Kwinto69 Opublikowano 9 Kwietnia 2013 Opublikowano 9 Kwietnia 2013 a tu przykład jazdy bez cb nasza marka wyszła na prowadzenie pod koniec filmu:wink: GITD i "zakamuflowany" fotoradar - Wiocha.pl - Absurdy polskiego internetu
pastaldo Opublikowano 9 Kwietnia 2013 Opublikowano 9 Kwietnia 2013 Wiesz ja osobiście własnie używam Sirio ML-145 + Midland Alan 109. Tez nie mam ASC i jakoś żyję a przy ustawionej SQ gdzies na godz 9-10 i czułość na max mam na trasie cisze i dobry zasięg (czytaj koło 10km) i tak jak mówisz na miśków na 19 kanale to i tak aż ponadto dlatego wydaje mi się że pakowanie anteny 2 czy 2,5m to jest dla normalnego uzytkownika zbytek. Jedno co jestem w stanie zrozumieć długie anteny to na ciężarówkach które łączą się z bazami na spore odległości, ale oni równiez (przynajmniej wcześniej zanim CB było dla ludu) musieli mieć pozwolenia więc z tego co wiem to i moce radyjek mieli większe. Tylko w tym wszystkim najlepsze jest to że na ciężarówkach właśnie mają krótkie antenki tylko wysoko umieszczone. Ja jak kupowałem sprzęt to myślałem o jakiejśc własnie metrowej antenie z tym że jak zobaczyłem cenę i opinie ludzi o ML-145 to stwierdziłem że raz się żyje i będę woził taki gigantyczny ogon a tu się czasem widzi z batem ponad 2m na osobówce która i tak w 90% tych użytkowników nastawiona jest na 19" i miśków. No ale cóż nie mi decydować za innych co kupią bo to ich sprawa można ewentualnie podpowiedzieć.
Chmarski Opublikowano 9 Kwietnia 2013 Opublikowano 9 Kwietnia 2013 Ciężarówki to z bazami raczej niespecjalnie się łączą na większe odległości. Jeśli mamy na myśli bazy samochodowe itp. Ciężarówka sama w sobie jest wysoka. Krótsza antena na niej zamocowana i tak potrafi złoić długą antenę na osobówce. Mimo to na wielu ciężarówkach również spotkasz się z długimi antenami. Ja mając w podobnej cenie MLke i Megawatta, nie zastanawiałbym się ani chwili. Inni wolą dopłacić by mieć świński ogonek byle ze znakiem Presidenta. Bo to musi działać rewelacyjnie i nie szumi. A że przy okazji głuche jak pień to już inna sprawa.
choco Opublikowano 11 Kwietnia 2013 Opublikowano 11 Kwietnia 2013 cb radio PRESIDENT TEDDY ASC + PRESIDENT ML-145 FV (3163824164) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej. co myślicie o tej aukcji? Cena w miarę ok za ten zestaw? Czy lepiej coś innego szukać. Antena ma 4m. Ile będzie mi potrzebne na tylną klapę przez bagażnik, wystarczy? da radę wcisnąć w półkę pod kierownicą? Szerokość i głębokość jest ok, nie wiem właśnie jak z wysokością.
pastaldo Opublikowano 11 Kwietnia 2013 Opublikowano 11 Kwietnia 2013 cb radio PRESIDENT TEDDY ASC + PRESIDENT ML-145 FV (3163824164) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej. co myślicie o tej aukcji? Cena w miarę ok za ten zestaw? Czy lepiej coś innego szukać. Antena ma 4m. Ile będzie mi potrzebne na tylną klapę przez bagażnik, wystarczy?da radę wcisnąć w półkę pod kierownicą? Szerokość i głębokość jest ok, nie wiem właśnie jak z wysokością. Radio pewnie nie wejdzie od razu ale jak podrzeźbisz to da radę. A antena niema 4m tylko jak sama nazwa wskazuje 145cm dobrze przeczytaj w aukcji. Zestaw raczej ok ale co do ceny to się nie wypowiem bo się nie orientuję.
choco Opublikowano 11 Kwietnia 2013 Opublikowano 11 Kwietnia 2013 Sorry źle napisałem. Kabel ma 4m Antena 4m to niezły byk by był Wystarczy 4m żeby pociągnąć od przodu auta na klapę przez bagażnik?
pastaldo Opublikowano 11 Kwietnia 2013 Opublikowano 11 Kwietnia 2013 Ja puszczałem w ten sposób, progiem kabel al mi fabryczny kabel pękł i zakładałem bodajże 6m kabel żeby było z zapasem. I powiem ci że jakby było 5 to by wystarczyło ale ori kabel chyba byłby za krótki żeby go tam pochować pod wykładzinami i osłonami.
