jacek71 Opublikowano 17 Listopada 2007 Opublikowano 17 Listopada 2007 chciałem założyć stalowe felgi z zimóweczkami,myślałem o używanych felach i nowych oponach,znalazłem używki całe koła fele mysle że dobre 6J*15H12 ET 38 tylko te opony 185 55 15 -ten rozmiar ,czy to nie będzie dziwnie wyglądać,mogę dodać oponki roczne stan malina ,co o tym sądzicie
Gość spedyt Opublikowano 17 Listopada 2007 Opublikowano 17 Listopada 2007 Duża różnica, wyglądać będą jak dojazdówki :>
ykk Opublikowano 17 Listopada 2007 Opublikowano 17 Listopada 2007 A ja mysle, ze jak sa w dobrym stanie to nalezy je brac, pomimo tego wygladu.
jacek71 Opublikowano 17 Listopada 2007 Autor Opublikowano 17 Listopada 2007 W poniedziałek jadę je przełożyc i zobaczę jak będzie to wyglądać,czy nie będzie duzej luki między oponą a nadkolem , bo jak to ma wyglądać śmiesznie :polew:to niewiem ,chociaż może by to wziaść dla samych fel stalowych bo dobra cena za komplet 400zł a oponki super i roczne ,zawsze mogę sprzedać same opony ,a na stalówki zarzucić takie jak chce ,myslałem o naszych frigólcach 2 :th:
Gość spedyt Opublikowano 17 Listopada 2007 Opublikowano 17 Listopada 2007 cena za komplet 400zł Będą wyglądać śmiesznie ale za tą cenę to bym brał
Gość Gienio Opublikowano 18 Listopada 2007 Opublikowano 18 Listopada 2007 troche roznicy w wysokosci auta i przeklamanie predkosciomierze... jak masz seryjne zawieszenie to pomimo tego jak dobra cena i ladny stan opon/felg to bierz i zakladaj.
schiller Opublikowano 19 Listopada 2007 Opublikowano 19 Listopada 2007 panowie co wy chłopaka w maliny wpuszczacie? nie może jeździć na takich kolach. kolego jak taka dobra cena to weź je i tak jak mówiłeś oponki sprzedaj i kup nowe w odpowiednim rozmiarze.
Gość Gienio Opublikowano 19 Listopada 2007 Opublikowano 19 Listopada 2007 nie może jeździć na takich kolach. Bzdury gadasz. A ze niby co sie stanie? jaki zly wplyw to bedzie mialo? Bedzie auto bokiem do przodu jechalo?
schiller Opublikowano 19 Listopada 2007 Opublikowano 19 Listopada 2007 tak uwazasz? przy takich oponach to jest roznica od standardu 7,9% gdzie prawnie dozwolone jest max 4. a to ma "zły wpływ" na wskazania licznika.
fahrenheit Opublikowano 19 Listopada 2007 Opublikowano 19 Listopada 2007 na zieme i to w polsce jeszcze to wiekszego rozmiaru jak 195 to nie polecam, bo po koleinach nie zmiescisz i bedziesz plywal, umeczysz sie jazda, 195 i nizej auto nie ma wygladu, owszem racja, ale komfort jazdy wiekszy, wogole to na snieg jaki i na deszcz to im wezsza tym lepsza (mniejszy kontakt ze sliskim podlozem, lepsza kierowalnosc, wieksze bezpieczenstwo)[br]Dopisany: 19 Listopad 2007, 13:15 _________________________________________________chcialem wyedytowac ale jakos nie przeszlo... bierz i zakladaj, o ile mieszanka jeszcze nie stracila lepkosci. nota bene , jest ponoc tylko jedna opona, ktora zachowuje swoje wlasciwosci przez caly czas uzytkowania (nawet kilka lat), reszta traci swoje walory po roku, ale ktora to jest opona to nie wiem, testerzy nie chca ujawnic...
Szewczenko7 Opublikowano 19 Listopada 2007 Opublikowano 19 Listopada 2007 kupuj 195/65 r15 i bedzie OK
fahrenheit Opublikowano 19 Listopada 2007 Opublikowano 19 Listopada 2007 55 -troche za niski profil, twardzsza oponka, odbije ci sie na zawieszeniu, ale wszystko zalezy gdzie i jak jezdzisz. ja smigam na 185/65 15 debica frigo2, i powiem wam ,ze w piatek w nocy na czeskiej smigam sobie 140 , na lewy, bo wyprzedzam, a tu po chwili pokrywa sniezna, kilka centymetrow brazowego i zamarznietu juz sniegu, jeszcze tylko wiatru brakowalo i trzeba jechac i sie jechalo, az milo....ale nie zachcecam bo droga zawsze jest inna, polecam natomiast oponki
Gość Gienio Opublikowano 19 Listopada 2007 Opublikowano 19 Listopada 2007 55 -troche za niski profil, twardzsza oponka, odbije ci sie na zawieszeniu, Ja tam przecioralem 30tys przez sezon letni na mocnej glebie i profilu 40 i zawieszenie (pomimo ze oryginalne jeszcze) nie ucierpialo wcale ;] Profil 55... bez [przesady
Gość spedyt Opublikowano 19 Listopada 2007 Opublikowano 19 Listopada 2007 przez sezon letni na mocnej glebie i profilu 40 Na 15 calowej feldze? Zastanów się co piszesz
jacek71 Opublikowano 19 Listopada 2007 Autor Opublikowano 19 Listopada 2007 Witam temat sie zdeaktualizował bo zajezdżam dzis do gostka a on mówi ze już sprzedał-swoją drogą słowny gość ale nic to juz znalazłem fele po 60 -ładne ,jutro znimi jade po oponki nowe i zima może nacierać ,biorę te frigo 2 jak pojeżdże to opisze wrażenia pod warunkiem że coś spadnie z nieba w najbliższym czasie dzięki za wszystkie dotychczasowe rady :oklaski:pozdro wszystkim
Rekomendowane odpowiedzi