Skocz do zawartości
IGNOROWANY

W jakim banku konto osobiste ?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Bierz jakikolwiek Bank oprócz PKO BP :thumbdown::wallbash:

Opublikowano

BGŻ albo ING

Opublikowano

Potwierdzam. Odradzam też Alior - u nich wszystko jest dobrze dopóki nie pojawi się problem.

Opublikowano

alior.przejrzysta strona internetowa konta ,nie ma opłat z wypłat bankomatów w całej europie.karta paypass

Tak tak bez opłat tylko opłatę za kartę co miesiąc już nie pamiętam ile. Najlepszy jest ING bo wszystko za free.

jednorazowo 15 zł

co miesiąc ale nie 15. Mam tam konto.

wydajemy Ci kartę debetową, pozwalającą na dowolne korzystanie ze środków na koncie przy zakupach oraz poprzez wypłatę z bankomatu; sam ustalasz łatwy do zapamiętania kod PIN;

opłata za kartę to tylko 5 zł miesięcznie jeśli Alior Bank jest Twoim "głównym bankiem" (sprawdź, co to oznacza);

przyznaje placisz 4 zł za kartę miesięcznie jeżeli alior jest twoim bankiem głównym czyli takim naktóry spływa wynagrodzenie od pracodawcy,[br]Dopisany: 21 Grudzień 2010, 17:01_________________________________________________

Potwierdzam. Odradzam też Alior - u nich wszystko jest dobrze dopóki nie pojawi się problem.

to wszędzie tak bywa!

Opublikowano

alior.przejrzysta strona internetowa konta ,nie ma opłat z wypłat bankomatów w całej europie.karta paypass

Tak tak bez opłat tylko opłatę za kartę co miesiąc już nie pamiętam ile. Najlepszy jest ING bo wszystko za free.

jednorazowo 15 zł

co miesiąc ale nie 15. Mam tam konto.

wydajemy Ci kartę debetową, pozwalającą na dowolne korzystanie ze środków na koncie przy zakupach oraz poprzez wypłatę z bankomatu; sam ustalasz łatwy do zapamiętania kod PIN;

opłata za kartę to tylko 5 zł miesięcznie jeśli Alior Bank jest Twoim "głównym bankiem" (sprawdź, co to oznacza);

przyznaje placisz 4 zł za kartę miesięcznie jeżeli alior jest twoim bankiem głównym czyli takim naktóry spływa wynagrodzenie od pracodawcy,[br]Dopisany: 21 Grudzień 2010, 17:01_________________________________________________

to wszędzie tak bywa!

Płacę co miesiąc w aliorze ale nie spływa tam moje wynagrodzenie.

Opublikowano

W Aliorze przez błąd pracownicy jestem stratny ponad 1tys zł i usłyszałem "przepraszam ludzie popełniają błędy, ale nic się nie da zrobić". Sprawa prawdopodobnie znajdzie swój koniec w sądzie. ODRADZAM, omijać szerokim łukiem.

Opublikowano

Alior to marketingowy balonik.

Pytanie do czego ma być konto. Czy będzie robiona duża liczba przelewów, czy użytkownik konta często korzysta z bankomatu. Konto bezpłatne może kosztować nas więcej niż płatne..... czytać wszystko. Trzeba wiedzieć do czego ono nam jest potrzebne.[br]Dopisany: 21 Grudzień 2010, 17:22_________________________________________________

Muszę założyć sobie konto osobiste w banku. Zastanawiam się nad mBankiem i ING. Konto ma służyć głównie do robienia przelewów przez internet. Żadnych kredytów, kart debetowych. Po prostu zwykle konto z kartą płatniczą, tanim utrzymaniem i łatwymi przelewami przez internet.

Jak sądzicie lepszy będzie mBank czy ING?

Mam osobiste w ING i firmowe. Mimo, że płacę za jedno i drugie to jestem zadowolony. Przelewy mam za free wszędzie :) Myślałem nad zmianą osobistego na direct ale dałem sobie spokój ponieważ w przypadku direct płaci się chyba za przelewy. No i internetowi robią wszystko sami :gwizdanie:

Tak to jadę do znajomego bo placówki albo na tel mam sprawę załatwioną.[br]Dopisany: 21 Grudzień 2010, 17:24_________________________________________________

city handlowy.wszystko free

w banku nie ma nic za free :polew: :polew: :polew:

Opublikowano

W ing direct nie płaci się za przelewy i jest wszystko free.

