Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[ALL B5] Podgrzewane spryskiwacze szyby przedniej gdzie je podpiąć ??

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam chcę podpiąć spryski grzane przedniej szyby i nie wiem gdzie, może ktoś pomóc?[br]Dopisany: 30 Grudzień 2010, 22:28_________________________________________________ up

Opublikowano

a masz instalacje pod spryski?? najprostsze rozwiazanie przeciagnac kabel do puszki kompa, do srodka az pod przelacznik ogrzewania tylnej szyby...

Opublikowano
  • Autor

Taki mam zamiar ale chodzi mi czy to jest fabryczne rozwiązanie i czy lusterka też pod tylną szybę się podłącza?[br]Dopisany: 03 Styczeń 2011, 16:58_________________________________________________UP

Opublikowano

lusterka bankowo grzeja z tylna szybka...a spryskiwacze gdzies czytalem ze wlaczaja sie z zaplonem...niech ktos potwierdzi

Opublikowano
  • Autor

to latem też grzeją ?

Opublikowano

Spryski grzeją cały czas. Ja podłączałem to w ten sposób: kabel prowadziłem tak jak kolega wcześniej napisał, przez puszkę kompa do kabiny. Minus wiadomo, gdzieś do masy, można przykręcić to do słupka, jest tam miejsce. Plus dałem do skrzynki bezpieczników w miejsce ori bezpiecznika a później podpiąłem go do listwy która jest nad nogami w miejscu gdzie pojawia się plus po przekręceniu stacyjki.

Opublikowano

lusterka bankowo grzeja z tylna szybka...

nie we wszystkich modelach, u mnie grzeją cały czas :gwizdanie:

Opublikowano

lusterka bankowo grzeja z tylna szybka...a spryskiwacze gdzies czytalem ze wlaczaja sie z zaplonem...niech ktos potwierdzi

w B5 lusterka jak i podgrzewane spryskiwacze są zasilane cały czas po włączeniu zapłonu :hi:

Opublikowano

w B5 lusterka jak i podgrzewane spryskiwacze są zasilane cały czas po włączeniu zapłonu :hi:

u mnie w b5 97r.lusterka sa z grzana szyba, w drugiej b5 98r.sa razem z zaplonem czyli grzeja non stop.....wszystko ori,,,na forum jest opis jak zmienic podgrzewanie po kluczyku na to po tylnej szybie

Opublikowano
  • Autor

... po zapłonie to trochę tak dziwnie bo jak masz prawie padnięty akumulator zimą to włączasz grzejesz świeczki ( przy dislu) a tu zżera dodatkowo prąd lusterka i spryski ;/ iwec chyba zrobię wszystko przez włącznik z tylną szybą

• 3 lata później...
Opublikowano

Odgrzeje kotleta :decayed: jeśli fabrycznie miały by grzać spryski non stop to co w sytuacji jeśli mamy lato? Nadal hajcują czy jest jakaś centralka która tym steruje. Zimą to wiadomo mogą non stop grzać :wink:

---------- Post dopisany at 13:41 ---------- Poprzedni post napisany at 13:39 ----------

ja nie mam grzanych sprysków i kurwicy dostaję. Całą zimę zamarznięte spryskiwacze a w trasie to już kaplica :facepalm: nawet przepychanie igłą nic nie daje :facepalm:

Opublikowano

nie rozumiem jak lusterka i szyba moZe być grzana cały czas?? lato +35 i szyba i lusterka sie grzeją???????

lusterka i tylna szyba a e sobą integrowane i grejeą sie jednakowo co do sprysków w bmw miałem czujnik i gdy temp.miała mniej ni +2 to po odpaleniu auta grzały

nie wiem jak jest w b5 ale nie wieże Ze ori nie ma czujnika do tego tylko grzeje non stop

Opublikowano

Tylna szyba ma czasowy wylacznik. Kiedys wlaczylem grzanie tylnej szyby i zapomnialem wylaczyc to sama przestala grzac po 10 albo 15 minutach.

Co do spryskow to musi byc cos co je uruchamia na zime bo po co mialy by grzac w lecie no ale montujac je do auta gdzie ich nie ma to trzeba to jakos rozwiazac.

Rozumiem ze spryski w zimie grzeja caly czas od zapalenia do zgaszenia silnika?

Opublikowano

Tak bo temperatura jest niska w b5 ktore maja ori podgrzewane spryski na bank musi być dodatkowy czujnik

• 5 miesięcy temu...
Opublikowano

jak podlaczyc takie spryski w b5 98 r wczesniej instalacji nei mialem a teraz mam spryski ktore koncza sie 2 kabelkami jak to najlepiej podlaczyc.

Opublikowano

Sławek, ja u siebie podpiąłem pod grzanie tylnej szyby:wink:

Opublikowano

Którędy kabelkami przez ścianę grodziowa przeszedles?

send from HTC

Opublikowano

Kable puściłem pod puszką od ecu, delikatnie podpiłowałem i okleiłem potem kable dookoła klejem na ciepło- chwilowo:wink:

Opublikowano

Podłączenie grzanych sprysków pod grzanie tylnej szyby też nie jest rozwiązaniem do końca ok. Bo wyobraźcie sobie że jedziecie w trasie, pizga na dworze tak że spryski muszą być cały czas odpalone a szyby i lusterka nie koniecznie. Same spryski nie biorą dużo prądu - szyby i lusterka owszem. Ja u siebie mam je aktualnie podłączone po stacyjce, ale w sumie na lato można byłoby wyjąć bezpiecznik.