wojci Opublikowano 11 Kwietnia 2013 Opublikowano 11 Kwietnia 2013 Ja jak u siebie puszczalem to mi wystarczyło 4m i kabel był schowany
Ans Opublikowano 11 Kwietnia 2013 Opublikowano 11 Kwietnia 2013 lepiej od razu kup sobie beczke o długości 3.6m i po problemie, sięga od radia z konsoli do bagażnika cena za zestaw jest ok, ale produkty export presidenta są niskiej jakości, w tej mlce podstawa to kupa, brałbym lepiej sirio jako antymisiek moze ok ale jest jeszcze w podobnej cenie Mtechlegend3 ktory po prostu jest lepszy z teddym jezdze tez czasami innym autem i spełnia zadanie antymiśka tak ogólnie - radio które włączasz i działa:decayed:
choco Opublikowano 11 Kwietnia 2013 Opublikowano 11 Kwietnia 2013 Chyba jednak wezmę taką antenę: ANTENA CB SIRIO AS 100 MAG + 2xGRATIS Sklep W-wa (3153109891) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej. Ma 5/8 długość fali z tego co patrzyłem. Do podstawowej taniej wersji z tedym powinno wystarczyć
pastaldo Opublikowano 12 Kwietnia 2013 Opublikowano 12 Kwietnia 2013 Chyba jednak wezmę taką antenę: ANTENA CB SIRIO AS 100 MAG + 2xGRATIS Sklep W-wa (3153109891) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej.Ma 5/8 długość fali z tego co patrzyłem. Do podstawowej taniej wersji z tedym powinno wystarczyć 5/8 fali jest na papierku. 5/8 fali to ponad 6m a te parametry to takie sztuczne troche. Jesli się zdecydujesz na Sirio to bierz Sirio ml-145. Ma bardzo dobry, mocny magnes więc jej nie zgubisz a parametry ma bardzo dobre na takie antymiśkowe używanie.
Chmarski Opublikowano 12 Kwietnia 2013 Opublikowano 12 Kwietnia 2013 A co daje 5/8 fali, że to wyznacznik? MLka też teoretycznie 5/8 fali. IMO, do mobila lepsze 1/4 fali.
pastaldo Opublikowano 12 Kwietnia 2013 Opublikowano 12 Kwietnia 2013 5/8 daje niby to że nadaje pod mniejszym kątem do ziemi niż 1/4 co zwiększa niby zasięg w trasie ale w mieście ponoć lepiej spisuje sie 1/4
choco Opublikowano 12 Kwietnia 2013 Opublikowano 12 Kwietnia 2013 Chmarski, ten pan dość ciekawie opisuje jak dobrać antenę oraz co oznaczają poszczególne paramtery. Ma więcej filmików w tym temacie.
Ans Opublikowano 12 Kwietnia 2013 Opublikowano 12 Kwietnia 2013 Ten pan to kiepski wyznacznik do czegokolwiek Mlka lepszy pomysł wg mnie As daje rade ale teddy'iemu lepiej z dłuższą anteną a jeśli ktoś mówi że ml145 jest za długa do bagażnika to chyba musze wrzucić fotke jak chowam swoją mlke w tym schowanku pod podłogą kufra
Kali S4 Opublikowano 12 Kwietnia 2013 Opublikowano 12 Kwietnia 2013 a jeśli ktoś mówi że ml145 jest za długa do bagażnika to chyba musze wrzucić fotke jak chowam swoją mlke w tym schowanku pod podłogą kufra chętnie zobaczę
Chmarski Opublikowano 12 Kwietnia 2013 Opublikowano 12 Kwietnia 2013 Choco, Jak już pisałem, do Saxona nie mam za grosz zaufania. Z jednej strony mówi o tym, że istotna jest długość falowa anteny samochodowej, z drugiej poleca anteny elastyczne. To gdzie one promieniują? Tu masz zdanie Przemka Konektora Jak interpretować parametry samochodowej anteny CB? Łódź KONEKTOR. I jest to zdanie, z którym ja się zgadzam.
Ans Opublikowano 14 Kwietnia 2013 Opublikowano 14 Kwietnia 2013 a jeśli ktoś mówi że ml145 jest za długa do bagażnika to chyba musze wrzucić fotke jak chowam swoją mlke w tym schowanku pod podłogą kufra chętnie zobaczę Proszę jak widać leżą dwa worki , zwinięta jak trzeba ML145, widać też leży sobie president florida bardziej żeby coś pogrzebać w silniku czy coś ostatnio zauważyłem że kwiatek na oknie krzywo mi rośnie i chyba wiem co zrobie z floridą sądze że z 5 mlek by weszło sory że tak późno wrzucam, ale.... nie mogłem dostać się do bagażnika chyba coś dzieje sie z zamkiem w klapie, nie moge czasami otworzyć klapy bagażnika, jak zamykam auto nie migają kierunki i diodka w drzwiach a wszystko sie elegancko zamyka
Kali S4 Opublikowano 14 Kwietnia 2013 Opublikowano 14 Kwietnia 2013 Jak tak sobie poleży kilka dni ,nie jest później wygięta?
WhyMe? Opublikowano 14 Kwietnia 2013 Opublikowano 14 Kwietnia 2013 Ja normalnie MLkę w bagażniku wożę bez problemów
Rekomendowane odpowiedzi