Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[B5 AJM] Czy po wymianie tarczy hamulcowych trzeba jechać na komputer???

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

witam mam mały kłopot otuż wczoraj wymieniłem sobie tarcze tylne :> jednak jadąc zauwazylem ze świeci mi sie lampka AbS :wallbash: nic więcej. Niech mi ktoś odpowie czy myszę jechać gdzieś aby mi zresetowali komputer czy co? dodam jeszcze ze czujniki wyczyściłem bo były zasyfiałe a moze trzeba przesunąć je :confused4: sam nie wiem dzięki za dobre porady :decayed:

* uzupełnij proszę profil i nazywaj wątki zgodnie z regulaminem forum - [lukaszr]

* (14.11.2007) niestety sam musiałem poprawić temat, bo profil uzupełniłeś, ale tego już nie zmieniłeś.

Opublikowano

A moze przypadkiem uszkodziles czujnik? Przy wymianie tarcz kompa sie nie resetuje.

Opublikowano

Moim zdaniem sa dwie opcje:

1. czujnik trzeba dobic i bedzie git

2. nowe tarcze nie zawieraja tarczki ABS ktora trzeba ze starych zdjac i na nowe nabic. Istnieje mozliwosc ze ten ktory to robil tobie zapomnial o tarczce.

W obu przypadkach, jak czujnk bedzie w odpowiedniej odleglosci od tarczki to lampka ci sama zgasnie po paru metrach jazdy.

Opublikowano

Mi się wydaje że trzeba VAGa podłączyć bo przy wymianie zruszyłeś czujnik i złapał błąd. podepnij VAGa dojdziesz który to czujnik, zarknij czy wszystko dobrze (oadzenie podłączenie) jak OK to skasuj bląd.

Opublikowano

Mógłbym się założyć o bro, że zapomniano przełożyć impulsator.

Pewien mod wie coś o tym :evil:

Opublikowano

Nie no szogun bez jaj, nie da sie zapomnieć, choć ... :mysli:

No przy wymianie należy tę tarczkę przeczyścić.

• 11 miesięcy temu...
Opublikowano

Ja mam gorszy problem...Wymieniali mi oba łożyska z przodu... nie było wtyczek wiec rozcięli mi kable po wyciśnięciu łożyska podłączyli kable i co... ABS nie działa do dziś...Ktoś coś poradzi???

Opublikowano

Ja mam gorszy problem...Wymieniali mi oba łożyska z przodu... nie było wtyczek wiec rozcięli mi kable po wyciśnięciu łożyska podłączyli kable i co... ABS nie działa do dziś...Ktoś coś poradzi???

:shocked:

Reklamacja i niech naprawiaja dziady. Przecie to Twoje bezpieczeństwo

Opublikowano

To gość co ci robił niech odda kasę za czujniki abs bo wtyczki do rozpięcia czujników są w miejscu gdzie przewód wchodzi w nadwozie,Wyjmujesz gumę w którą wchodzi przewód i dalej wyciągasz przewód z wtyczką i rozłanczasz.Przy rozcinaniu może zrobili zwarcie i po sprzwie.

Opublikowano

Ja pi...dolę, tragedia! :thumbdown:

Właśnie dlatego jestem gorącym zwolennikiem patrzenia mechanikom na ręce, a najlepiej samodzielnie naprawiać auto.

Nie rozumiem, dlaczego się z tym godzisz - po naprawie odbywasz jazdę próbną, coś nie działa, więc wracasz i flejtuchy poprawiają.

Opublikowano

nowe czujniki i tylko z aso i bez gadania!!!

Opublikowano

Witam, miałem ten sam problem tylko ze u mnie majstry wymieniali lewy wahacz i zaczela mi sie swiecic lampka ABS do błedu nie chcieli sie przyznac wiec sam zdjlem kolo wyciagnelem czujni9k przeczyscilem i jest ok :D

• 2 lata później...
Opublikowano

podpinam sie pod temat ja mialem z przodu wymieniane tarcze z klockami bardzo ladnie choda ale nie w ty problem po odpaleni autka zapala mi sie kontrolkaabs u i duzy wykrzyknik

Opublikowano

Kolego, nie szukaj odpowiedzi na forum

najpierw VAG