MaRioSJ Opublikowano 14 Grudnia 2010 Opublikowano 14 Grudnia 2010 Audi A4 B6 1.9TDI 131PS 2003 Avant Witam, po dość długich poszukiwaniach udało mi się zakupić swoje pierwsze audi. Początkowo miał być to sedan, natomiast trafił się avant. Samochód przywiozłem z Niemiec, jest bezwypadkowy z pełną historią serwisową, więc to był główny powód zakupu. Wcześniej jeździłem samochodami RWD i trochę żałuję, że moje "4-kółka" nie mają quattro, ale nie można mieć wszystkiego. Samochód przed kupnem był sprawdzany czujnikiem lakieru, na ścieżce diagnostycznej oraz była potwierdzana historia serwisowa i przebieg ~212kkm. WYPOSAŻENIE: - lakier? hmm... szampański? ciężki do sprecyzowania - sportowe fotele (z elektryczną regulacją odcinka lędźwiowego) - kierownica 3-ramienna, skórzana - listwy dekoracyjne pokryte szczotkowanym aluminium - pełny FIS - relingi w chromie - 6 poduszek powietrznych - zawias komfort (tak wychodzi po VIN'ie) - xenon z samopoziomowaniem i spryskiwaczami - nowy zestaw kół audi z oponami Dunlop 235/45/17 - 2-strefowa klimatyzacja - uchwyt na Nokie 6230 - podłokietnik (przód i tył) - kontrola trakcji ESP (ABS, EBV, ASR, EDS) - nagłośnienie audi symphony (zmieniarka na 6CD, 8 głośników i woofer) - tempomat - pakiet oświetlenie (wnętrze podłokietnika, kratki nawiewów, popielniczka z przodu) - halogeny - 5x capholder'ów - regulowana kierownica - el. regulacja lusterek - podgrzewane lusterka - 4x el. szyby - alarm - immobiliser - klimatyzowany schowek - tylna roleta ZROBIONE: - wymieniony termostat + płyn G12 - zalany olej Castrol SLX Professional Powerflow 5W30 LongLife III - wymienione filtry - zakup ori felg stalowych 6,5Jx15 ET33 - zakup nowych opon na zimę 195/65/15 ZDJĘCIA: PLANY: - chip - wymiana płynu od wspomagania - zakup dywaników gumowych - założenie lusterka fotochromatycznego - wymiana żarówki z podświetlenia tablicy (problem ze śrubami)
virus Opublikowano 14 Grudnia 2010 Opublikowano 14 Grudnia 2010 Fajna furka, masz tunel 2 din RNS-E aż się prosi o montaż Jakieś grubsze plany? może body s-line :gwizdanie:
grzes1150 Opublikowano 14 Grudnia 2010 Opublikowano 14 Grudnia 2010 hehe...z zewnątrz i wnętrze prawie jak u mnie tylko silnik i napęd nie ten Kolor LY7H Olej Castroll do najlepszych nie należy Przemyśl to przy następnej wymianie Bezawarylności i szerokości
Artur82 Opublikowano 14 Grudnia 2010 Opublikowano 14 Grudnia 2010 ladna sztuka... PS. Nie masz klimatyzowanego schowka...tylko lodówkę :gwizdanie:
MaRioSJ Opublikowano 14 Grudnia 2010 Autor Opublikowano 14 Grudnia 2010 Fajna furka, masz tunel 2 din RNS-E aż się prosi o montaż Jakieś grubsze plany? może body s-line :gwizdanie: O RNS-E myślałem, zobaczymy jak będzie z budżetem. Na allegro są zestawy (RNS-E + montaż) już za 1700zł. S-line raczej odpada, szkoda mi lakierować listwy i zderzaki jak są w bdb stanie i ori. hehe...z zewnątrz i wnętrze prawie jak u mnie tylko silnik i napęd nie ten Kolor LY7H Olej Castroll do najlepszych nie należy Przemyśl to przy następnej wymianie Bezawarylności i szerokości Jestem już po wymianie, ale jak przyjdzie czas to pomyślę o Motul'u. ladna sztuka... PS. Nie masz klimatyzowanego schowka...tylko lodówkę :gwizdanie: Nawet nie wiedziałem W zasadzie zastanawiałem się nad tym, bo kolega w Passacie B6 ma dwa schowki klimatyzowane, a żaden z nich nie jest zamykany i gumowy od środka. Poza tym u mnie na pokrywie, która zamyka schowek (w schowku) jest śnieżka. Dzięki za miłe słowa
