Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[ALL B5] Dolna osłona silnika i skrzyni lub nadkole z Allegro

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Czy ktoś widział, czy ktoś wie? Oryginalnych jest bardzo mało i ceny troche straszą. Na allegro jest masa podróbek po około 150zł / komplet. Nadaje się to do czegoś? Ktoś zakładał już?

Opublikowano

polecam firmę rezaw-plast, jeżdżę już drugą zimę z ich osłoną (silnik+skrzynia) i jest ok

Opublikowano

Mam nadkola firmy krzak już od 3 lat, żadnych nieprawidłowości nie zauważyłem. Osłona pod silnikiem Rezaw - Plast wytrzymała od jesieni do pierwszych śniegów, ale oryginał pewnie wytrzymałby tyle samo jak nie mniej...

Opublikowano

http://allegro.pl/oslona-plyta-pod-silnik-audi-a4-95-01-i1379352110.html

Panowie mam pytanko , czy ktoś z was kupił taką płytę i ja zakładał?

Słyszałem opinie że płyta tego typu, czyli zamiennik nie pasuje.

Ponoć brakuje jej kilku centymetrów w szerokości lub długości?

Macie jakieś doświadczenia? Zmuszony jestem kupić płyte moja sie połamała.

AAAA może ktoś ma używkę po przystępnej cenie??

Opublikowano

Ja kupowałem ok 2 lata temu osłony niefabryczne z alegro, trzymają sie do dzisiaj, musiałem porobic w nich dodatkowe dziury bo po deszczu zbierała sie w nich woda, na zime dokręciłem je na dotakowe wkręty(dosć sporo) póki co trzyma sie :good: auto obnizone ze dość czesto tre nimi :wink4: i co najciekawsze są dosć giętkie, plus tego taki ze nie pęka

Ale czy to są takie same jak z aukcji to niewiem :no:

Opublikowano

polecam firmę rezaw-plast, jeżdżę już drugą zimę z ich osłoną (silnik+skrzynia) i jest ok

Możesz podesłać linka z osłona dolną silnika?

Opublikowano

JA już mam rok rezaw-plast i nie narzekam !!! autko obniżone tak ze trę nie miłosiernie ... miałem tylko problem z dopasowaniem dziurek z lewej strony polecam

Opublikowano

Możesz podesłać linka z osłona dolną silnika?

silnik: http://allegro.pl/oslona-silnika-vw-passat-b5-audi-a4-skoda-super-i1365458505.html

skrzynia: http://allegro.pl/oslona-skrzyni-vw-passat-b5-audi-a4-skoda-superb-i-i1377972373.html

silnik + skrzynia: http://allegro.pl/oslona-dolna-silnika-skrzyni-audi-a4-avant-quattr-i1380801555.html

z wygłuszeniem się nie opłaca kupować bo to tylko kawałek dodatkowego plastiku który nic nie daje

Opublikowano

Czy ktoś widział, czy ktoś wie? Oryginalnych jest bardzo mało i ceny troche straszą. Na allegro jest masa podróbek po około 150zł / komplet. Nadaje się to do czegoś? Ktoś zakładał już?

Napisz do kolegi musti na forum. Brat u niego kupował i chwalił. Dużo przydatnych wkrętów itp itd.

Opublikowano

często w zestawach tych osłon śruby są zdecydowanie za krótkie warto sie przejechać i na wzór kupić dłuższe :gwizdanie:

Opublikowano

Ja kupiłem ori z angola komplet silnik i skrzynia za 50 zł na allegro - trzeba od czasu do czasu zerkać a powinno coś się znaleźć w dobrej cenie. Od skrzyni zresztą leży w piwnicy bo potrzebowałem tylko pod silnik.

Opublikowano

Napisz do kolegi musti na forum. Brat u niego kupował i chwalił. Dużo przydatnych wkrętów itp itd.

dzięki kolego za słowa :good:

jeśli ktoś coś potrzebuje to pisać na PW :hi:

Opublikowano

ja kupiłem na allegro, też nie wiedziałem jak to będzie pasować ale o dziwo wszystkie otwory na śruby zgadzały się dokładnie

pamiętam że za silnik +skrzynia razem z wysyłką wyszło 127zł. Osłony jak na razie się trzymają

Opublikowano

Pod silnik tylko oryginalną pod skrzynie może być podróba :cool1:

Opublikowano

Pod silnik tylko oryginalną pod skrzynie może być podróba :cool1:

czego tak sądzisz :mysli:

Opublikowano
Pod silnik tylko oryginalną pod skrzynie może być podróba cool1

ciekawa opinia a dlaczego?

Opublikowano

A ja tam sam sobie zrobił. Przy mojej glebie w te zimę już nie raz przeciągnąłem niunię brzuchem po lodowych koleinach, nie mówiąc o grudach śniegu i lodu które leżą na ulicy. Osłonę mam metalową. Ostatnio zaglądałem do kanału. Jest na niej kilka wgniotek i jedna niezła rycha - osłona plastikowa pewnie by tego nie wytrzymała.

Opublikowano

A ja tam sam sobie zrobił. Przy mojej glebie w te zimę już nie raz przeciągnąłem niunię brzuchem po lodowych koleinach, nie mówiąc o grudach śniegu i lodu które leżą na ulicy. Osłonę mam metalową. Ostatnio zaglądałem do kanału. Jest na niej kilka wgniotek i jedna niezła rycha - osłona plastikowa pewnie by tego nie wytrzymała.

Daj foty , albo napisz jak to wyrezałeś. Zastanawiałem się nad taką blachą ale jakoś nie mogę pozbierać :mysli: