marecki_78 Opublikowano 27 Października 2007 Opublikowano 27 Października 2007 Joł, wstałem rano i mówię sobie: dziś jest dzień w którym naprawię ostatecznie IMMO (wczesniej naprawiałem według instrukcji na forum i pomogło na 3 miechy). Wszytko szło dobrze i sprawnie. Kiostanowiłem przylutować kable sygnałowe to pinów pętli. Pięknie się przylutowało ale coś mnie podkorciło żeby ulepszyć rozwiązanie i lekko odgiąć od siebie piny petli a wtedy ..... jeden się urwał !! Ogólnie w szale próbowałem jeszcze się dostać do wyprowadzeń cewki ale w rezultacie chyba ją zwaliłem kompletnie. Więc samochód stoi w garażu...... I tu Pytania: 0) ktoś zna jakiegoś dobrego speca od takich rzeczy (najlepiej w Lublinie) ?? 1) czy ktoś z Was wie czy i gdzie cewkę można kupić bez stacyjki (w ASO tylko w komplecie) - czytałem gdzieś na bliźniaczym forum że czasem niektórzy wymieniają tylko ten element.. czyli nowe albo z demontażu widzę jakieś używki na allego za 120PLN -) ....pewnie będzie trzeba to brać 2) może jakaś dobra dusza ma w/w element i chciałby go sprzedać? 3) z tego co mi wiadomo samochód z uszkodzonym w/w elementem nie pojedzie ??? Pozdr PS. Wiem że spieprzyłem robotę na całego...........
wojtek79 Opublikowano 28 Października 2007 Opublikowano 28 Października 2007 Może znajdz mechanika który dysponuje VAG-iem. Może podjechałby do ciebie i deaktywował Ci immobilizer. Będziesz jeździł bez zabezpieczenia antykradzieżowego a jak już naprawisz cewke to znowu VAG i uruchomi się zabezpieczenie.
marecki_78 Opublikowano 29 Października 2007 Autor Opublikowano 29 Października 2007 Uff, naprawione, pomogła wymiana pętli indukcyjnej ale ....... immo działał nadal co drugi raz ;-) dopiero przelutowanie (uwaga: tylko prezyzyjna lutownica i delikatni) złącza przy układzie immobilizera pomogło (narazie na 15 odpaleń - wszystkie OK). HINT: W celu ściągnięcia pętli ze stacyjki należy wsadzić śrubokręt (najlepiej z szerokim końcem) miedzy korpus stacyjki a cewkę i ją delikatnie (a właściwie mocno ;-)) odpychać i podważać. Po jakimś czasie zejdzie. Pętle indukcyjną BTW: Dziekuję tutaj koledze Kobra7 za pomoc ! Pozdr. Aha, jak ktoś z Lublinia i okolic potrzebuje speca od Elektroniki/Elektryki to proszę się do mnie zgłosić po tel Proszę o zamknięcie wątku
Rekomendowane odpowiedzi