Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Błędy silników klap nagrzewnicy, rozmieszczenie, opis i nastawy podstawowe w Audi A4 B6 i A4 B7

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
20 minut temu, luki19862121 napisał:

Robiłeś adaptację czy nastawy podstawowe? To co innego. Nastawy muszą zejść do 0 potem spróbuj adaptację. Ja ostatnio miałem problem z tym silnikiem nawet 2 kupiłem 3x adaptacja nie udana a na 2 dzień poszło i jest ok od kierowcy leciało tylko zimne powietrze. Nie możliwe że tyle silników jest uwalone ale w razie czego mam 2 pożyczę :) są też 2 rodzaje tych czerwonych silników z literka A na końcu i bez ale nie wiem czy to ma wpływ. 

Najpierw nastawy pozniej adaptacje i za ktoryms razem zlapal owszem.. ale po chwili wyrzuca blad ze silnik bez napiecia lub zablokowany ..  Podobno ze kazdy silnik spasuje tylko koncowki sie zmienia ale nie chce plotek siac :)

Opublikowano

Podeślij dokładny błąd jaki Ci wywala. Może to problem w sterowaniu a nie samym potencjometrze czy silniku.

Opublikowano
11 godzin temu, KamyczeQ napisał:

Podobno ze kazdy silnik spasuje tylko koncowki sie zmienia ale nie chce plotek siac

Nie podobno, tylko pasuje. Wystarczy przełożyć kolorową końcówkę.

• 2 tygodnie później...
Opublikowano
W dniu 26.08.2017 o 12:34, Voucher napisał:

Panowie,

Nie wiecie czasem czy powodem "przytkania" sie klimy podczas jazdy na autostradzie jest któryś z silniczków?

Dodam, ze w momencie kiedy cos takiego nastąpi, gdy włączę obieg zamkniety z nawiewów zaczyna lecieć powietrze. Po wylaczeniu obiegu zamknietego i jeździe z prędkości autostradową znowu nawiewy sie zatykają. Dopiero po zwolnieniu do ok 100km/h z obiegiem otwartym nawiewy sie odtykają...

VAG nie pokazuje błedów..

Hej,

Ktoś spotkał się z powyższym problemem?

Może to byc wina klimatronika?

Edytowane przez Voucher

Opublikowano

Dziś a4 dostało nowy silnik prosto z ASO cena jedyne 613zł.. założyłem wpinam komputer.. robie adaptacje i co ? BRAK REAKCJI... za 2 razem coś drgneło ok.. wyskoczyły zera lecz pojawił się błąd ( wartosc adaptacji przekroczona) myśle ok.. za 3 razem zadziałał jak należy.. rozgrzałem samochód pobawiłem sie temp.. działa.

Po upływie dwóch godzin wsiadam do auta i co ? Lewy silnik napiernicza zimnem... prawy elegancko grzeje. Po ustawieniu na HI ruszył poczym dałem na LO nastepnie na 22 i działa..

Po wpięciu komputera wyskakuje błąd ( silnik zablokowany lub brak napięcia -sporadyczny )

I kolejna adaptacja.. przeszła pomyślnie później przywracanie ust fabrycznych.. zobaczę co będzie rano lecz na fajerwerki nie liczę.. klapki chodzą luźno bez oporu silnik o nic nie zachacza.. nie mam pojęcia już co jeszcze ruszyć... mam ochotę wymienić sterownik ( panel klimatronica ) na inny może jakiś zimny lut i raz działa raz nie ?

Opublikowano

Witam.Błąd 00716 (v113):

https://imgur.com/a/e40Ox

Wystarczy wymienić silniczek ?

Opublikowano

Spróbuj wyczyścić potencjometr i sprawdź czy klapa się nie zacina. Wszystko jest opisane w wątku.

