jedrekx Opublikowano 25 Stycznia 2011 Opublikowano 25 Stycznia 2011 Nie chcę zakładać wątku w zakupie kontrolowanym bo tam wrzucałbym konkretne oferty. Póki co wątek czysto orientacyjny -> chciałbym poznać + i - aut, które biorę pod uwagę.. prosiłbym jedynie o wypowiedzi osoby, które mają/miały do czynienia z tymi autami. Prosiłbym również o nie pisanie głupich odpowiedzi w stylu "bierz audi a4 bo jest ładniejsze". A więc na przełomie sierpnia/września mam zamiar zmienić A3 na inne auto (kończy się leasing). Biorę pod uwagę kilka autek: -Audi A4 B8 z silnikiem 2.0 TDI (143 lub 170 koni) w wersji Ambition/S-line (w zależności co będzie lepiej wyposażone i w lepszym stanie); -Audi A6 C6 z silnikiem 3.0 TDI ASB (232 ps), byłe auto mojego ojca z przebiegiem ok 85kkm z roku 2007. całkiem fajnie wyposażone; -Volkswagen Passat CC 2.0 TDI DSG; -Mitsubishi Outlander 2.0 DiD; -Nissan Navara 2.5 diesel teraz moje plusy i minusy owych aut: A4 -spora cena -ciężko o fajne wyposażenie poniżej 100k -ciężko znaleźć coś z automatem i przebiegiem poniżej 150kkm +ciekawa stylistyka +całkiem wygodne A6 -brak foteli sportowych -pełna skóra +znakomity silnik +QUATTRO +tiptronic +BOSE +elektyczne fotele +MMI +ogólnie fajny wypas Passat -auto 4-osobowe!! (5-cio osobowe były od 2010, a tu cena jest gigantyczna) -dosyć wysoka cena jak na VW +bardzo fajne stylistycznie auto +rewelacyjna skrzynia DSG +często fajny wypas Outlander -gorsza jakość wykończenia niż w Audi -wysokie ceny fajnie wyposażonych aut +bardzo wygodne auto +sporo miejsca jak na suva +często system rockford fostgage +super działający automat +silnik przyzwoicie daje sobie radę Navara -brak xenonów -środek nie aż tak ciekawy stylistycznie -w przypadku braku zakupu auta z zabudową "paki", zabudowa dosyć kosztowna +napęd +komfort jazdy +auto zarejestrowane jako ciężarowe więc brak akcyzy Przyznam się szczerze, że bardziej skłaniam się ku Audi ale ciągnie mnie do suv'a/pickupa... doradzajcie proszę!
dziadek Opublikowano 25 Stycznia 2011 Opublikowano 25 Stycznia 2011 do navary dopisz tandetne plastiki i ciągle psujący się zamek w zabudowie (wiem to od kolegi ślusarza) ja bym brał A6 z tego co wymieniłeś dlatego że to całkiem inna jazda tzn na plus niż a4 ale to pewnie wiesz bo z tatą nie raz jechałeś pewnie no i dopisałbym E60 do listy passata bym wywalił bo mi się ten tył nie podoba jakoś nie pasuje do reszty auta :gwizdanie:
jedrekx Opublikowano 25 Stycznia 2011 Autor Opublikowano 25 Stycznia 2011 Ja tam zmieniam na TT TT już było w domu, dla mnie za małe Outlandery są fajne A BMW X3? X3 patrzyłem, ale aż tak mi się nie podoba i ciężko o fajny wypas do navary dopisz tandetne plastiki i ciągle psujący się zamek w zabudowie (wiem to od kolegi ślusarza) ja bym brał A6 z tego co wymieniłeś dlatego że to całkiem inna jazda tzn na plus niż a4 ale to pewnie wiesz bo z tatą nie raz jechałeś pewnie no i dopisałbym E60 do listy passata bym wywalił bo mi się ten tył nie podoba jakoś nie pasuje do reszty auta :gwizdanie: E60 odpada, nie chcę napędu na tył i poza tym E60 jest moim zdaniem brzydsze niż A6 C6. a Passat to rzecz gustu, mi się bardzo podoba... i prosiłem aby nie pisać o wyglądzie bo to osobna sprawa dodam, że auto mam zamiar sprowadzić z DE więc raczej sprowadzane będą do 2.0 ze względu na akcyzę...
fayera Opublikowano 25 Stycznia 2011 Opublikowano 25 Stycznia 2011 Jędrek a B8 Allroad ??? akcyza-silnik
mariuszsmietana Opublikowano 25 Stycznia 2011 Opublikowano 25 Stycznia 2011 A6: Tym bardziej ze masz pewne auto... chyba
sancho80 Opublikowano 25 Stycznia 2011 Opublikowano 25 Stycznia 2011 tez bym wszedl w a6... nissan to renault, passat gorzej wykonany i kojarzy sie z menagerem nizszego szczebla albo z przedstawicielem handlowym lepszej firmy...
jedrekx Opublikowano 25 Stycznia 2011 Autor Opublikowano 25 Stycznia 2011 A6: Tym bardziej ze masz pewne auto... chyba nie chyba tylko na pewno auto od 3 lat u nas w domu i nic się w nim nie psuje... tez bym wszedl w a6... nissan to renault, passat gorzej wykonany i kojarzy sie z menagerem nizszego szczebla albo z przedstawicielem handlowym lepszej firmy... silnik z renault, ale reszta jest rewelacyjna (chodzi o możliwości terenowe). z tym, że Passat gorzej wykonany to zgodzę się w porównaniu do A6, w innym przypadku chyba nie jeździłeś passatem cc..
pawel1380 Opublikowano 25 Stycznia 2011 Opublikowano 25 Stycznia 2011 Z tych opcji brałbym pewne A6 od taty..zreszta i tak najfajniejsze auto ze stawki przez silnik. A mówiłeś że będzie A5..
jedrekx Opublikowano 25 Stycznia 2011 Autor Opublikowano 25 Stycznia 2011 A mówiłeś że będzie A5.. miało być A5... ale około 120-130 tys. (liczę z akcyzą) za 4 letni egzemplarz z przebiegiem ok 150-200kkm to moim zdaniem za dużo
Lapeno Opublikowano 25 Stycznia 2011 Opublikowano 25 Stycznia 2011 ja bym wybral a6 od ojca i zmienil siedzenia i tylna kanape .... jest tego sporo na allegro. wtedy minusy a6 ktore wypisales znikna...
Reggi Opublikowano 25 Stycznia 2011 Opublikowano 25 Stycznia 2011 czarny perłowy sedan paskudne..ale zawsze sprawdzony i wiadomo co w trawie piszczy
jedrekx Opublikowano 25 Stycznia 2011 Autor Opublikowano 25 Stycznia 2011 A6 w kombi by odpadało bo to za wielka krowa dla mnie.. w sedanie jest fajne
majkel_majki Opublikowano 25 Stycznia 2011 Opublikowano 25 Stycznia 2011 Myślę, że nie ma co się zastanawiać tylko brać a6 od taty fajne auto z dobrym silnikiem, do tego z pewnych rąk. Fotele jak Kolega pisał zawsze możesz zmienić według upodobania i wnętrze będzie po twojemu.
Rekomendowane odpowiedzi