Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[b6 awx] A4 BLUE + SCHWARZ PAKIET

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Policja policją ale znajomy warsztat na przeglądy wtedy też musi być bo inaczej nie podbiją :)

Opublikowano

racja. ja kiedyś zrywałem przy przeglądzie

Opublikowano

prosta sprawa jak robicie przeglad szyby w dół sprawdzone juz tak robilem chyba ze traficie na nadgorliwego to jedziecie do nastepnej i no problemo :good:

Opublikowano

a w zime? :polew:

Opublikowano

Mówisz, że ciepły chłopak jesteś to jeździsz z otwartymi szybami :D Ale nie sądzę, żeby takie coś przeszło...

Opublikowano

Autko bardzo ładnie się prezentuje widać że chłopak dba :decayed:

ściemę szybek rób od razu na wszystkie tylko ja nie robił bym aż na taką smołę tylko tak żeby był delikatny prześwit :kox:

adela na wielki + :oklaski:

Opublikowano

Jak ja miałem ściemnione szyby z przodu w poprzednim samochodzie, to na przeglądzie po prostu mi zbadali przepuszczalność światła w tych przednich szybach, wszystko było ok czyli w normie i mi podbili bez problemu

Opublikowano

Najbardziej mnie denerwują wypowiedzi ludzi którzy nie mieli nigdy przyciemnianych szyb ale wszystko wiedzą :wallbash: nie ma problemu z przeglądami . To nie maluch z folią czarna jak smoła . Nie czepieją się :) nigdy mnie to nie spotkało. :hi:

Opublikowano

Najbardziej mnie denerwują wypowiedzi ludzi którzy nie mieli nigdy przyciemnianych szyb ale wszystko wiedzą :wallbash: nie ma problemu z przeglądami . To nie maluch z folią czarna jak smoła . Nie czepieją się :) nigdy mnie to nie spotkało. :hi:

Jeżeli pijesz do mnie to akurat wiem co w trawie piszczy bo mam wujka który od 20 paru lat prowadzi stację kontroli pojazdów i właśnie jego się pytałem o takie rzeczy. Mówił że można przód przyciemnić ale z bardzo małym % po którym trzeba się dobrze przyjrzeć żeby zobaczyć efekt. Ale u nas w Polsce można gdybać na takie tematy nieskończenie. :wink4: Przyciemniane szyby z przodu i hidy to jedno i to samo jeden policjant zabierze dowód inny to oleje i tak samo dzieje się w stacjach kontroli pojazdów a czasem się przyczepią ale tylko dlatego żeby im posmarować na jakąś flaszkę :cool1:

Opublikowano

no to cię wujek kłamie :polew: :polew: , przyciemnie folią przodów jest tylko i wyłącznie na własną odpwoedzialność i nie przejdzie nigdy pozytywnie badania technicznego, szczególnie że szyby fabryczne audi mają już przepuszczalność 70-75%, tak na marginesie do tej pory każde auto miałem ściemnione wszystkie szyby, niejeden przegląd za sobą i kontrole :kox:

a jak ścieniać to najlepiej wszystkie folią 35

Opublikowano

no to cię wujek kłamie :polew: :polew: , przyciemnie folią przodów jest tylko i wyłącznie na własną odpwoedzialność i nie przejdzie nigdy pozytywnie badania technicznego, szczególnie że szyby fabryczne audi mają już przepuszczalność 70-75%, tak na marginesie do tej pory każde auto miałem ściemnione wszystkie szyby, niejeden przegląd za sobą i kontrole :kox:

a jak ścieniać to najlepiej wszystkie folią 35

Nie kłamie jest dopuszczalna możliwość oklejenia ale tak jak piszesz to jest coś na zasadzie szybek z audi które już maja mniejszą przepuszczalność. Ale nie zaśmiecajmy już wątku Dominikowi bo jak pisałem wszystko może się dziać do czasu :)

Opublikowano

Moim zdaniem to już Offtop. i Zaraz Dominik przegoni w P^z$u wszystkich. :polew::kox: :gwizdanie:

Opublikowano

No mi już wczoraj wspominał, że ma was dosyć w jego temacie :polew:

Opublikowano

Dominik jak egzaminy? piątka była ? :kox:

• 2 tygodnie później...
Opublikowano
  • Autor

Heh możecie pisać o szybkach bo ja się na tym nie znam i warto poczytać Wasze opinie :) a zawsze będę pamiętał gdzie są Wasze rady :> ten jeszcze dało się zdać chociaż wyników jeszcze nie mam, w poniedziałek mam taki na którym 3 to świętość :shocked:

dodam że kupię sprężyny s-line

przód 8E0 411 105 CG – 0JH niebieski biały zielony 8

oraz

tył 8E0 511 115 DL – 0YK niebieski różowy różowy różowy 10 [br]Dopisany: 22 Styczeń 2011, 11:12_________________________________________________Zamiast robić u siebie to zajmuje się innymi autami, taki jest efekt regeneracji rączek u kolegi jawosz :evil:

de53d60291d2eeeem.jpgc48cf359ccf37a15m.jpgc67ea506e67843d4m.jpgf7a5b27beddebe75m.jpg788f1e8630674e59m.jpg

A tutaj już na boczku:

c6294dbdc34a2630m.jpga574617037a0d2ddm.jpg

Opublikowano

Dominik, weź się wreszcie za swoje mody a nie cały czas komuś ;)

co do szybek i tego co wolno a co nie dodam taki tekst ze strony firmy która zajmuje się przyciemnianiem

Akty prawne dotyczące przyciemniania szyb można streścić jednym zdaniem. Przepuszczalność światła szyb znajdujących się w polu widzenia kierowcy, czyli 180 stopni nie może wynosić mniej niż 70%.

W praktyce oznacza to, że w żadnym nowoczesnym samochodzie nie wolno przyciemniać przednich szyb - te szyby już są przyciemnione w dozwolonym stopniu. Można natomiast oklejać je folią bezbarwną antywłamaniową, na co otrzymamy atest, jednak efekt końcowy trudno nazwać przyciemnieniem. Ponadto żadna z metod dostępnych na rynku także nie pozwala przyciemnić przednich bocznych szyb poniżej przepisowych 70%. Natomiast widoczne i odczuwalne dla kierowcy oraz pasażerów jest przyciemnienie odpowiadające okularom przeciwsłonecznym czyli ok. 50%, co niestety jest już niedozwolone.

Myślę że tak jak pisza koledzy 20-30% i będzie git

Opublikowano
  • Autor

I kolejne udane regeneracje :)

1e345d02fa5537e8m.jpg77bf56093981fb90m.jpgf9f4a883a26fcde1m.jpg

Opublikowano

No ładnie wyszło, dobrze że znajdujesz czas na ogarnięcie swojej furki :good: :good:

Opublikowano

Ładnie ci to wychodzi :naughty: ale może w końcu byś się zajął swoją furą a nie :naughty: