piotrek260180 Opublikowano 9 Stycznia 2011 Opublikowano 9 Stycznia 2011 Witam mam takie pytanie w moim audi a4 1.8 Turbo podczas jazdy wskazówka temperatury ciągle jest na minimum lub w okolicach tylko w czasie postoju rośnie do właściwej temperatury , wnioskuje że pewnie nie mam termostatu i czy to ma wpływ na zwiększone spalanie ? dmucha mi też dość ładnie spod korka oleju ale oleju nie bierze . Dzięki
Dev Opublikowano 9 Stycznia 2011 Opublikowano 9 Stycznia 2011 termostat to tam masz ale juz jest do wymiany musisz wymienic, najlepiej ori albo Wahler a czy ma wpływ na spalanie? owszem, nawet o 100%
Luka3s Opublikowano 9 Stycznia 2011 Opublikowano 9 Stycznia 2011 może tez nie być termo i takie przypadki się zdarzają
Dev Opublikowano 9 Stycznia 2011 Opublikowano 9 Stycznia 2011 jak go nie bedzie to przy tej pogodzie wskazówka w ogole sie nie podniesie\ w tym przypadku sie podnosi wiec termostat jest ale wadliwy
piotrek260180 Opublikowano 9 Stycznia 2011 Autor Opublikowano 9 Stycznia 2011 właśnie teraz jak jade to nie rusza się wcale i tak jest odkąd kupiłem auto czyli od końca sierpnia tylko na postoju rośnie , większość jezdżę po mieście w miare spokojnie średnie spalanie 11,5 to i tak chyba nie tak dużo
Dev Opublikowano 9 Stycznia 2011 Opublikowano 9 Stycznia 2011 jak bedziesz miec sprawny termostat to spalanie jeszcze spadnie ale to moze byc tez zasługa wadliwego czujnika wody podłacz VAG-a i zobacz co sie dzieje
?agi Opublikowano 9 Stycznia 2011 Opublikowano 9 Stycznia 2011 uszkodzony bankowo termostat ) ori cena 85zl
Dev Opublikowano 9 Stycznia 2011 Opublikowano 9 Stycznia 2011 mozliwe że czujnik kaputt ale najpierw VAG
piotrek260180 Opublikowano 9 Stycznia 2011 Autor Opublikowano 9 Stycznia 2011 Vag robiłem we wsześniu wszystkie czujniki były ok
?agi Opublikowano 9 Stycznia 2011 Opublikowano 9 Stycznia 2011 moze masz gdzies nieszczelnosc i lewe powietrze sie dostaje posprawdzaj wszystko
Luka3s Opublikowano 9 Stycznia 2011 Opublikowano 9 Stycznia 2011 moze masz gdzies nieszczelnosc i lewe powietrze sie dostaje posprawdzaj wszystko ?? a co to się ma do termostatu ?
Rekomendowane odpowiedzi