virus Opublikowano 14 Grudnia 2010 Opublikowano 14 Grudnia 2010 Mamy możliwość montażu RNS-E i było by dużo taniej jak 1700pln razem z pl menu oczywiście
Młody_drog Opublikowano 14 Grudnia 2010 Opublikowano 14 Grudnia 2010 Przecież montaż jak masz 2 din to nic, raptem kwestia wyciągnięcia radia, podłączenia adaptera i włożenia rnse, no i małe kodowanko ale wszystko opisane na forum, kodowanie mi zajęło może z 5 minut
MaRioSJ Opublikowano 14 Grudnia 2010 Autor Opublikowano 14 Grudnia 2010 Mamy możliwość montażu RNS-E i było by dużo taniej jak 1700pln razem z pl menu oczywiście Na razie mam ważniejsze wydatki, ale cenę możesz napisać na PW. Przecież montaż jak masz 2 din to nic, raptem kwestia wyciągnięcia radia, podłączenia adaptera i włożenia rnse, no i małe kodowanko ale wszystko opisane na forum, kodowanie mi zajęło może z 5 minut A powiedz mi jak jest z podłączeniem anteny navi, BT, tunera tv? Trzeba jeszcze dokupić płytę z navi, czy nie tak?
czester Opublikowano 14 Grudnia 2010 Opublikowano 14 Grudnia 2010 Antenę z navi dajesz np. pod deskę (koszt 38zł w naviku) BT potrzebujesz moduł, przejściówkę, mic jak nie masz ori, a tuner tv też trzeba kupić, ale to już droższa zabawka.
Młody_drog Opublikowano 14 Grudnia 2010 Opublikowano 14 Grudnia 2010 navi to kupujesz antenę i adapterek (około 40zł razem) po tuner tv pisz do Adamo bo on sprzedaje No a moduł BT też trzeba kupić, jedyną wadą tych rns-e nad pionierami i innymi to jest to, że wszystko trzeba dokupić
marcin_o23 Opublikowano 14 Grudnia 2010 Opublikowano 14 Grudnia 2010 bardzo ładna sztuka, fajny kolor i ta lodóweczka
marec-ki Opublikowano 15 Grudnia 2010 Opublikowano 15 Grudnia 2010 PS. Nie masz klimatyzowanego schowka...tylko lodówkę :gwizdanie Hmmm nice... to i ja też to mam a też wcześniej myślałem że to tylko klimatyzowany schowek Ładny kolor auta i felgi mi się podobają
reikeb Opublikowano 15 Grudnia 2010 Opublikowano 15 Grudnia 2010 Niezła sztuka, widać ze zadbana powodzonka w realizacji planów
MaRioSJ Opublikowano 27 Maja 2011 Autor Opublikowano 27 Maja 2011 SAMOCHÓD DO SPRZEDANIA, CENA: 35 500zł, do negocjacji. http://otomoto.pl/audi-a4-b6-1-9tdi-avant-perla-C19035997.html[br]Dopisany: 20 Maj 2011, 17:35_________________________________________________34 500zł
majkel20 Opublikowano 27 Maja 2011 Opublikowano 27 Maja 2011 SAMOCHÓD DO SPRZEDANIA, CENA: 35 500zł, do negocjacji. http://otomoto.pl/audi-a4-b6-1-9tdi-avant-perla-C19035997.html[br]Dopisany: 20 Maj 2011, 17:35_________________________________________________34 500zł To się długo nie nacieszyłeś autkiem
MaRioSJ Opublikowano 5 Czerwca 2011 Autor Opublikowano 5 Czerwca 2011 Niestety, ale sytuacja finansowa zmusza mnie do sprzedaży. Straciłem pracę, a nie chcę się zadłużać. Gwarantuje, że przyszły nabywca będzie zadowolony z samochodu.[br]Dopisany: 27 Maj 2011, 09:49_________________________________________________SAMOCHÓD SPRZEDANY! ;( TEMAT DO ZAMKNIĘCIA
Rekomendowane odpowiedzi