Skocz do zawartości
IGNOROWANY

[B5 AHU] HELP - Naprawa immo zakończona uszkodzeniem pętli indukcyjnej ! A4 stoi

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

:wallbash:

Joł,

wstałem rano i mówię sobie: dziś jest dzień w którym naprawię ostatecznie IMMO (wczesniej naprawiałem według instrukcji na forum i pomogło na 3 miechy).

Wszytko szło dobrze i sprawnie. Kiostanowiłem przylutować kable sygnałowe to pinów pętli. Pięknie się przylutowało ale coś mnie podkorciło żeby ulepszyć rozwiązanie i lekko odgiąć od siebie piny petli a wtedy ..... jeden się urwał !! :wallbash:

Ogólnie w szale próbowałem jeszcze się dostać do wyprowadzeń cewki ale w rezultacie chyba ją zwaliłem kompletnie.

Więc samochód stoi w garażu...... :angry:

I tu Pytania:

0) ktoś zna jakiegoś dobrego speca od takich rzeczy (najlepiej w Lublinie) ??

1) czy ktoś z Was wie czy i gdzie cewkę można kupić bez stacyjki (w ASO tylko w komplecie) - czytałem gdzieś na bliźniaczym forum że czasem niektórzy wymieniają tylko ten element.. czyli nowe albo z demontażu

widzę jakieś używki na allego za 120PLN -) ....pewnie będzie trzeba to brać

2) może jakaś dobra dusza ma w/w element i chciałby go sprzedać?

3) z tego co mi wiadomo samochód z uszkodzonym w/w elementem nie pojedzie ???

Pozdr

PS. Wiem że spieprzyłem robotę na całego...........

Opublikowano

Może znajdz mechanika który dysponuje VAG-iem. Może podjechałby do ciebie i deaktywował Ci immobilizer. Będziesz jeździł bez zabezpieczenia antykradzieżowego a jak już naprawisz cewke to znowu VAG i uruchomi się zabezpieczenie.

Opublikowano

Uff,

naprawione, pomogła wymiana pętli indukcyjnej ale ....... immo działał nadal co drugi raz ;-) dopiero przelutowanie (uwaga: tylko prezyzyjna lutownica i delikatni) złącza przy układzie immobilizera pomogło (narazie na 15 odpaleń - wszystkie OK).

HINT: W celu ściągnięcia pętli ze stacyjki należy wsadzić śrubokręt (najlepiej z szerokim końcem) miedzy korpus stacyjki a cewkę i ją delikatnie (a właściwie mocno ;-)) odpychać i podważać. Po jakimś czasie zejdzie. Pętle indukcyjną

BTW: Dziekuję tutaj koledze Kobra7 za pomoc !

Pozdr.

Aha, jak ktoś z Lublinia i okolic potrzebuje speca od Elektroniki/Elektryki to proszę się do mnie zgłosić po tel

Proszę o zamknięcie wątku

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...