Skocz do zawartości
Zdrowych i spokojnych Świąt dla Ciebie i rodzinki 🙌🎄
IGNOROWANY

[B5 AEB] Ciśnienie oleju na FIS-ie

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Na FIS-ie świeci mi się CIŚNIENIE OLEJU ;( , sprawdziłem ciśnienie i wymieniony został czujnik, lecz nic to nie pomogło. Może mógłby mi ktoś pomóc w tej sprawie. Pozdrawiam i z góry dziękuję :)

Opublikowano

a jakie masz ciśnienie jak sprawdzałeś?może pompa oleju już powoli nie domaga albo zasyfiona.

Opublikowano

niech ci sprawdzą ciśnienie oleju . Jeżeli jest za małe to micha w dół i czyścimy smok / wymieniamy pompe .

Opublikowano

po nowym roku wybiore sie do nich i sprawdze i wtedy napisze co i jak

Na Twoim miejscu już do nich bym nie jechał! Co to za mechanicy, którzy robotę zaczynają od wymiany czujnika zamiast podpięcia manometru i sprawdzenia ciśnienia. Silnik pracuje inaczej/głośniej czy nie ma żadnych niepokojących dźwięków?

Opublikowano

Na Twoim miejscu już do nich bym nie jechał! Co to za mechanicy, którzy robotę zaczynają od wymiany czujnika zamiast podpięcia manometru i sprawdzenia ciśnienia. Silnik pracuje inaczej/głośniej czy nie ma żadnych niepokojących dźwięków?

dokladnie tak jak kolega pisze, za robote biora sie od d*py strony, nie jest gdzieś kabelek przetarty? nic nie stuka, oleju nie bierze w duzych ilościach? mozliwe ze wcale czujnika nie trzeba było wymieniac, bo stary był dobry...

Opublikowano

ogólnie rzecz biorąc to wygląda sprawa tak miałem wymieniany silnik w Audi bo w pierwszym silniku strzelił jakiś napinacz łańcuszka i zaczął skakać na obrotach no i klepały w nim hydro popychacze zaworów, ogólnie nie był w najlepszej kondycji, co prawda nie świeciło mi się nic na fisie ale po przekręceniu kluczyka również się nie świeciła ta kontrolka z ciśnienia ani po przyłożeniu do masy się nie zapalała co było dość dziwnym objawem.... po wymianie sinika świeci się cały czas to smarowanie i znikło wspomaganie... no cóż mogę powiedzieć człowiek uczy się na błędach więcej tam samochodu nie oddam ;(

Opublikowano

dlaczego ? niech wymienią od razu

miałem tydzien temu taką sama sytuacje ze mrygało mi ciśnienie, ciśnienie zmierzone 2 bary na wolnych ale czujnik wymieniony profilaktycznie by był gdyby się okazał zasyfiony smok. Koszt 20 zł a nerwów może więcej napsuć