cherry24 Opublikowano 19 Grudnia 2010 Opublikowano 19 Grudnia 2010 Witam wszystkich. Długo szukałem jakiś konkretów ale bez efektów dlatego pytam, bo być może któryś z was ma tak podłączone. Chciałbym zmienić nagłośnienie w Audi A4 Avant B5. No i tak zastanawiam się nad zestawem (jest na allegro)POWERBASS 2x16cm, 2x tweter no i 2x zwrotnica. Mam radio PIONEERa o mocy 4x50 na mosfet. No i teraz pytanie czy to radio da sobie radę z tymi głośnikami czy też może będzie konieczny wzmacniacz?
Kowi87 Opublikowano 19 Grudnia 2010 Opublikowano 19 Grudnia 2010 Srednio :gwizdanie: grać będą grały ale nie pokażą swoich możliwości :gwizdanie: radio ma 4x27w na kanał w rms jak dobrze pamietam, a głośnik ma 75w zapewne jak myśle o tych samych co chcesz z pb
cherry24 Opublikowano 19 Grudnia 2010 Autor Opublikowano 19 Grudnia 2010 Wielkie dzięki kolego czyli musiałbym poszukać czegoś słabszego jak rozumiem bo prawdę mówiąc nie uśmiecha mi się jeszcze zakup wzmacniacza.
Kowi87 Opublikowano 19 Grudnia 2010 Opublikowano 19 Grudnia 2010 Wielkie dzięki kolego czyli musiałbym poszukać czegoś słabszego jak rozumiem bo prawdę mówiąc nie uśmiecha mi się jeszcze zakup wzmacniacza. nie koniecznie, no ale jak z góry zakładasz że wzmacniacza nie bedzie to w sumie pewna moc tego głośnika nie bedzie nigdy wykorzystana i po pierwszym odsłuchu mozesz nie być zadowolony
cherry24 Opublikowano 19 Grudnia 2010 Autor Opublikowano 19 Grudnia 2010 Kolego powiedz mi jaki musiałby to być wzmacniacz(jakiej mocy) jeżeli już miałby być zakupiony. Tak przy okazji jak uważasz jakie głośniki byłyby odpowiednie pod radio?[br]Dopisany: 19 Grudzień 2010, 21:14_________________________________________________Poszukałem czegoś słabszego od POWERBASSa. Co o tym sądzisz? http://allegro.pl/alpine-sxe-1750s-dealer-ekspresowa-wysylka-kurier-i1369123258.html
kamil Opublikowano 20 Grudnia 2010 Opublikowano 20 Grudnia 2010 Pod radio Helix DB. Ale samą poprawę grania zacznij od wygłuszenia drzwi. Ps. Setny raz już piszę to samo w ciągu tego miesiąca. Ludzie czy wy używacie opcji szukaj czy tylko zakładacie nowe wątki bo jest wygodniej...
tomaszstn Opublikowano 20 Grudnia 2010 Opublikowano 20 Grudnia 2010 Ja mam w drugim samochodzie głośniki firmy PHONOCAR pod samym radiem Pioneer i do tego skrzynkę z głośnikiem 25cm zamkniętą. Gra to powiem bardzo dobrze a nie kosztuje majątku. Tak jak już koledzy wcześniej wspomnieli nie zapomnij o dobrym wygłuszeniu drzwi bo nawet najlepszy głośnik nic nie pokaże jeśli tego nie zrobisz.
Orange Opublikowano 25 Grudnia 2010 Opublikowano 25 Grudnia 2010 tak jak koledzy piszą, do PB już przydałoby się wygłuszyć drzwi, co do wzmaka to u mnie PB ES-6C grały pod sonym XM6020 (stary klocek- nie mylić z aktualnym badziewiem sony) i dla mnie była to piękna kombinacja co prawda ten sony ma "tylko" 60W na kanał ale masz tam prawdziwe waty które słychać czysto i dobrze. zagadaj do rysia, kiedyś wystawiał go na allegro. Ale na początek weź się za wygłuszenie, potem wzmak
cherry24 Opublikowano 26 Grudnia 2010 Autor Opublikowano 26 Grudnia 2010 Oczywiście drzwi wygłuszę tylko musi się zrobić ciepło.
miro1983 Opublikowano 28 Grudnia 2010 Opublikowano 28 Grudnia 2010 Pb l-60 są 3 Ohmowe, wykorzystają 25% więcej z radia ale czy nie obciążą zbytnio końcówek mocy?
rysiuu Opublikowano 28 Grudnia 2010 Opublikowano 28 Grudnia 2010 Seria L nie nadaje sie pod radio. Mozna isc w DB jak napisał kamil, lub u-dim'y el 6 comp
cherry24 Opublikowano 28 Grudnia 2010 Autor Opublikowano 28 Grudnia 2010 Panowie generalnie jaki głośnik nadaje się pod radio do ilu WAT, oczywiście mocy realnej czyli RMS. Czy mając radio 4X50w Pioneer mogę podłączyć głośniki 70W RMS?
rysiuu Opublikowano 28 Grudnia 2010 Opublikowano 28 Grudnia 2010 Na "papierowe" dane w tym przypadku nie masz co patrzeć.
kamil Opublikowano 29 Grudnia 2010 Opublikowano 29 Grudnia 2010 Panowie generalnie jaki głośnik nadaje się pod radio do ilu WAT, oczywiście mocy realnej czyli RMS. Czy mając radio 4X50w Pioneer mogę podłączyć głośniki 70W RMS? Możesz podłączyć nawet 100 rms tylko to będzie brzęczeć a nie grać. Że się tak zapytam co Ty kombinujesz?? Chłopaki już Ci podali jakie głośniki nadają się a jakie nie pod radio.
cherry24 Opublikowano 29 Grudnia 2010 Autor Opublikowano 29 Grudnia 2010 Miałem kiedyś w Mondeo Mk1 założone w drzwiach głośniki 5X7 Boschmana 70W RMS no i muszę przyznać, że grało dość przyzwoicie mimo tego, iż nie miałem wygłuszonych drzwi. To że jeśli podłącze zbyt mocny głośnik pod radio to akurat wiem jak on będzie grał. Sądziłem po prostu, że któryś z was ma podłączone jakieś konkretne głośniki 16cm w A4 pod samym radiem z wygłuszonymi drzwiami i gra to dość ładnie. Jeśli kolego Kamilu nie masz nic ciekawego do powiedzenia w tej sprawie to po prostu się nie wypowiadaj, a swoje riposty typu użyj szukaj zachowaj dla siebie, nie pisałbym tego posta gdybym znalazłbym coś konkretnego. Widzę, że to forum zaczyna się upodabniać do forum forda wszyscy wszystkich pouczali, jak człowiek poprosi o pomoc to najczęstszą odpowiedzią było "użyj opcji szukaj" jakbym nie wiedział o istnieniu takiej opcji i wcześniej niczego nie szukał. Jeśli moderator stwierdzi, iż temat nie prowadzi do niczego to nich zamknie temat lub sam napisz do maderatora Panie Kamilu.
Rekomendowane odpowiedzi