Bart0o0sh Opublikowano 24 Stycznia 2011 Opublikowano 24 Stycznia 2011 Witam. Mam problem ze sprawdzeniem ciśnienia oleju dzwonie po całym Białymstoku i okazuje sie ze na tej wiosce albo nie mozna albo trzeba zajechac bo oni nie wiedza gdzie jest czujnik itd itp...... ( i mam do tego mieszane uczucia ) Wiec moje pytania gdzie znajduje sie ten czujnik cisnienia obok filtra gdzies? I sprawdza sie to manometrem ? Cos dodatkowo trzeba rozbierac zeby tam dostac sie? Mam pelnego FISa - to na nim jest ikona cisnienia oleju czy powinna byc oddzielnie i wogole jak ona wyglada? Z góry dziekuje za szybką odpowiedz. Silnik jak w profilu ADR. 1
MATIUS Opublikowano 24 Stycznia 2011 Opublikowano 24 Stycznia 2011 Kolego czujnik ciśnienia oleju jest w obudowie chłodniczki oleju jest do niego jednen kabelek i jest on takim kapturku ogólnie ciężko się do niego dobrać ja musiałem demontować przepustnice...lub jak ktoś woli cały kolektor dolotowy... ciśnienie sprawdza się manometrem co do czujnika oleju są 3 rodzaje wszystko od koloru łebka tego czujnika czarny,brązowy i ejszcze jakiś temat ciśnienia oleju w ADr mam w jednym palcu bo przerabiałem to u brata w tym silniku o dziwo w moim nie mam tgo problemu jeszcze i obym go nie miał jak coś pytaj POMOGE a co kolego ci się dzieje że musisz się do niego dobrać??
syczylyjczyk Opublikowano 24 Stycznia 2011 Opublikowano 24 Stycznia 2011 Można bez rozbierania wystarczy zdjąć zbiornik wyrównawczy,do mnie jest parę km ,gdy będziesz miał dalej problemy to służę pomocą w Ełku.
Jacob555 Opublikowano 25 Stycznia 2011 Opublikowano 25 Stycznia 2011 Dzwoniłem do ASO i w moim ADP sprawdzenie ciśnienia oleju to u nich 160zł.
Bart0o0sh Opublikowano 26 Stycznia 2011 Autor Opublikowano 26 Stycznia 2011 Co sie dzieje... postukuje troche na zimnym a jak nagrzeje sie to chyba łancuszek troche brzeczy sobie. Na poczatek chyba najlepiej zaczac od cisnienia oleju.[br]Dopisany: 26 Styczeń 2011, 07:00_________________________________________________I jak z tym FISem na nim jest kontrolka cisnienia oleju ? Bo tak bez Fisa to dopiero gasnie po odpaleniu silnika, a jak jest z FIsem ?
Rekomendowane odpowiedzi