Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Błędy silników klap nagrzewnicy, rozmieszczenie, opis i nastawy podstawowe w Audi A4 B6 i A4 B7

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Ok sprawdze

Wysłane z mojego SM-J500FN przy użyciu Tapatalka

Opublikowano
Jak masz dostęp do VAGa to zobacz jaką masz temperaturę na wyjściu z parownika [emoji106]1: i potem z kratek bocznych i będziesz wiedział mniej więcej w czym problem. 
Tu masz screen jakie grupy podejrzeć: 
https://a4-klub.pl/uploads/monthly_2017_06/klim.png.8475927d5fa54f639a2ee67bb22299aa.png

Sprawdziłem i u mnie temperatura Na wyjściu to minimum 12 stopni. Na dworze mam 32 stopnie przy ciśnieniu 14 barów. W wylotach jak na zdjęciu . Moje pytanie brzmi dlaczego tak skacze to ciśnienie od 7 do 14 barów. Jak przyjadę się z kilometr i zatrzymam i stoję na wolnych obrotach to ciśnienie pokazuje 14 barów no i temperatura spada do 12 stopni. Jak tylko dodam obrotów lub zacznę jechać to ciśnienie spada i skacze od 7 do 10 no i w związku związku tym temperatura się podnosi. Dlaczego tak jest ? Czuj ok temp uszkodzony ze tak ciśnienie skacze ??

Czasem jak jadę to wogole się napieCię zaworu wyłącza na 0 A i też temperatura się nagle podnosi. Dlaczego tak jest ??? Zawór wymieniany miesiąc temu czyżby panel klimy szlak trafił ?b0a6a28384e83240b9b2bfbf1a0835e5.jpg

Opublikowano

Nabijali miesiąc temu przy wymianie czynnika . A może dysza rozprezna do wymiany ???

Opublikowano

Czynnika z pewnością jest 50% wymaganego. Ciśnienie jeśli tak skacze sprawdź wentylator czy 2 bieg działa.

Wysłane z mojego Redmi Note 3 przy użyciu Tapatalka

Opublikowano

A jak go sprawdzić czy działa drugi bieg ? Jak tylko stanę autem lub popuszcze gaz to klima zaczyna chlodzic. Gdy jade to cisnienie idzie w dół i temperatura w górę ...

Opublikowano

Dopóki nie będzie gdzieś 4-5 stopni na wyjściu z parownika to nigdy nie będziesz miał chłodno w aucie. Sprawdź czynnik jeszcze raz dla pewności i dopiero szukaj dalej... 

Opublikowano

Tak zrobię . A co powiecie na wymianę dyszy rozpreznej ? Zrobiłem tak w passacie b5 i duzo lepiej chłodzi

Opublikowano

Gdy temperatura zewnętrzna spadła do 27 stopni to i temp ze skraplacza spadła do 4-7 stopni. 9 stopni w wylotach ale to wszystko na postoju. a63b3c84bfc41e42e30f8ea2dfa35c26.jpg

Opublikowano

A jak tylko polalem woda chłodnice klimatyzacji woda to temp spadła do -1 e04e6d72b85eea8436fa9c0c48f42a01.jpg

Opublikowano

Aha i dodam że szyby dalej paruja ale jak wyjalem filtr pylkowy to ta klapka jest cały czas zamknięta. Nawet jak wyłącze klime

Opublikowano
Dnia 28.07.2017 o 18:50, nitroo napisał:

Patrz komentarz wyżej. Są niesprawne.

Po co się odzywasz jeśli nic nie wnosisz do tematu?

Dnia 28.07.2017 o 19:39, lukaszooo napisał:

Skoro wiesz lepiej to po co pytasz.

Nie wiem lepiej, po to piszę na forum żeby się dowiedzieć i rozwiać wątpliwości.

Co do mojego problemu.

Miałem 4 nie kasowalne błedy - limit surpassed

Zostały 3 ale silniczki się zaadoptowały.

