Skocz do zawartości
IGNOROWANY

[B5 AJM] Audi a4, B5, 00, 1.9 TDI 115 KM - Brak kontrolki oleju

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam.

Posiadam audi a4 1,9 TDI 2000 r. z tzw pół fisem, zrobiłem zdjęcie: http://www.kanalyrss.com.pl/dsc00016.jpg

Mam problem z kontrolką oleju. Czy powinna się zapalać tam gdzie sie wyświetla "ok" temperatura i rezerwa paliwa? Czy gdzieś w okolicach kontrolki parkingu??

Wymieniałem ostatnio olej. Na spuszczonym oleju przekręciłem kluczyk na pozycje zapłonu i na pół fisie wyświetliło się "OK". Żadna kontrolka oleju sie nie zapaliła:(

Pozdrawiam

Opublikowano

kontrolka od oleju wyświetla się na pół fisie czyli tam gdzie np "ok" i "temperatura"

czyli powinna się tam zapalic.

nie wiem jak na spuszczonym oleju ale ja jak wyjeżdzałem kiedyś z garażu a mam górkę i auto chwile "krzywo" stało to takowa kontrolka mi się zaświeciła + sygnał dźwiękowy.

Opublikowano

Kontrolka nie spełnia funkcji wskaźnika oleju ale sygnalizuje odpowiednie ciśnienie oleju w ukladzie. Odpalił byś auto to by sie zapaliła.

Opublikowano

Mam jeszcze jedno pytanie. Czy w momencie jak przekręcam kluczykiem na pozycję zapłonu, powinna mrugnąć kontrolka od oleju??

Pozdrawiam

Opublikowano

Mam jeszcze jedno pytanie. Czy w momencie jak przekręcam kluczykiem na pozycję zapłonu, powinna mrugnąć kontrolka od oleju??

Pozdrawiam

W Twoim modelu nie ;)

Opublikowano

ckomorow a zapala ci sie taka wierzyczka obok zegara? Bo na fotce nie jest aktywna.

Opublikowano

niestety sie nie zapala:( Jak sprowadzałem samochód to zagranicą sie paliła. W Polsce już nie. Dzwine

no to dziwne, u mnie się świeci cały czas nie ważne czy w polsce czy zagranicą.

Opublikowano

Przy twoim jak to nazwales pol fisie istnieje mozliwosc stestowania podzespolow - przekrec kluczyk i wcisnij lewe pokretelko przy liczniku:

raz - pojawi sie service in ....

dwa - zacznie sie testowanie podzespolow - oleju tez miedzyinnymi.

pozatym kontrolka zapala sie dopiero jak cos jest nietak!!

Opublikowano

niestety sie nie zapala:( Jak sprowadzałem samochód to zagranicą sie paliła. W Polsce już nie. Dzwine

Jak się palila to spoko ... czasem w PL będzie gubił sygnał ale ważne że nie jest to wyłączone - auto odbiera fale radiowe podające dokłady czas i datę.

Opublikowano

Czy przy rozładowanym akumulatorze mogła sie wyłączyć opcja z antenką? Kiedyś miałem takie przykre zdarzenie. Efektem tego był reset zegarka oraz daty. Może od tego momentu mi sie nie pojawia antenka.

Mam jeszcze jedno pytanie. Czy istnieje możliwość ręcznego wykasowania "Service in" czy trzeba podłączyć komputer??

Opublikowano

ckomorow tu poczytaj o "wieżyczce" http://www.a4-klub.pl/smf/index.php/topic,3420.0.html, a co do inspekcji można zrobić to ręcznie :

-przytrzymujesz przyciski A (prawy)i B(lewy)

-włączasz zapłon

-wyskakuje service

-zwalniasz A i B

-wciskasz B

-inspekcja skasowana ;)

Opublikowano
Czy przy rozładowanym akumulatorze mogła sie wyłączyć opcja z antenką?

Miałem w zeszłym roku takie przypadek że sie zresetowało. Ustawiłem ręcznie datę i godzinę po 2-3 dniach wskoczyła antenka i poprawiła ustawienia godziny.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...