Skocz do zawartości
IGNOROWANY

[B5 ADR] Brak swatel mijania

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam! dzis rano spotkalo mnie niemile rozczarowanie, tuz przed wyjazdem do pracy, wsiadlem do niuni, odpalilem silnik, zapalila sie kontrolka oleju, wylaczylem silnik bo wczesniej mi sie juz to zdazalo ( jakies zwarcie chyba) i zapalilem go znow, tym razem spokoj, olej ok, wlaczam swiatla, i kicha, brak swiatel mijania, tylko mijania, pozycje swieca, dlugie tez a mijania brak, pomyslalem ze to nie mozliwe aby przetwornice oby odeszly w zaswiaty, wiec telefon do pracy, spoznie sie!!!

Wjechalem do garazu, sprawdzam bezpieczniki oba ok, odlaczylem kabeli wlozylem miernik i zaskoczenie, wartosc pokazana przeze miernik to 2V troche za malo :( aby dojechac do pracy podlaczylem przetwornice pod dlugie i jazda do pracy, troche dziwnie bo swieci sie konrolka na dashu ale coz, jedyne wyjscie.

Cyzby to porzekaznik, ktory? Prosze poradzcie, jak sobie z tym poradzic?

Po tym zdazeniu chyba podejme decyzje o sprzedazy niunii :(

Pozdrawiam Jocker01

Opublikowano
zapalila sie kontrolka oleju, wylaczylem silnik bo wczesniej mi sie juz to zdazalo ( jakies zwarcie chyba)

Czujnik oleju do wymiany.Nie bagatelizuj sprawy.

Po tym zdazeniu chyba podejme decyzje o sprzedazy niunii
Myślisz,że tylko "niunia" ma takie problemy? Że inne auta są bez usterek?

Żarówki sprawdziłeś? To,że wyglądaja na dobre nie oznacza,że takie są. Bezpieczniki całe? Sprawdź manetke od przełączania świateł

Poczytaj TUTAJ --->http://www.a4-klub.pl/smf/index.php/topic,18542.0.html

Opublikowano

Dzieki Cayenne za odpowiedz, czujnik wymienie, jednak nie doczytales mojego postu do konca (lub niedokladnie) zarowki napewno dzialaja, bo podlaczyem xenony pod dlugie teraz jezdza tak jak na dlugich (podlaczylem na krzyz). bezpieczniki sprawdzilem jak napisalem wczesniej! to naprawde wyglada na przekaznikm, bo nie mialem wczesniej problemow z przelacznikeim swiatel, wlaczaja sie pozycje idt. tylko brak pradu (tzn jest 2V ) w kablach od mijania! wiem ze inne auta tez sie psuja, ale tyle rzeczy co ostatnio sie zepsolo to juz przesada, oczywiscie wymienione i naprawione. Pozdrawiam Jocker01

Opublikowano

Witam! nie uwiezycie, dzis poszedlem sprawdzic to wszystko, i okazalo sie ze nie mam przekaznika do swatel ani drogowych ani mojania, ciekawe!

Postanowilem sprawdzic kable i zaskoczenie, znow w kablach od mijania jest 12V czyz nie jest to dziwne? Czyzby to rzeczywiscie moglabyc ta manetka, ale wczesniej nic sie z nia niedzialo! Pozdrawiam Jocker01

Opublikowano

wlacznik za kierownica, do rozebrania i przeczyszczenia, no chyba ze juz nadpalony to do wymniany