Opublikowano

Udało się uporać okazało się że padł sterownik ( zimne luty ). Po wymianie na nowy z tym ze z b6 wszystko działa jak należy zero błędów.. aa przepraszam mam błąd z ogrzewaniem tylnej szyby.. ale gdzieś czytałem ze muszę dorzucić przekaźnik i będzie ok. Dzięki za pomoc :)

• 4 tygodnie później...
Opublikowano

Czy ktoś znalazł potencjometry lub zamienniki do silniczków?

Opublikowano

Te potencjometry są firmy PIHER z serii HVAC 3 - wątpie, że jest to gdzieś dostępne :/ a szkoda, bo by naprawa tych silników była prosta. 

flap_sensor_2.jpg

http://piher.net/sensors/index.php?page=shop.product_details&product_id=42&flypage=flypage.tpl&pop=0&option=com_virtuemart&Itemid=3

Opublikowano

Kupcie cala nagrzewnice z silniczkami z Cabrio . Są dość tanie
I są z roku 2007 więc troszkę nowsze od naszych

Opublikowano

Witam

Wyciągnąłem  dzisiaj silniczek  v158 poszło dość sprawnie? nie działa mi sterowanie  temperatura  z lewej strony wieje zimnem  cały czas. Błąd na kompie oczywiście  silniczka v158 z lewej  strony. Na moje oko spalony jest sam silnik  wszystko w środku wygląda jak nowe . Nie ma syfu  widać  jeszcze smar w dobrym stanie.  Próbowałem  podłączyć  go  na krótko dałem mu 12 v i wogole nie startuje  silniczek.  Bo chyba raczej powinien   ruszyć . Co o tym myślicie. Ewentualnie  może ktoś ma  na sprzedaż  ten silniczek ?  

Opublikowano

Wszystkie w środku wyglądają jak nowe :) powinienem mieć jeszcze 2 silniki czerwone z B7 bo kupiłem dla siebie ale nastawy podstawowe załatwiły sprawę i wszystko ruszyło. Tez leciało zimne od kierowcy. 

Opublikowano
Wszystkie w środku wyglądają jak nowe [emoji4] powinienem mieć jeszcze 2 silniki czerwone z B7 bo kupiłem dla siebie ale nastawy podstawowe załatwiły sprawę i wszystko ruszyło. Tez leciało zimne od kierowcy. 
Mi leci ciepło do kierowcy czyli też pewnie ten sam silnik ;) musze to rozkręcić dużo z tym roboty ??

Wysłane z mojego SM-G930F przy użyciu Tapatalka

Opublikowano

Czerwonego co prawda nie ruszałem, ale z tego co się orientuję jest przeje.... :) nikt kto już raz go wyjął nie chciał by tam drugi raz zaglądać. Przede wszystkim sprawdź błędy może nastawy podstawowe lub adaptacja pomoże. 

Opublikowano
Czerwonego co prawda nie ruszałem, ale z tego co się orientuję jest przeje.... [emoji4] nikt kto już raz go wyjął nie chciał by tam drugi raz zaglądać. Przede wszystkim sprawdź błędy może nastawy podstawowe lub adaptacja pomoże. 
Nastawy kiedyś robiłem i znowu się zepsuło więc czeka mnie zagladniecie tam ;))

Opublikowano
2 minuty temu, Chudy112 napisał:

Nastawy kiedyś robiłem i znowu się zepsuło więc czeka mnie zagladniecie tam ;))

To miłego wyginania :) info jest na forum jak to ugryźć. Będziesz potrzebował silnik to poszukam mam 8E2820511A i drugi bez literki na końcu. 

Opublikowano

Można  go sprawnie  wyciągnąć  ja co prawda  też się trochę męczyłem ale jest sposób.  Nastawy nastawami ale skoro silniczek  sam w sobie jest spalony to  nic to nie da  chyba że się mylę i nie mogę bo na krótko uruchomić ? Dałem 12 v plus i minus powinien  ruszyć.  Kolego  luki  sprzedal  byś mi  jeden komplecik ?

Opublikowano

Raczej oddam za free :)

Opublikowano

A wysyłka wchodzi w grę?