W meas blocks trzymają parametry i widać jak pracują. Żadne błedy oprócz tych 3 nie wyskakują.

• 4 tygodnie później...
Opublikowano

Panowie,

Nie wiecie czasem czy powodem "przytkania" sie klimy podczas jazdy na autostradzie jest któryś z silniczków?

Dodam, ze w momencie kiedy cos takiego nastąpi, gdy włączę obieg zamkniety z nawiewów zaczyna lecieć powietrze. Po wylaczeniu obiegu zamknietego i jeździe z prędkości autostradową znowu nawiewy sie zatykają. Dopiero po zwolnieniu do ok 100km/h z obiegiem otwartym nawiewy sie odtykają...

VAG nie pokazuje błedów..

Edytowane przez Voucher

• 4 tygodnie później...
Opublikowano

Witam mam taki problem w audi a4 b6 sedan 1.9 tdi 130 km 2002 rok tykaja mi silniczki od nagrzewnicy klimatyzacji .wymieniłem 3 silniczki od strony pasazera zrobiłem nastawy i adaptacje wszystko przeszło extra i zero błędów i nadal lekko tykaja i tu od strony kierowcy tez lekko tyka a jest zero błędów i podmienialem tez Panel klimatyzacją i tez jest bez różnicy również tyka i nie wiem co może być dalej przyczyną czy ktoś z tym pomoże ?

Opublikowano

Spróbuj przesmarować cięgna i prowadnice klap... Jak miałeś odpięte silniczki, trzeba było zobaczyć czy lekko chodzą klapy, bez zacięć itd...

Wysłane z Xiaomi Mi 4 LTE przy użyciu Tapatalka

Opublikowano

Klapy chodzą tak jak powinny bo sprawdzałem cięgna właśnie bo też dostałem informacje o tym i nic jest tak samo bez zmian tykaja nadal bez poprawy

Opublikowano

Panowie.. ręce opadają.. Miałem dwa błędy.. z silnikiem od obiegu wewnętrznego ( zmieniłem silniczek i ustal) lecz ciągle meczy mnie silnik lewy czerwony.. wymieniłem już 7 sztuk każdy jeden nie działał dłużej niż 1 dzień..

Silniczki zakładałem i z b6 i z b7 początkowo niektóre przechodziły adaptacje i o dziwo na chwile łapały.. a niektóre w ogóle brak życia od początku.. Mam obawy ze to nie wina silniczków tylko całego panelu.. mam racje ? ( Zawsze dotyczy tylko silniczka z lewej strony)

Opublikowano

Sprawdź czy cięgna pracują lekko jak trzeba może tam jest problem i klapa się zacina. Sprawdź czy nastawy podstawowe schodzą do 0 ewentualnie adaptacja i ustawienia fabryczne spróbuj przywrócić. 

Opublikowano
6 godzin temu, luki19862121 napisał:

Sprawdź czy cięgna pracują lekko jak trzeba może tam jest problem i klapa się zacina. Sprawdź czy nastawy podstawowe schodzą do 0 ewentualnie adaptacja i ustawienia fabryczne spróbuj przywrócić. 

Chodzi luks wiadomo z malym oporem ale bez przesady :) dzis adaptacje robilem z 20 razy przez 3h podkladalem silniczki potem potencjometry mierzylem miernikiem i ustawialem w zakresie i nic... totalnie rece opadaja az mam ochote sprzedac auto :( cene za nowy w ASO krzykneli 613zł :o

Opublikowano

Robiłeś adaptację czy nastawy podstawowe? To co innego. Nastawy muszą zejść do 0 potem spróbuj adaptację. Ja ostatnio miałem problem z tym silnikiem nawet 2 kupiłem 3x adaptacja nie udana a na 2 dzień poszło i jest ok od kierowcy leciało tylko zimne powietrze. Nie możliwe że tyle silników jest uwalone ale w razie czego mam 2 pożyczę :) są też 2 rodzaje tych czerwonych silników z literka A na końcu i bez ale nie wiem czy to ma wpływ.