Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[ALL B5] Gwint

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam. Mam pare pytan odnosnie gwintu. W czerwcu tamtego roku bylem na przegladzie. Gwint mial srednio po 65%. Od tej pory przejechalem mzoe z 7tysi. Jak sie ma do zuzycia. Narazie nie ma niepokojacych oznak zurzycia. Jezdze spokojnie.Wiadomo gwint w zime dostaje po d*pie. Jak mysliscie obejdzie sie bez wymiany w tym roku? Ile jeszcze moge na tym pojezdzic? Polecacie jakis srodek do czyszczenia? Przydaloby sie na wiosne to wszystko poczyscic z piasku i soli.

Opublikowano

Jeździj aż nic nie zdechnie, jak nie ma wycieków i jest suchy to git. Jak spełnia swoje zadanie i amortyzuje.

Wszystko zależy, jak się jeździ, w jakie dziury wpada.

Opublikowano

65% to jeszcze jest w h... jeżdżenia

Opublikowano

z tego co mi się wydaje to na badaniach gwint nie da się sprawdzić na trzepakach bo jest za twardy.... :mysli: Ja w październiku zanim założyłem to czyściłem szczotką drucianą i potem smar miedziany bo kupowałem używkę :good: na wiosnę poprawię jeszcze raz :wink4:

Opublikowano

z tego co mi się wydaje to na badaniach gwint nie da się sprawdzić na trzepakach bo jest za twardy.... :mysli: Ja w październiku zanim założyłem to czyściłem szczotką drucianą i potem smar miedziany bo kupowałem używkę :good: na wiosnę poprawię jeszcze raz :wink4:

racja z tym sprawdzaniem niewiem skad ten wynik 65proc.ja jak wjechalem na trzepaki wyszlo po 35proc......koles niechcial mi papierka podpisac, a ja do niego ze to gwint i niesprawdzi charakterystyki,powiedzial ze moge miec racje i podbil stepel

Opublikowano

ja nie mogę się doczekać lata... pojadę na przegląd pierwszy raz z gwintem i ciekawe co wyjdzie... jak z tyłu to miałem taki beton że więcej skoku amortyzatora jak 2 cm nie było :decayed:

Opublikowano

ja tez bede zakładal gwincik i pojade sobie luknąć ile mają z ciekawości co wyjdzie ;)

Opublikowano

Panowie to badanie amorów to jest fikcja. Robiłem w zimie przegląd w a3 mojej mamy. Zwykłe zawieszenie. W tym samym samochodzie robiłem też rok wcześniej. Rok temu amory miały 65-70% sprawności. A teraz w grudniu badanie wypadło akurat w duży mróz jakieś -15-18 stopni i sprawność wszystkich wyszła ponad 95% !. Diagnosta na stacji nie wierzył. Mierzył 2 razy i powiedział, że to jest nie możliwe bo nowe tyle nie mają nawet.

Opublikowano

Panowie to badanie amorów to jest fikcja. Robiłem w zimie przegląd w a3 mojej mamy. Zwykłe zawieszenie. W tym samym samochodzie robiłem też rok wcześniej. Rok temu amory miały 65-70% sprawności. A teraz w grudniu badanie wypadło akurat w duży mróz jakieś -15-18 stopni i sprawność wszystkich wyszła ponad 95% !. Diagnosta na stacji nie wierzył. Mierzył 2 razy i powiedział, że to jest nie możliwe bo nowe tyle nie mają nawet.

:polew: przy mrozach olej przymarzł i tak wyszło :decayed:
Opublikowano
  • Autor

No to na wiosne czeka mnie czyszczenie samochod mam 2rok i przez ten czas nie czyscilem;/ 2 zima mija ciekawe co na wiosne bedzie czy to wszystko doczyszcze...

Opublikowano

Badanie amorków na stacji to czysta fikcja. Wystarczą luzy w zawieszeniu już wyjdzie że amorki trzymają po 50 %,. Albo odwrotnie pokazują 90 % jak zamarzają.

Opublikowano

Panowi a co jak od gwintu czuc troche olej ? :mysli:

Opublikowano
  • Autor

A regeneracja gwintu jest oplacalna ? Ile to moze kosztowac za komplet 4sztuk. Lepiej regeneracja wyjdzie czy kupic nowki sztuki.

Opublikowano

regeneracja jednego amora 150zł jak dobrze pamiętam :gwizdanie:

Opublikowano
  • Autor

Jeszcze pytanie co do gwintu. Jak to jest po regeneracji? Oplaca sie regenerowac czy skladac na nowe. Ktos moze regenerowal ?