skbart Opublikowano 7 Listopada 2007 Opublikowano 7 Listopada 2007 Może to banalne pytanie ale czy można skontrolować stan techniczny świec żarowych w silniku AHU za pomocą VAG-a?? Rano na zimno odpala jak dobry fiat 125 , muszę go trochę pokręcić - na ciepło pali jak z nut Musze porobić Logi ale dużo pracy zawodowej i nie mam zabardzo czasu. Pozdrawiam skbart
baskecior Opublikowano 8 Listopada 2007 Opublikowano 8 Listopada 2007 Może to banalne pytanie ale czy można skontrolować stan techniczny świec żarowych w silniku AHU za pomocą VAG-a?? Rano na zimno odpala jak dobry fiat 125 , muszę go trochę pokręcić - na ciepło pali jak z nut Musze porobić Logi ale dużo pracy zawodowej i nie mam zabardzo czasu. Pozdrawiam skbart 1. Silnik wyłączony, właczasz na stałe lampke oświetlenia wnętrza, uruchamiasz na VAG`u test wykonawczy w bloku 01 (silnik), dochodzisz do punktu "przekaźnik świec żarowych" i obserwujesz czy lampka wnętrza przygasa. 2. Testujesz świece multimetrem , modułem omomierza. Opór równy nieskończoności źle świadczy o świecach. 3. Wykręcasz kazda po kolei i podłaczasz na krótko do AQ - najpewniejsza metoda, ale uważaj, bo można się poparzyć.
spanky Opublikowano 8 Listopada 2007 Opublikowano 8 Listopada 2007 nie .. 100% pewność tylko mechanicznie ... bardzie obstawiam zle ustawiony kat wtrysku niz swieczki ... ale to sie dopiero okaze po podpieciu Vaginy ...
wojciech007 Opublikowano 13 Listopada 2007 Opublikowano 13 Listopada 2007 Dołączę sie do temtu. Mój silnik 2,5TDI pali "bardzo ciężko" na zimnym silniku, a na ziepłym tylko pstryknąć wystarczy? Jak sprawdzić VAGiem kąt wtrysku?
spanky Opublikowano 14 Listopada 2007 Opublikowano 14 Listopada 2007 Dołączę sie do temtu. Mój silnik 2,5TDI pali "bardzo ciężko" na zimnym silniku, a na ziepłym tylko pstryknąć wystarczy? Jak sprawdzić VAGiem kąt wtrysku? http://www.audiklub.org/phpBB2/viewtopic.php?t=53752&start=0
wojciech007 Opublikowano 14 Listopada 2007 Opublikowano 14 Listopada 2007 To już widziałem, ale nadal nie wiem który to test do sprawdzenia kąta wtrysku:/
Rekomendowane odpowiedzi