Skocz do zawartości
IGNOROWANY

[B6 BDH] Nie grzeją świece żarowe

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Mam taki problem.Nie grzeja mi swiece.

Wymienilem,spalone bylo 5 szt.Wymienilem wszystkie.

I dalej d*pa.

PO podlaczeniu miernika do przewodu i przekreceniu zaplony dalej nie pojawia sie napiecie.

Przy wymuszeniu vagiem testu przekaznika,pojawia sie napiecie.

DOmyslam sie ,ze cos z czujnikiem temperatury moze byc.

JAk to sprawdzic?

NA vagu zero bledow.

Troszke mnie martwia odczyty z kanalu 07.W polu intake temp podczas sprawdzania auta po postoju 3 godzinnym w temp -2 stopnie pokazywalo kolo 15-18 stopni.PO odpaleniu spadla temp na +6.6. Gdy zgasilem to temp wskoczyla ba +15.6.

Tu szukac problemu?

GDzie ten czujnik??

Opublikowano

Mam taki problem.Nie grzeja mi swiece.

Wymienilem,spalone bylo 5 szt.Wymienilem wszystkie.

I dalej pupa.

PO podlaczeniu miernika do przewodu i przekreceniu zaplony dalej nie pojawia sie napiecie.

Przy wymuszeniu vagiem testu przekaznika,pojawia sie napiecie.

DOmyslam sie ,ze cos z czujnikiem temperatury moze byc.

JAk to sprawdzic?

NA vagu zero bledow.

Troszke mnie martwia odczyty z kanalu 07.W polu intake temp podczas sprawdzania auta po postoju 3 godzinnym w temp -2 stopnie pokazywalo kolo 15-18 stopni.PO odpaleniu spadla temp na +6.6. Gdy zgasilem to temp wskoczyla ba +15.6.

Tu szukac problemu?

GDzie ten czujnik??

Według mnie masz wszystko ok :cool1:

Czujnik temp. pow. zasysanego pokazuje więcej niż temp. zew. bo pod maską masz jeszcze taką temp. :wink4:

Sprawdź grzanie świec po nocnym postoju , nie po kilku godzinach jak płyn jest jeszcze w miarę ciepły

Opublikowano

Samochod stal nieodpalany jakies 4h. Uruchomilem i pochodzil sobie z 10 min.Wg Vaga temp plynu byla okolo 30 stopni. To skad te wahania temp po odpaleniu i zgaszeniu?

Sprawdzimy jeszcze we wtorek odczyty sprawnego BDG.

Jesli nie czujnik to co?

Opublikowano

Samochod stal nieodpalany jakies 4h. Uruchomilem i pochodzil sobie z 10 min.Wg Vaga temp plynu byla okolo 30 stopni. To skad te wahania temp po odpaleniu i zgaszeniu?

Sprawdzimy jeszcze we wtorek odczyty sprawnego BDG.

Jesli nie czujnik to co?

Wahania są bo jak uruchomiłeś silnik to zaczął zasysać powietrze o temp. -2oC , temp. pod maską +15/18oC , czyli trochę się to powietrze "ogrzało" do + 6.6oC , czujnik ten w Twoim przypadku (G42) znajduje się w LMM :wink4:

Jak już to radziłbym sprawdzić wskazania czujnika G62 (G2/G62) :wink4:

Sprawdź czy grzeją rano (po całonocnym postoju) ... uważam że będą grzały :wink4:

Opublikowano

No wlasnie rano chyba nie grzeja.

Odpala z trudem po czym trzesie sie przez 20s i puszcza niebieska chmure.PO chwile ustaje wszystko.

Opublikowano

A jak wskazania G62 :?:

Opublikowano

A jak wskazania G62 :?:

W sensie?

Rano nie wiem,nie mam vaga.

Pozniej wydaja sie ok.

Podczas jazdy na blacie 90,na vagu 86-87.

Opublikowano

Warto byłoby sprawdzić ile wskazuje rano ten czujnik ... (na blacie masz wskazania z drugiej "sekcji" - [G2] tego czujnika)

Opublikowano

Tyle,ze nie mam mozliwosci sprawdzenia rano tych odczytow.

I co teraz?Ale skoro vag i blat pokazuje to samo to chyba jest ok?

Opublikowano

kiedy bedziesz w Słupsku ????

pozycze Ci Vag scaner Viakena to sobie sprawdzisz

Opublikowano

kiedy bedziesz w Słupsku ????

pozycze Ci Vag scaner Viakena to sobie sprawdzisz

Dopiero na swieta.Tutaj moge sprawdzic tyle,ze nie rano.

Opublikowano

jak chcesz wysle Ci jutro poczta

dawaj adres

Opublikowano

Jak po wysterowaniu vagiem grzeją, a rano nie to wymień ten czujnik, kosztuje z 60zł a wymiana trwa 25 sekund z tego co pamietam.

Możesz jeszcze sprawdzić odłączając rano przed odpaleniem ten czujnik, sterownik powinien widzieć wtedy -40C i zagrzać świece.

Opublikowano

Jak po wysterowaniu vagiem grzeją, a rano nie to wymień ten czujnik, kosztuje z 60zł a wymiana trwa 25 sekund z tego co pamietam.

Możesz jeszcze sprawdzić odłączając rano przed odpaleniem ten czujnik, sterownik powinien widzieć wtedy -40C i zagrzać świece.

Masz racje u mnie dwa lata temu nie w tym silniku też miałem taki problem okazało się że czujnik walnięty odłącz kostke od czujnika i sprawdź czy ci wtedy będą grzały świece to wtedy będziesz wiedział coo i jak

Opublikowano

Ktory dokladnie czujnik?Gdzie on jest??

Opublikowano

Wihu to widzialem,ale dokladnie koledzy nie napisali o ktory czujnik chodzi?

Powietrza dolotowego

?[br]Dopisany: 10 Grudzień 2010, 11:03_________________________________________________Wypiac przeplywke?

Opublikowano

nie, chodzi o czujnik temp wody ten co pokazuje temperatura na wskaźnikach jak go wypniesz to wtedy komp powinien włączyć grzanie nie zależnie jaka jest temperatura