Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

witam

dziwny temat ale nie wiedzialem jak to nazwac.

mam pytanie po zimie chciałbym pomalować całe auto w ramach Polisy AC z PZU

co mam zrobić by mi to zrobiono? mam wbardzo zlym stanie tylniego zderzaka klapy liczne odpryski na nadkolach masce zderzaku.

Osttanio poszła mi osłona pod silnikiem, oraz zatrzask podłokietnika

czy jest możliwość wykoniania tego w ramach ubezpieczenia AC z Pzu opcje wykupione wszystkie oprócz tam blisko domu opcji

pozdrawiam

i prosze o odpowiedźi

Opublikowano

złóz wniosek o odszkodowanie że masz auto porysowane wyciagniesz cos kasy i stracisz znizki :gwizdanie:

Opublikowano

sluchaj malowanie ok 3 tys zl do tego zatzrask 200 zl do tego jeszcze oslona z 200 - 300 a znizek ile zleci 10 %

Opublikowano

sluchaj malowanie ok 3 tys zl do tego zatzrask 200 zl do tego jeszcze oslona z 200 - 300 a znizek ile zleci 10 %

no 10%

mozesz spróbować, zgłosic wniosek o odszkodowanie

Opublikowano

Jedno zdarzenie w oczach rzeczoznawcy = jedna szkoda.

Opublikowano

a czy jeżeli mam same odpryski pomalują mi to?

Opublikowano

szczerze to watpie zeby ubezpieczalnia uznala to za szkode... ale kto wie.

poza tym - z ciekawosci - czemu chcesz to robic z AC? takie rzeczy robi sie we wlasnym zakresie, bez sensu tracic znizki... nawet jesli wyplaca Ci za to kase, to nie licz na kokosy. Jak koniecznie chcesz malowac to przywal w cos chociaz... :naughty:

Opublikowano

Ubezpieczyciel nic Ci nie będzie malowal..

Przeczytaj najpierw swoje OWU.

"wszystko wykupione" - to jest jeszcze NIC :naughty:

Osłona, zatrzaski.. przeczytaj OWU zastanów się nad tym - jakie masz rzeczywiście szkody..

Bo tak to się kupy nie trzyma..

Opublikowano

Rocznik 2006, nie tak źle w kosztorysie :naughty:

Jeśli wystąpił ew. akt wandalizmu i cały pojazd został porysowany ... :gwizdanie:

Technologia lakierowania AZT zakłada lakierowanie elementów sąsiadujących należących do tej samej płaszczyzny, a więc przykładowo, jeśli porysowane są błotnik przedni lewy i drzwi przednie lewe - lakierowany powinien być cały "bok" (proszę pamiętać tylko o podziale na lakierowanie części nowej, po naprawie, wierzchnie, odnowa lakieru itd.), jeśli pokrywa silnika - pokrywa i ew. błotniki przednie, w zależności od powierzchni - materiału, itd.

Zazwyczaj w takich sytuacjach jak porysowane poszycie wprowadza się lakierowanie całego pojazdu poza dachem.

No i kłaniają się jak zwykle OWU do polisy.:)

Udanej lektury, pozdrawiam, arielka

Opublikowano

dzięki serdeczne za wpisy:)

tzn oslona i zatrzask to tak dodatkowo glownie chodzi o lakier nowy,

dlatego pytam czy czegoś nie dołożyć:)

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...