Opublikowano 8 Grudnia 201015 l Mam pytanie czy wiecie coś na temat anodowania fmica? Chodzi o to że większość FMIC jest koloru polerowane aluminium, co nie bardzo mi pasuje i chciałbym zrobić go na czarno, w przypadku malowania straty w chłodzeniu będą dość znaczne, jak się to ma w przypadku anodowania ? Znacie może jakaś tańsza alternatywę o podobnym kształcie dla awe fmic http://www.audizine.com/forum/showthread.php/187892-AWE-Tuning-A.W.E.-Tuning-releases-B7-Audi-A4-2.0T-Front-Mounted-Intercooler pozdrawiam
Opublikowano 12 Grudnia 201015 l Jak dasz do anodowania to powinno być ok nie będzie strat, i możesz sobie zrobić kolorek jaki będziesz chciał
Opublikowano 12 Grudnia 201015 l Mam pytanie czy wiecie coś na temat anodowania fmica? Chodzi o to że większość FMIC jest koloru polerowane aluminium, co nie bardzo mi pasuje i chciałbym zrobić go na czarno, w przypadku malowania straty w chłodzeniu będą dość znaczne, jak się to ma w przypadku anodowania ? Znacie może jakaś tańsza alternatywę o podobnym kształcie dla awe fmic http://www.audizine.com/forum/showthread.php/187892-AWE-Tuning-A.W.E.-Tuning-releases-B7-Audi-A4-2.0T-Front-Mounted-Intercooler pozdrawiam Coler w twoim przypadku jest bezcelowy. Duzo wieksze przyrosty sa po zrobieniu wydechu. i zacznij lepiej od tego a potem ewentualnie coler.
Opublikowano 13 Grudnia 201015 l Jemu chyba nie chodzi o przyrosty... te 2 male coolerki daja rade niby w lato? Slyszalem, ze srednio.
Opublikowano 13 Grudnia 201015 l Jemu chyba nie chodzi o przyrosty... te 2 male coolerki daja rade niby w lato? Slyszalem, ze srednio. Dają A na pewno nie ograniczają tak jak AWX 130ps
Opublikowano 13 Grudnia 201015 l Dają smiley A na pewno nie ograniczają tak jak AWX 130ps daj spokoj w AWX to porazka z colerem... jakby go nie było
Opublikowano 13 Grudnia 201015 l Jemu chyba nie chodzi o przyrosty... te 2 male coolerki daja rade niby w lato? Slyszalem, ze srednio. W 3,0tdi szybciej osiągnie graniczną temp. EGT tnąc paliwo niż zagrzeje sie w coolerze
Opublikowano 15 Grudnia 201015 l Autor Też już o tym słyszałem, wydech jest kwestią czasu, a co do coolera to chciałem zapytać żeby dowiedzieć się co nieco w tym temacie. Partox ty jakiej grubości miałeś cooler, musiałeś przycinać belkę ?? A co do wydechu ty miałeś 3 cale od turbo , np taki militec ma 2.75/2.5 czy to nie powoduje znacznego zmniejszenia wylotu, czy może 3" jest mocno na wyrost?
Opublikowano 15 Grudnia 201015 l Jak dasz do anodowania to powinno być ok nie będzie strat, i możesz sobie zrobić kolorek jaki będziesz chciał Jakie koszta takiego zabiegu? gdzie to można wykonać?
Opublikowano 16 Grudnia 201015 l wpisz w google anodowanie i jakieś miasto w okolicy gdzie mieszkasz i znajdziesz nr do jakiejś firmy i się dowiesz. Bo w każdej firmie inaczej liczą
Opublikowano 16 Grudnia 201015 l wpisz w google anodowanie i jakieś miasto w okolicy gdzie mieszkasz i znajdziesz nr do jakiejś firmy i się dowiesz. Bo w każdej firmie inaczej liczą ok dzieki
Opublikowano 16 Grudnia 201015 l Też już o tym słyszałem, wydech jest kwestią czasu, a co do coolera to chciałem zapytać żeby dowiedzieć się co nieco w tym temacie. Partox ty jakiej grubości miałeś cooler, musiałeś przycinać belkę ?? A co do wydechu ty miałeś 3 cale od turbo , np taki militec ma 2.75/2.5 czy to nie powoduje znacznego zmniejszenia wylotu, czy może 3" jest mocno na wyrost? Wydech 2,75 cala przechodzacy w 2,5 cala w zupełności wystarczy. Co do colera to nie pamiętam grugości ale cos chyba koło 9cm. I miejsce belki zastapił cooler.
Opublikowano 20 Grudnia 201015 l http://www.sapagroup.com/pl/Company-sites/Sapa-Aluminium-Sp-z-oo/Kontakt-z-nami/
Opublikowano 28 Grudnia 201015 l Też już o tym słyszałem, wydech jest kwestią czasu, a co do coolera to chciałem zapytać żeby dowiedzieć się co nieco w tym temacie. Partox ty jakiej grubości miałeś cooler, musiałeś przycinać belkę ?? A co do wydechu ty miałeś 3 cale od turbo , np taki militec ma 2.75/2.5 czy to nie powoduje znacznego zmniejszenia wylotu, czy może 3" jest mocno na wyrost? Wydech 2,75 cala przechodzacy w 2,5 cala w zupełności wystarczy. Co do colera to nie pamiętam grugości ale cos chyba koło 9cm. I miejsce belki zastapił cooler. Patryk, a po montażu takiego millteka do 3.0tdi korekta programu jest zalecana czy wymagana ? Można śmigać na obecnym sofcie i cieszyć się z przyrostu, o obniżeniu egt nie będę wspominał ?
Opublikowano 28 Grudnia 201015 l No właśnie niestety mam, więc softa trzeba dłubnąć w tym zakresie. Sam cat-back millteka raczej mija się z celem no chyba, że komuś zależy na doznaniach dźwiękowych. PS na tą chwilę żadnych problemów z dpfem nie mam jest ładnie przepalany w drodze do pracy.
Opublikowano 28 Grudnia 201015 l Jesli masz, to pewnie Witek zrobil tak zeby uniknac zbyt wysokiego EGT. Sama zmiana wydechu w tym przypadku pewnie nic nie da... najlepiej byloby sie pozbyc DPF'a i zrobic wydech + korekte. Wtedy bedzie sie to kalkulowac :gwizdanie:
Opublikowano 28 Grudnia 201015 l Jesli masz, to pewnie Witek zrobil tak zeby uniknac zbyt wysokiego EGT. Sama zmiana wydechu w tym przypadku pewnie nic nie da... najlepiej byloby sie pozbyc DPF'a i zrobic wydech + korekte. Wtedy bedzie sie to kalkulowac :gwizdanie: Zrobił, bo soft był na seryjnym setupie z dpfem. Czekam na bajka jak będzie miał millteka w dobrej cenie to bym pomyślał o całym wydechu włącznie z down-pipe, ale wtedy trzeba usuwać dpfa programowo. Sam cat-back mija się z celem w moim przypadku.
Opublikowano 28 Grudnia 201015 l Też już o tym słyszałem, wydech jest kwestią czasu, a co do coolera to chciałem zapytać żeby dowiedzieć się co nieco w tym temacie. Partox ty jakiej grubości miałeś cooler, musiałeś przycinać belkę ?? A co do wydechu ty miałeś 3 cale od turbo , np taki militec ma 2.75/2.5 czy to nie powoduje znacznego zmniejszenia wylotu, czy może 3" jest mocno na wyrost? Wydech 2,75 cala przechodzacy w 2,5 cala w zupełności wystarczy. Co do colera to nie pamiętam grugości ale cos chyba koło 9cm. I miejsce belki zastapił cooler. Patryk, a po montażu takiego millteka do 3.0tdi korekta programu jest zalecana czy wymagana ? Można śmigać na obecnym sofcie i cieszyć się z przyrostu, o obniżeniu egt nie będę wspominał ? Znam przypadek gdzie w A4 3.0 204 konnym na serii został zrobiony wydech kompletny i dał przyrost 12 ps bez softu. Jeśli sprężarka nie bedzie przeładowywała to korekta nie jest wymagana bo wydech powinien sam z siebie da konie.