010 Witam Mam problem ze swoja audi a mianowicie dzisiaj rano wsiadam do samochodu, odpalam, chce jechac a tu nic stoi jak sztywny. Podejrzewam ze mi hamulce zamarzły, próbowałem na bujanego i tez nic, tylko smród sprzegła było czuc. Dodam tylko ze samochod kupiłem kilka miesiecy temu i to jest moja pierwsza zima z tym samochodem. Oczywiscie samochod stoi w garazu. Pomózcie co robic??
Dev Opublikowano 1 Grudnia 2010 Opublikowano 1 Grudnia 2010 na poczatek wymiana plynu hamulcowego, ale jak temperatura bedzie dodatnia, reczny do sprawdzenia
letallec Opublikowano 1 Grudnia 2010 Opublikowano 1 Grudnia 2010 - zwolnij reczny.. - sprawdz na podnosniku ktore kolo jest zablokowane
OLIVER Opublikowano 1 Grudnia 2010 Opublikowano 1 Grudnia 2010 Witam .. Płyn hamulcowy moze być tu przyczyna ..ale i również może złapać rdza pomiędzy tarcza a klockami ...lubi sie tak stać jak zalejemy tarcze wodą i postawimy samochód na postój kilku-kilkunastu godzinny... to idzie rozruszać ..ale przyznam ze trzyma mocno...
pawela4b6 Opublikowano 1 Grudnia 2010 Autor Opublikowano 1 Grudnia 2010 no ok dzieki za porady . Ale co ja mam teraz zrobic zeby ruszyc tym samochodem?? bo przyznam ze jest mi potrzebny...
Dev Opublikowano 1 Grudnia 2010 Opublikowano 1 Grudnia 2010 najpierw sprawdz ktore kola trzymaja, zacznij od tylu. Teraz nie zaciaga sie recznego
OLIVER Opublikowano 1 Grudnia 2010 Opublikowano 1 Grudnia 2010 jeśli sierdzi sprzęgło to raczej trzyma przód ,odkręć koło przenie to poluzuje z pewnością tarcze od piasty stuknij ręką lub czymś (młotek gumowy)ale z umiarem by nie skrzywić tarczy i powinno poluzować
pawela4b6 Opublikowano 1 Grudnia 2010 Autor Opublikowano 1 Grudnia 2010 ok dzieki wielkie za porady postaram to dzisiaj jeszcze zrobic.
wrclaguna Opublikowano 1 Grudnia 2010 Opublikowano 1 Grudnia 2010 sprawdz jeszcze w podszybiu czy tam czasem nie jest lodowisko i nie jest zamarzniete servo
wrclaguna Opublikowano 2 Grudnia 2010 Opublikowano 2 Grudnia 2010 Co ma servo do zablokowanych kół ?! jak to nie ma poczytaj tutaj np. http://www.a4-klub.pl/smf/index.php?topic=47779.0;topicseen
Dev Opublikowano 2 Grudnia 2010 Opublikowano 2 Grudnia 2010 taka sytuacja jest mozliwa, ale w tym przypadku jest problem ze wspomaganiem a nie z ruszaniem autem
Rekomendowane odpowiedzi