Skocz do zawartości
IGNOROWANY

[ALL B5] Brak Oświetlenia po wymianie na led

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

dzis rano jeszcze bylo oswietlenie i jak wymienialem zarowki na LED to bylo OK, ale po zalozeniu Ledow do przodu

i zlozenia wszystkiego do kupy przestalo swiecic tak przod jak i tyl kabiny. Co dziwnego to to ze nie dziala ani po otwarciu

drzwi ani po przesunieciu przelacznika do pozycji 1, oraz to ze w bagazniku (avant) jest swiatlo.

Bezpieczniki wszystkie sprawdzone i sa OK.

Opublikowano

zarówka przewodzi prąd w obie strony (tzn ę możesz ją założyć obojętnie którą stroną)

a Led przewodzi tylko w jedną i tu ma znaczenie jak założysz np rurkowe, jest teżtaka opcja że w ledzie zostały źle kabelki wlutowane i musisz przełożyć u siebie tak aby dobrze to było jest nawet obszerny temat o wymianie na led całego oświetlenia poczytaj tam też o tym pisze :cool1:

Opublikowano

no dobra dobra tylko dla czego po zalozeniu spowrotem zarowek nadal nie mam oswietlenia? bo to ze diody maja wyznaczony + i - to wiem.

Opublikowano

jesli zwarcie to bezpiecznik, a jak bezpiecznik to pewnie ten w skryznce, a jak ten w skryznce to mam wszystkie sprawne:) co nastepne? jakies pomysly? czy swiatlo w bagazniku jest na tym samym bezpieczniku co kabina?

Opublikowano

Były już tematy co ktoś podłączał zrobił zwarcie i właśnie brak oświetlenia później mimo że bezpieczniki sprawne. Więc musisz lepiej poszukać. Stawiam na zwarcie lub złe podłącznienie

Opublikowano

Miernik w łapę i mierz jakie jest napięcie na złączach żarówek.