Opublikowano

mBank jest dobry, jak niczego nie wymagasz. Jesli pojawia sie jakies wymagania z Twojej strony, to mBank zaczyna robic problemy.

Dokładnie tak jest ze wszystkimi kontami "internetowymi" Jak masz placówkę to zawsze wbijasz do niej. Czytać regulaminy kont bo często stosuje się kruczki typu.... masz konto za free i opłaty ale przez konto trzeba zrobić operacje w miesiącu np na 3000 :decayed:

Opublikowano

Akurat ja wiem do czego potrzebuję konto i zapoznałem się dobrze z ich ofertą. Mieszkam za granicą, a oni mają wypłaty z bankomatów na całym świecie za darmo, przelewy również.

Lokaty mam za granicą, bo te polskie to jakaś żenada.

Opublikowano

Tak ale w placówce Cię nie obsłużą chyba. (chyba, że się zmieniło)

Opublikowano

Dzisiaj byłem w ING i właśnie polecali mi to konto Direct. dziwne było tylko to że jakbym chciał wpłacić sobie gotówkę na konto to w kasie muszę zapłacić 9zł a we wpłatomacie nic :-) Chyba założę sobie w ING blisko do banku mam.

Opublikowano

Tak ale w placówce Cię nie obsłużą chyba. (chyba, że się zmieniło)

chyba tak bo jak coś robisz w placówce to płacisz kasę tak jak kolega napisał np. wpłacanie kasy.

Opublikowano

Dzisiaj byłem w ING i właśnie polecali mi to konto Direct. dziwne było tylko to że jakbym chciał wpłacić sobie gotówkę na konto to w kasie muszę zapłacić 9zł a we wpłatomacie nic :-) Chyba założę sobie w ING blisko do banku mam.

aż 9zł za wpłatę ? no proszę na Marka trzeba zarobić :polew:[br]Dopisany: 21 Grudzień 2010, 17:36_________________________________________________

Jeżeli wiek w profilu masz prawdziwy to zapytaj o konto student. Ono jest za free jak i przelewy i normalnie obsługują Cię w placówce bez pobierania opłat. Kiedyś takie miałem. Jeszcze możesz sobie zrobić kartę z logo klubu :kox::naughty:

Opublikowano

ale są wpłatomaty i szybciej niż przy okienku :) i nie widzę problemu. Ogólnie ING direct to najlepsze konto jakie miałem. A ma może ktoś tam konto w domu maklerskim ?

Opublikowano

ale są wpłatomaty i szybciej niż przy okienku :) i nie widzę problemu. Ogólnie ING direct to najlepsze konto jakie miałem. A ma może ktoś tam konto w domu maklerskim ?

Ja tam maszynom nie ufam. :cool1:

Opublikowano

Jeżeli wiek w profilu masz prawdziwy to zapytaj o konto student. Ono jest za free jak i przelewy i normalnie obsługują Cię w placówce bez pobierania opłat. Kiedyś takie miałem. Jeszcze możesz sobie zrobić kartę z logo klubu :kox::naughty:

Pytałem właśnie o to konto student i kobitka powiedziała mi że lepsze będzie to Direct. Jutro jeszcze skoczę do mBanku i się dowiem co oni mają do zaoferowania. Choć w Grodzisku nie ma mBanku a jeździć po innych miastach do banku mi się nie uśmiecha.

Także jeśli ktoś ma to konto Direct to proszę o opinie. I opinie korzystania ze strony www przy zarządzaniu kontem. [br]Dopisany: 21 Grudzień 2010, 17:49_________________________________________________

Ja tam maszynom nie ufam. :cool1:

9zł nie straszny pieniądz ale jakoś tak dziwnie pewniej w kasie :>

Opublikowano

W Aliorze przez błąd pracownicy jestem stratny ponad 1tys zł i usłyszałem "przepraszam ludzie popełniają błędy, ale nic się nie da zrobić". Sprawa prawdopodobnie znajdzie swój koniec w sądzie. ODRADZAM, omijać szerokim łukiem.

czego można się spodziewać po greckim banku :rolleyes:

żeby mieć tam konto musisz mieć co miesięczne wpłaty

polecam mBank, od 5 miesięcy mam tam konto, które mi służy właśnie na przelewy internetowe i jak na razie wszystko ok :good: