fafol Opublikowano 17 Grudnia 2010 Opublikowano 17 Grudnia 2010 Witam tak jak w temacie szarpie autem przy 1500 obrotow zaczyna od 3 biegu jak przyspieszam.
koper84444 Opublikowano 17 Grudnia 2010 Opublikowano 17 Grudnia 2010 Być może nastawnik w pompie do czyszczenia. Zrób również logi statyczne i dynamiczne - będzie można wyeliminować wiele przyczyn.
osax Opublikowano 2 Sierpnia 2011 Opublikowano 2 Sierpnia 2011 Czy znalazł się powód ? U mnie mam to samo. Co prawda trochę inny silnik ale może awaria podobna ...
ciahciah Opublikowano 2 Sierpnia 2011 Opublikowano 2 Sierpnia 2011 u ciebie osax jest całkiem inny silnik, nie masz pompy i nastawnika tylko pompowtryski, zacznij od wymiany filtra paliwa i sprawdzenia wężyków paliwa, zrób logi i załóż własny temat fafol zrób logi i z czytaj błędy bo mógł paść wtrysk sterujący, sprawdź czy szarpanie ustaje jak odepniesz impulsator od strzyki biegów
osax Opublikowano 2 Sierpnia 2011 Opublikowano 2 Sierpnia 2011 Wiem, że mam inny silnik. Pod temat się podczepiłem bo mam podobny problem. Czy przez to podczas hamowania silnikiem też może się dziać jakby tarcze "biły"?
RonM Opublikowano 2 Sierpnia 2011 Opublikowano 2 Sierpnia 2011 Też miałem takie szarpanie ale po wywaleniu kata jak ręką odjął Autko ładnie i płynnie przyspiesza
osax Opublikowano 3 Sierpnia 2011 Opublikowano 3 Sierpnia 2011 Też miałem takie szarpanie ale po wywaleniu kata jak ręką odjął Autko ładnie i płynnie przyspiesza A nie jest głośniejsze ? Nie dudni puszka ? Dodam, że u mnie szarpie jak delikatnie się rozpędzam a jak wdepnę mocniej to z reguły przestaje. Wiem, że turbo lubi dynamiczną jazdę ale nie zawsze się da np. wolniejsze auto przede mną.
RonM Opublikowano 3 Sierpnia 2011 Opublikowano 3 Sierpnia 2011 Autko jest tak samo ciche jak było I świst turbinki jest głośniejszy ale to zaliczam na plus Ja kata miałem bardzo mocno zatkanego [br]Dopisany: 03 Sierpień 2011, 16:51_________________________________________________I nie zawsze musisz jeździć dynamicznie Wystarczy że jak masz jakiś dobry kawałek drogi (oczywiście poza terenem zabudowanym ) i wtedy możesz przegonić autko
osax Opublikowano 4 Sierpnia 2011 Opublikowano 4 Sierpnia 2011 To wiem ... i uważać na notlauf bo mi się zdarza raz na jakiś czas Jak znajdę kogoś do pomocy to zrobię logi. Problem w tym, że logi robi się na max przyspieszeniu a auto mi szarpie właśnie przy delikatnym rozpędzaniu
RonM Opublikowano 4 Sierpnia 2011 Opublikowano 4 Sierpnia 2011 To dobrze że będzie szarpać w trakcie logowania. Jak na logach wyjdzie wszystko okey to możesz kata wyrzucić. Autku to nie zaszkodzi a pójdzie na plus
osax Opublikowano 5 Sierpnia 2011 Opublikowano 5 Sierpnia 2011 No właśnie przy gazie wciśniętym na maksa mniejsze szanse, że akurat będzie szarpać. Czy możliwe, że np ASR może mieć wpływ na to ? Wydaje mi się, że jak mam wyłączony ASR to chyba nie szarpie.
Rekomendowane odpowiedzi