Guregoru Opublikowano 13 Grudnia 2010 Opublikowano 13 Grudnia 2010 Wątek dla osób, które mają quattro a nie wiedzą za bardzo jak go używać Można zadawać pytania, a myślę że odpowiedzi od bardziej doświadczonych kolegów będzie sporo Można oczywiście też samemu napisać kilka porad o jeździe Q w zimę Ps. Jeżeli wątek się nie przyjmie proszę moderatorów o usunięcie go
MARCIN607 Opublikowano 13 Grudnia 2010 Opublikowano 13 Grudnia 2010 jak jechać bokiem Panowie?? i jak oszczędzać sprzęgło??-- FLY mnie uświadomił dzisiaj że sprzęgło jest wrażliwsze w Quattro
Korzeń Opublikowano 13 Grudnia 2010 Opublikowano 13 Grudnia 2010 wyłączyć ESP i operować tylko gazem. tak latam po rondach
MARCIN607 Opublikowano 13 Grudnia 2010 Opublikowano 13 Grudnia 2010 zaraz będziemy ćwiczyć :gwizdanie:
mech15 Opublikowano 13 Grudnia 2010 Opublikowano 13 Grudnia 2010 może dało by radę scalić z tym wątkiem http://www.a4-klub.pl/smf/index.php?topic=174211.0 ??
Guregoru Opublikowano 13 Grudnia 2010 Autor Opublikowano 13 Grudnia 2010 może dało by radę scalić z tym wątkiem http://www.a4-klub.pl/smf/index.php?topic=174211.0 ?? Po co to jest wątek jak się ślizgać, wyjeżdżać z trudnych zasp etc. a nie jak zbudowany jest napęd na 4 i jakie są jego rodzaje
mech15 Opublikowano 13 Grudnia 2010 Opublikowano 13 Grudnia 2010 no to czekam na wasze rady, jak mnie przekonacie to kupię z Q :evil:
marek123_ms Opublikowano 13 Grudnia 2010 Opublikowano 13 Grudnia 2010 nie wiem jak kolega autor chce uzywac Q w swojej A4 :gwizdanie: Do ,,driftu" osobiscie polecam sposob Korzenia operować tylko gazem + w skrajnych przypadkach wystrzal ze sprzegla
Guregoru Opublikowano 13 Grudnia 2010 Autor Opublikowano 13 Grudnia 2010 nie wiem jak kolega autor chce uzywac Q w swojej A4 :gwizdanie: No oczywiście chodzi o bezpieczną jazdę w zimę :gwizdanie:
marek123_ms Opublikowano 13 Grudnia 2010 Opublikowano 13 Grudnia 2010 No to przede wszystkim bez gwaltownych przyspieszen w zakretach (zwlaszcza gdy piec domaga) i uwazac na podsterownosc auta (wyrzuca przod z zakretu). Nie wiem czy wszystkie tak maja ale B5 (przynajmniej moja wersja) tak ma To sa moje skromne spostrzezenia z ktorymi ktos moze oczywiscie sie nie zgodzic Chetnie poczytam opinie innych uzytkownikow Q odnosnie sposobu prowadzenia auta zima
Grzegorz76 Opublikowano 14 Grudnia 2010 Opublikowano 14 Grudnia 2010 No to ja wstawiam moje ślizganie z zeszłego roku. Proszę o łagodny wymiar kary Na swoją obronę mam tylko to, że było za ślisko, zmarznięty śnieg, lód.
marek123_ms Opublikowano 14 Grudnia 2010 Opublikowano 14 Grudnia 2010 Spoko W sumie u nas na wiosce nie ma duzych parkinkow wiec trzeba walic po miescie Moze tez cos uda sie nagrac (jak warunki dopisza) i wrzuce to sie posmiejemy
poziek Opublikowano 14 Grudnia 2010 Opublikowano 14 Grudnia 2010 http://poziek.wrzuta.pl/film/24KTewVFAOk/mov00006 w sumie to z podpowiedzi mogę powiedzieć, że jak już idzie bokiem to tylko dodawać więcej gazu :naughty: :naughty:
marek123_ms Opublikowano 14 Grudnia 2010 Opublikowano 14 Grudnia 2010 poziek daj pokazowe VIII w roli glownej Korde jakby ktos z was byl w Zakopcu tej zimy to mam trase na poslizganie sie nie do podjeba**a. Praktycznie 15km kretej drogi o minimalnym natezeniu ruchu wiec jezeli jest ktos chetny to prosze o kontakt priv. Satysfakcja gwarantowana W sumie to zrobil sie OT jak dla mnie calkiem ciekawy
AKWAMARYN_ Opublikowano 14 Grudnia 2010 Opublikowano 14 Grudnia 2010 poziek daj pokazowe VIII w roli glownej Korde jakby ktos z was byl w Zakopcu tej zimy to mam trase na poslizganie sie nie do podjeba**a. Praktycznie 15km kretej drogi o minimalnym natezeniu ruchu wiec jezeli jest ktos chetny to prosze o kontakt priv. Satysfakcja gwarantowana W sumie to zrobil sie OT jak dla mnie calkiem ciekawy wierch nie jest alternatywa dla poczatkujacych a poza tym wszyscy gdzies u siebie maja takie swoje miejsca gdzie mozna polatac bokiem :gwizdanie: ale jak ktos chce to rowniez zapraszam
Flyer Opublikowano 14 Grudnia 2010 Opublikowano 14 Grudnia 2010 nie wiem jak kolega autor chce uzywac Q w swojej A4 :gwizdanie: Do ,,driftu" osobiscie polecam sposob Korzenia ten sposob jest dobry do momentu jak auto nie zacznie Ci ladnie bokiem wypadac "z toru jazdy", wtedy albo lekki strzal ze sprzegla, albo reczny, sprzeglo i gaz zeby nie wyleciec np. z drogi. poza tym nie wyobrazam sobie "nie uzywac" sprzegla podczas slizgania na drodze, czy jakims torze
sancho80 Opublikowano 14 Grudnia 2010 Opublikowano 14 Grudnia 2010 na rondzie jesli na lodzie smigam to daje najpierw gaz mocno, potem, odpuszczam zeby tyl uslizgnal, potem jak juz d*pa wyjdzie bokiem to but i na falujacym gazie jade kontrujac zeby caly czas byl w mocnym poslizgu... z autopsji moge tylko dopisac ze na oblodzone rondo nie wiezdzam wiecej napedzony bo wtedy kraweznik na 100% jest grany...
Tukan Opublikowano 14 Grudnia 2010 Opublikowano 14 Grudnia 2010 nie wiem jak kolega autor chce uzywac Q w swojej A4 :gwizdanie: Do ,,driftu" osobiscie polecam sposob Korzenia poza tym nie wyobrazam sobie "nie uzywac" sprzegla podczas slizgania na drodze, czy jakims torze Rozwim swa mysl,bo ja sobie nie moge wyobrazic jak sobie latac bokiem ze sprzeglem :gwizdanie:
sokolnh Opublikowano 14 Grudnia 2010 Opublikowano 14 Grudnia 2010 od 1.00 Basic drift lesson 6 (all technique combined)
Rekomendowane odpowiedzi