B_K Opublikowano 10 Grudnia 2010 Opublikowano 10 Grudnia 2010 Znalazłem w necie ciekawy artykuł dotyczący szerokości opon zimowych - udanej lektury: http://www.opony.com.pl/artykul/czy-wezsze-opony-na-zime-sa-lepsze/?id=18
czesia Opublikowano 15 Grudnia 2010 Opublikowano 15 Grudnia 2010 Pamiętajmy o jednej rzeczy w tym artykule wypowiadają się managerowie firm oponiarskich a im naprawdę zależy żeby sprzedawć większe rozmiary bo są DUŻO droższe, szczególnie opony zimowe ot i cała prawda.
chriss Opublikowano 15 Grudnia 2010 Opublikowano 15 Grudnia 2010 Myślę że bardzo ciekawy i pouczający artykuł,dużo wyjaśni co niektórym użytkownikom aut
Maxcudo Opublikowano 18 Grudnia 2010 Opublikowano 18 Grudnia 2010 Zgadza się, ale tak czy siak, to są wypowiedzi ludzi z przed komputerów, według których tak musi być, gdyż ich komputerowe testy tak wykazują. W rzeczywistości opony zachowują się zupełnie inaczej. Moim zdaniem węższe czy szersze to małe znaczenie. Raczej racjonalne myślenie i umiejętności kierowcy to polowa sukcesu.
michcio1985 Opublikowano 18 Grudnia 2010 Opublikowano 18 Grudnia 2010 szerokość do masy pojazdu to są główne kryteria doboru. dużo jest w tym artykule marketingowych pierdów. wogle to dziwi mnie że w polsce w kraju w którym pół roku to zima są zabronione opony z kolcami. na litwie nie ma tego problemu i naprawde jazda po wyślizganej nawierzchni jest w pełni bezstresowa (oczywiście jazda z głową na karku)
Maxcudo Opublikowano 18 Grudnia 2010 Opublikowano 18 Grudnia 2010 Tylko ze gorzej jak droga jest czarna/mokra. Wtedy na kolcach sobie pojeeeeeeedziesz drugiemu w "pupe" w najlepszym przypadku. Wystarczy myśleć i tyle. Zawsze można łańcuchy ubrać
ROBERT Opublikowano 18 Grudnia 2010 Opublikowano 18 Grudnia 2010 Pamiętajmy o jednej rzeczy w tym artykule wypowiadają się managerowie firm oponiarskich a im naprawdę zależy żeby sprzedawć większe rozmiary bo są DUŻO droższe, szczególnie opony zimowe ot i cała prawda. w Twojej wypowiedzi znajdziemy na pewno prawdę ... ale też jestem takiego zdania iż opony powinny być stosowane ( czy to w zimie czy w lecie ) w takich rozmiarach jakie przewidział producent samochodu ...
bulk_1986 Opublikowano 19 Grudnia 2010 Opublikowano 19 Grudnia 2010 Pamiętajmy o jednej rzeczy w tym artykule wypowiadają się managerowie firm oponiarskich a im naprawdę zależy żeby sprzedawć większe rozmiary bo są DUŻO droższe, szczególnie opony zimowe ot i cała prawda. w Twojej wypowiedzi znajdziemy na pewno prawdę ... ale też jestem takiego zdania iż opony powinny być stosowane ( czy to w zimie czy w lecie ) w takich rozmiarach jakie przewidział producent samochodu ... Ale też analogicznie ze wzrostem ceny rozmiaru opony rosnie jej cena - i oni zarabiaja na danych oponach podobnie... Czy to 16' czy 18' bo oni placa za nia tez analogicznie wiecej...
Remik-A4 Opublikowano 22 Grudnia 2010 Opublikowano 22 Grudnia 2010 zawsze tak bylo... :gwizdanie: i np. 16" kosztuje 3 x mniej niz 19" w letnich wyglada to podobnie
David Opublikowano 22 Grudnia 2010 Opublikowano 22 Grudnia 2010 ja jezdze na 225/45/17 i nie narzekam na jazde
IDUAL Opublikowano 23 Grudnia 2010 Opublikowano 23 Grudnia 2010 Gdzie te czasy kiedy jezdziło się na całorocznych letnich DĘBICACH D-124 i było dobrze
chriss Opublikowano 23 Grudnia 2010 Opublikowano 23 Grudnia 2010 Gdzie te czasy kiedy jezdziło się na całorocznych letnich DĘBICACH D-124 i było dobrze no i nikt nie narzekał potem weszły na nasz rynek używki z Niemiec to dopiero był szał co drugie auto jeździło na łysych ale zimówkach a pierwsze co podczas kontroli policji to sprawdzanie bieżnika opon
Rekomendowane odpowiedzi