Tzieland Opublikowano 13 Grudnia 2010 Opublikowano 13 Grudnia 2010 Tak jak w temacie. Chodzi o klamkę od strony pasażera. Używana praktycznie tak często jak ta od kierowcy. Od środka można otworzyć ale od zewnątrz ni chu chu Przedwczoraj było jeszcze wszystko ok, wczoraj autka nie używałem, a dzisiaj amba fatima Czy to jakaś większa usterka? Czy raczej efekt mrozów? Dodam, że wczoraj była odwilż a w nocy wszystko złapało na nowo i dzisiaj miałem całe auto w lodzie o grubości 1 cm Czekam na jakieś propozycje
szafa Opublikowano 13 Grudnia 2010 Opublikowano 13 Grudnia 2010 Mam to samo, ale zauwazylem ze tylko jak jest mrozno przy temp powyzej zera normalnie mozna otworzyc. Narazie nic z tym nie kombinuje, brak garazu sprawia ze poczekam do wiosny ale jak sie co nie co dowiesz to pisz
slepy Opublikowano 13 Grudnia 2010 Opublikowano 13 Grudnia 2010 Tak jak w temacie. Chodzi o klamkę od strony pasażera. Używana praktycznie tak często jak ta od kierowcy. Od środka można otworzyć ale od zewnątrz ni chu chu Przedwczoraj było jeszcze wszystko ok, wczoraj autka nie używałem, a dzisiaj amba fatima Czy to jakaś większa usterka? Czy raczej efekt mrozów? Dodam, że wczoraj była odwilż a w nocy wszystko złapało na nowo i dzisiaj miałem całe auto w lodzie o grubości 1 cm Czekam na jakieś propozycje ściągnij boczek i bedziesz widział wszystko, może któryś plastik pękł, i nie ciągnie zamka, albo linka gdzieś przymarzła
OGr Opublikowano 13 Grudnia 2010 Opublikowano 13 Grudnia 2010 a nie używałeś odmrażaczy itp ? one strasznie wypłukują smary z klamek.
Tzieland Opublikowano 13 Grudnia 2010 Autor Opublikowano 13 Grudnia 2010 nie, nic nie używałem OGrze slepy dużo roboty ze ściągnięciem boczka? są jakieś ukryte śruby? odpowiedź może być na PW i rzeczywiście mam tak jakby linka w ogóle nie ciągnęła tylko właśnie brak garażu sprawia problemy ze znalezieniem przyczyny, a jeśli miałbym jechać do jakiegoś centrum handlowego to wolałbym wcześniej wiedzieć jak rozkręcić boczek
slepy Opublikowano 13 Grudnia 2010 Opublikowano 13 Grudnia 2010 nie, nic nie używałem OGrze slepy dużo roboty ze ściągnięciem boczka? są jakieś ukryte śruby? odpowiedź może być na PW i rzeczywiście mam tak jakby linka w ogóle nie ciągnęła tylko właśnie brak garażu sprawia problemy ze znalezieniem przyczyny, a jeśli miałbym jechać do jakiegoś centrum handlowego to wolałbym wcześniej wiedzieć jak rozkręcić boczek od strony lusterka i zamka, masz po jednej śrubce na strone, u góry boczka, następną śrubę masz tam gdzie jest uchwyt w drzwiach, ta dziura w którą wkładasz rękę przy zamykaniu drzwi od środka, jak ją odkręcisz spuszczasz ten plastik na dół on jest na zawiasie, i pod tym plastikiem masz dwie śruby, odkręcasz je i ciągniesz boczek do góry
Tzieland Opublikowano 13 Grudnia 2010 Autor Opublikowano 13 Grudnia 2010 podziękował za pomoc, zobaczymy jeszcze czy po mrozach samo się naprawi, jeśli nie to będzie trzeba pojechać na jakiś podziemny parking i rozpracować problem
Tzieland Opublikowano 14 Grudnia 2010 Autor Opublikowano 14 Grudnia 2010 u mnie też klamka się sama naprawiła jednak co Audi to Audi
OGr Opublikowano 14 Grudnia 2010 Opublikowano 14 Grudnia 2010 kurcze a mi się skolei stało to co u Ciebie - rok temu były większe mrozy i było ok.
Tzieland Opublikowano 16 Grudnia 2010 Autor Opublikowano 16 Grudnia 2010 widzisz OGrze to już nie są młode autka niestety i jakieś swoje wady mają, a przy tych temperaturach uwidaczniają się najszybciej
OGr Opublikowano 16 Grudnia 2010 Opublikowano 16 Grudnia 2010 czy ja wiem - dwa lata temu miałem jeszcze 80-tkę z 92 roku i nie było takich jaj.
harley22 Opublikowano 26 Grudnia 2010 Opublikowano 26 Grudnia 2010 Panowie mnie dzisiaj spotkała ta sama historia. Czy ktoś rozpracował jak to naprawić?
chriss Opublikowano 26 Grudnia 2010 Opublikowano 26 Grudnia 2010 miałem w tamtym roku to samo,polecam wstawić auto na ciepły parking albo do garażu i usterka minie Ps.ograniczyć albo zrezygnować z mycia auta podczas dużych mrozów.
harley22 Opublikowano 26 Grudnia 2010 Opublikowano 26 Grudnia 2010 miałem w tamtym roku to samo,polecam wstawić auto na ciepły parking albo do garażu i usterka minie Ps.ograniczyć albo zrezygnować z mycia auta podczas dużych mrozów. Spoko zaraz wstawię do garażu i zobaczymy rano :gwizdanie: Wczoraj była odwilż a wieczorem złapał mrozik ale wcześniej nic takiego się nie działo.
OGr Opublikowano 26 Grudnia 2010 Opublikowano 26 Grudnia 2010 u mnie to jednak nie była kwestia usterki mechanicznej tylko po prostu jak pryskałem silikonem uszczelki to zapomniałem o gumie przy zamkach drzwi i tam przymarzało ;-)
chriss Opublikowano 26 Grudnia 2010 Opublikowano 26 Grudnia 2010 To też nie jest usterka mechaniczna tylko zawilgocony a potem przymarznięty mechanizm klamki Ten temat już kiedyś był opisywany
Rekomendowane odpowiedzi