Skocz do zawartości
IGNOROWANY

[B5 AKN] Problem z odpalaniem

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam

Mam problem z odpaleniem samochodu Audi A6 2.5 TDI V6 silnik AKN.

Jak jest zimny silnik to pali zaraz, a jak się zagrzeje i go zgaszę na około 20 minut to muszę chwile kręcić żeby odpalić. Sprawdzałem na komputerze ale tam nic nie pokazało. Zmieniłem filtr paliwa, zawór zwrotny i dalej to samo. Na zimnym OK a jak chwilkę postoi ciepły to już jest problem z odpaleniem. Wymieniłem wszystkie świece żarowe. W samochodzie był robiony mały remont. Nowe wałki, nowe zawory, krzywki, tłoczki hydrauliczne obydwie głowice planowane, cały rozrząd i mikro paski. Wcześniej tego nie było. Kąt wtrysku jest OK. Dzięki za odp.

Pozdrawiam

Opublikowano

Przyczyną może być słabe ciśnienie w pompie wtryskowej, na zimnym silniku pompa podaje większą dawkę paliwa i dlatego jest OK. Czeka Cię targanie pompy.

Opublikowano

Witam

Dzięki mega13 za odp.Jutro właśnie wyjmuje pompę wtryskową i daje do sprawdzenia.Mam pytanie bo się nie orientuje w tym temacie.Gość powiedział mi za sprawdzenie pompy (czyli podłączenie do stołu diagnostycznego ) 700 zł a jak trzeba coś regenerować to koszt od 1000-3000 zł.Czy takie są koszty?? Da się określić ile mnie to może kosztować,czy raczej po sprawdzeniu chodzi mi o to żeby mnie gość nie naciągnął .dzięki za odp

pozdrawiam

Opublikowano

Na stole próbierczym błąd jaki masz w tej pompie nie wyjdzie, a jeśli chodzi o koszta zrobienia to kolega którego reklamę masz w moim podpisie może to zrobić max 1000 zł,jak powiesz że jesteś z forum to sprawdzenie nie kosztuje nic u niego. Pompe możesz nawet wysłać kurierem bo tak przychodzą do niego z całej polski, powinien to zrobić i odesłać na drugi dzień.Zadzwoń do niego jak masz pytania to Ci wszystko powie tel 516193874