rafalx11 Opublikowano 22 Stycznia 2011 Opublikowano 22 Stycznia 2011 Witam Uszkodzeniu uległ mi brzęczyk światłem który się odzywa po zostawieniu świateł włączonych wyciągnięciu kluczyków ze stacyjki i otwarciu drzwi , a mianowicie przestał się odzywać . Jako go naprawić i gdzie się znajduje ? Pozdrawiam
kamulator Opublikowano 22 Stycznia 2011 Opublikowano 22 Stycznia 2011 Z tego co pamiętam brzęczyk jest umieszczony w zegrach. Nie wiem jak wyglada sprawa w audi ale np w VW psuja sie mikrostyki w zamkach i one powoduja ze nie dziala brzeczyk i np wariuje centralka.
Daimos Opublikowano 22 Stycznia 2011 Opublikowano 22 Stycznia 2011 brzęczyk sprawdzisz wykonując test zegarów przy pomocy VAG'a, jak nie działa to możesz go przelutować na podobny, znajduje się w zegarach
jihad Opublikowano 22 Stycznia 2011 Opublikowano 22 Stycznia 2011 U mnie też nie ma sygnalizacji zostwionych świateł, ale jakiś "pipczyk" odzywa sie z okolicy zegarów, kiedy włącza się kontrolka rezerwy. Czy to jest ten sam sygnał, który powinien odezwać sie przy światłach? Co nie działa?
grzes1150 Opublikowano 22 Stycznia 2011 Opublikowano 22 Stycznia 2011 W b5 miałem padnięty i kupiłem nowy podobny w elektroniku za 3zł. przelutowałem i było gites.
Daimos Opublikowano 22 Stycznia 2011 Opublikowano 22 Stycznia 2011 U mnie też nie ma sygnalizacji zostwionych świateł, ale jakiś "pipczyk" odzywa sie z okolicy zegarów, kiedy włącza się kontrolka rezerwy. Czy to jest ten sam sygnał, który powinien odezwać sie przy światłach? Co nie działa? ten sam
jihad Opublikowano 23 Stycznia 2011 Opublikowano 23 Stycznia 2011 To znaczy, że brzęczyk jest sprawny, ale z jakiegoś powodu nie "brzęczy" kiedy są zapalone światła i otwarte drzwi. Oczywiście krańcówki w drzwiach działają.
wojtek123 Opublikowano 23 Stycznia 2011 Opublikowano 23 Stycznia 2011 u mnie w B6 tez cisza nawet jak rezerwa zaświeci się na fisie to nic nie piszczy ciekawe ile mechanior za taka naprawę tej usterki bierze naprawiał ktoś takie coś?
ardian6 Opublikowano 25 Października 2011 Opublikowano 25 Października 2011 Mam podobnym problem.Światło po otwarciu drzwi się zapala.Piszczy kontrolka niskiego stanu paliwa. Czy ktoś wie gdzie są te mikro styki??
Lu-Gi Opublikowano 25 Października 2011 Opublikowano 25 Października 2011 Od brzęczka jest taki duży przekaźnik, długi ze 6-8cm chyba najwiekszy ze wszystkich jutro podam nr tylko zerknę do auta. moze to on nawala
ardian6 Opublikowano 25 Października 2011 Opublikowano 25 Października 2011 Będę wdzięczny.Będę miał jakiś punt zaczepienia w końcu.Jeżeli dojdę co to i naprawię to wstawię opis bo problem jest dość powszechny. Czekam z niecierpliwością
Rekomendowane odpowiedzi