jaroklb Opublikowano 18 Stycznia 2011 Opublikowano 18 Stycznia 2011 Mam pytanko? Ostatnio ładowałem akumulator bez rozłączania klem(pomysł znajomego mechanika). Nadmieniam, iż rozładował się kompletnie. Obecnie nie działa mi wyświetlacz. Jedynie na wyświetlaczu pokazuje się informacja o rezerwie lu niskim poziomie oleju. Pomocy co robić???
wiesiek3d Opublikowano 18 Stycznia 2011 Opublikowano 18 Stycznia 2011 Podłącz Vaga zobaczymy jaki są błędy.
jaroklb Opublikowano 18 Stycznia 2011 Autor Opublikowano 18 Stycznia 2011 Na razie nie mam dostępu do Vaga. Pytanie mam czy możliwe było jakieś uszkodzenie modułu bądź wyświetlacza. Dam znak jak podłącze pod kompa.
piotrsob1 Opublikowano 18 Stycznia 2011 Opublikowano 18 Stycznia 2011 Odłącz na parę minut aku, może coś się powiesiło
chris.lkr Opublikowano 19 Stycznia 2011 Opublikowano 19 Stycznia 2011 będzie lepiej jak zrezygnujesz z porad tego mechanika :gwizdanie:
jaroklb Opublikowano 19 Stycznia 2011 Autor Opublikowano 19 Stycznia 2011 odnośnie mechanika to muszę przyznać, iż była to chwila i szybka decyzja, bo do pracy musiałem jechać. Dziwi mnie jedynie fakt, iż przy zapaleniu pokazuje się napis ok, po czym wyświetlacz gaśnie. Podobnie zaświeca się rezerwa i świeci cały czas(no znaczy do tankowania), więc jest to bardzo dziwne.
songo Opublikowano 19 Stycznia 2011 Opublikowano 19 Stycznia 2011 no pomysł niezbyt rozsądny a i mechanik leniwy skoro 2 śrubek nie chciało mu sie odkręcić. spróbuj rzeczywiście rozłączyć akumulator na jakąś chwile i zobaczysz czy coś sie zmieni.
pawlopwl Opublikowano 19 Stycznia 2011 Opublikowano 19 Stycznia 2011 Hmmm, może głupie, próbowałeś go włączyć wciskając krótko przycisk RESET ??
jaroklb Opublikowano 22 Stycznia 2011 Autor Opublikowano 22 Stycznia 2011 Po rozłączeniu akumulatora na parę minut, problem minął. Jednak przy tym zabiegu należy pamiętać o konieczności znajomości kodu do radia. Na szczęście znalazłem. Jak czytałem na innych forach przy ładowaniu bez rozłączania klem można na robić sobie bigosu tj. może nawet eksplodować wyświetlacz, a także można uszkodzić moduł sterujący. U mnie na razie wszystko śmiga. Zakupiłem vaga jeszcze trochę poczytam i będziemy sprawdzać. Pozdrawiam
Rekomendowane odpowiedzi