Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[B5 AFN] Strasznie dużo pali

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

witam

jak juz lecimy z tematami tak zimowo, to i ja cos napisze. Panowie, przy obecnych mrozach w moich terenach (-7 - -15C) auto Pali, uwaga 10l/100km, czy u was jest tak samo? przy takim spalaniu to ja z kasa poplyne na sieke. zalewam za 100zl i nie moge 200km zrobic, paranoja. czy u was tez tyle pali? w lato palil kolo 7litrow. 300km za 100zl robilem .

Opublikowano

Jak długie pokonujesz odcinki jednorazowo?

Czy silnik jest dogrzany?

Opublikowano
  • Autor

okolo 5-7km, to zalezy. silnik najczesciej nie osiaga temperatury roboczej. dobijam do okolo 70stopni, bo ogrzewanie wlaczone.

chyba sam sobie odpowiedzialem :gwizdanie:

Opublikowano

Dokładnie :)

Opublikowano
  • Autor

a czy u osob podobnie użytkujących auto jak ja, sa takie same wyniki spalania?

Opublikowano

takie samo

Opublikowano

zimny Diesel dużo pije, dlatego jak ktoś jeździ bardzo krótkie odcinki to w cale nie wychodzi tak ekonomicznie.

Opublikowano

Niestety zęby go teraz nagrzać potrzebujesz około 12 km jeśli masz wszystko sprawne mam na myśli termostat

Opublikowano

...mam tak samo teraz pali okolo 9 litrow a do pracy mam 6km, dlatego zima czesciej korzystam z komunikacji miejskiej.Ale znajda sie tacy ktorym pali 5-6. :tongue4:

Opublikowano

Gdy nastala zima mi tez auto zaczelo wiecej palic, ale nie az 10 litrów.. moj AVF zaczał palic 7,6 a lato za 100 zł robilem okolo 400 kilometrów w trybie mieszanym a teraz ledno 300 :D

Opublikowano

duzo Wam palą ...... ja robie dłuższe odcinki, codziennie do pracy w jedną stronę ok 60km, dziennie min 120 km. Auto zawsze pali tyle samo :cool1: , zima czy lato, zawsze na klimie - > spalanie miedzy 5.5-5.8 litra. Na baku ponad 1100 km :good:

Opublikowano

mialem taki sam silnik jak ty w passacie i jakos wiecej moglem zrobic kilometrów na baku niz ty :D Powiem tak 380kilometó na autostradzie w niemczech a reszte na miescie to dojechalem do 1200 kilometrów :D...gdybym na trasie wszystko wyjechal to pewnie bym zrobił duzo wiecej :)

Opublikowano

...roznica spalania w trasie zima a latem juz nie jest tak wielka .Sprobuj zima jezdzic codziennie po 5km a nie bedziesz taki wniebowziety :tongue4:

Opublikowano

duzo Wam palą ...... ja robie dłuższe odcinki, codziennie do pracy w jedną stronę ok 60km, dziennie min 120 km. Auto zawsze pali tyle samo :cool1: , zima czy lato, zawsze na klimie - > spalanie miedzy 5.5-5.8 litra. Na baku ponad 1100 km :good:

W trasie to wiadomo że mniej spali chodzi o miasto

Opublikowano

...roznica spalania w trasie zima a latem juz nie jest tak wielka .Sprobuj zima jezdzic codziennie po 5km a nie bedziesz taki wniebowziety :tongue4:

:decayed: przepuszczam miesięcznie na ON 600 PLN wiec i tak nie jestem wniebowzięty :gwizdanie: , strasznie podrożalo nam to paliwko .....

Opublikowano

mam to samo 10 l nie całe odcinek do pracy 6km. Silnik sie nie dogrzewa i lipa

Opublikowano

Dokładnie nawet jak jest nie dogrzany chyba nie powinień 8 litrów przekroczyć

Opublikowano

"Do 8L powinien spalić;7,5 L to max jak zimno by nie bylo"=to bzdury.Wszystko zależy od stylu jazdy, jak również od warunków na drodze.Jeśli poruszasz się w mieście używając 1,2 max 3 bieg i postój,to twoje spalanie jest jak najbardziej w normie.