QQ Opublikowano 7 Lutego 2011 Autor Opublikowano 7 Lutego 2011 słuchajcie ten zestaw to jedna wielka kiszka.. nie miałem czasu wcześniej się za to zabrać ale dzisiaj chwilkę znalazłem i cóż .. w opakowaniu brak jakich kolwiek uchwytów montażowych.. ,ale to nic.. kształt też daje dużo do życzenia , zakrzywienie tylko pasuje, ale aby upchać element w kratce musiałem wyciąć jedną drabinkę.. i co najważniejsze : wiązka kabli - do akumulatora + i - .. dwie kostki do samych świateł z jednej wypuszczony szary kabe według opisu mam podłączyć go po światło postojowe.. "parking light" przynajmniej ja to rozumie jako światła postojowe.. i teraz ogólna kiszka gdyż światła dzienne ciągle świecą czy zapalę postojowe czy zgaszę.. podam opis jaki widnieje na kartce dodanej do zestawu.. GRAU/GRAY - STANDLICHT + / PARKING LIGHT + SCHWARZ/BLACK - ZUNDUNG + / IGNITION + BRAUN/BROWN - MASSE - / GROUND - wiadomo brązowy do minusa akumulatora. czarny do plusa w akumulatorze "a może po zapłonie" no i ten szary ?!! co wy na to ??
jihad Opublikowano 7 Lutego 2011 Opublikowano 7 Lutego 2011 Ignition to zapłon. Rzeczywiście, żeby to działało jako tako, o trzeba jeszcze nieco pokombinować. Najlepiej, żeby światła działały samodzielnie, bez pozycyjnych i dodatkowo wyłączały się po właczeniu świateł mijania. Daj jakis skan instrukcji, to może cos się poradzi.
QQ Opublikowano 7 Lutego 2011 Autor Opublikowano 7 Lutego 2011 naważniejsze punkty.. now you have to connect the included wiring harness .please connect the grey cable with parking light of one headlight. now connect brown with car ground. then connect the black cable with ignition.. i kolejny.. now please check the function of the day running light. by turning on the ignition the DRL schould turn on on full brightness. if the parking light will be turned on as well, the DRL willdim down to position light brightness. ja rozumie że one maja się ściemniac po prostu..
Szamek Opublikowano 7 Lutego 2011 Opublikowano 7 Lutego 2011 DRL oznacza że światła są do jazdy dziennej, a nie że same się mają jakoś tam ściemniać
dio Opublikowano 22 Kwietnia 2011 Opublikowano 22 Kwietnia 2011 Ja do swojej A6 zamontowałem moduł tylko trochę droższy od tego w tym temacie i wygląda to tak: w A4 pewnie będzie podobnie. Ogólnie wygląda to jak w A6 C6
Kamyk Opublikowano 23 Kwietnia 2011 Opublikowano 23 Kwietnia 2011 Wiejski tuning to jest ławka na klapie bagażnika albo LEDy z bazaru. Jesli coś jest zrobione porządnie, estetycznie i ze smakiem, to nie powinno sie tego nazywać wioską, nawet jesli to światła dzienne, których tez nie jestem zwolennikiem. To zupełnie nie pasuje do tego samochodu ... nie jest ze smakiem .... dla mnie Wiejski ... dla Ciebie nie koniecznie musi zgadzam się - na moje to zresztą nawet nowe Merole które mają to wstawione koło p-mgielnych wyglądają do doopy takie mam zdanie, po prostu to wygląda okropnie i już
QQ Opublikowano 23 Kwietnia 2011 Autor Opublikowano 23 Kwietnia 2011 jak dla mnie spełnia założona funkcje i o to w tym chodzi.. palników już daremnie nie palę .. jesli chodzi o wygląd to wiadomo ilu ludzi tyle opini.. mi się podoba
morsdicti Opublikowano 25 Kwietnia 2011 Opublikowano 25 Kwietnia 2011 Ja do swojej A6 zamontowałem moduł tylko trochę droższy od tego w tym temacie i wygląda to tak: w A4 pewnie będzie podobnie. Ogólnie wygląda to jak w A6 C6 Piękny masz samochód ... sory za OT
dio Opublikowano 25 Kwietnia 2011 Opublikowano 25 Kwietnia 2011 Dzięki :> Muszę jeszcze sprawdzić gdzie są w niektórych A6 C5 oznaczenia RL na lampach, żeby na legalu jeździć, bez strachu czy jakiś chcący się wykazać znajomością oznaczeń na reflektorach pan władza się nie czepi.
kuchar222 Opublikowano 25 Kwietnia 2011 Opublikowano 25 Kwietnia 2011 Ja do swojej A6 zamontowałem moduł tylko trochę droższy od tego w tym temacie i wygląda to tak: czy chodzi może o cos takiego : http://moto.allegro.pl/swiatla-dzienne-modul-skoda-volkswagen-seat-audi-i1562132021.html
Armi Opublikowano 25 Kwietnia 2011 Opublikowano 25 Kwietnia 2011 Ja do swojej A6 zamontowałem moduł tylko trochę droższy od tego w tym temacie i wygląda to tak: czy chodzi może o cos takiego : http://moto.allegro.pl/swiatla-dzienne-modul-skoda-volkswagen-seat-audi-i1562132021.html Takie dzienne to ja rozumiem, u Kowiego87 wyglądają w przeciwieństwie do festyniarskich pasków w zderzaku
dio Opublikowano 25 Kwietnia 2011 Opublikowano 25 Kwietnia 2011 Tak, to jest to tylko ja mam bez Coming/Leaving Home i kupowałem to jeszcze jak było tańsze :>
kuchar222 Opublikowano 25 Kwietnia 2011 Opublikowano 25 Kwietnia 2011 no bez CLH jest chyba za 100 i też nad tym się zastanawiam jak nie ma takich problemów jak z SD-2 to się chyba wyposażę w to, oczywiście bez CLH bo to mam ori
dio Opublikowano 26 Kwietnia 2011 Opublikowano 26 Kwietnia 2011 Było za 99, teraz sam CLH tyle kosztuje A jakie problemy są z SD-2
Arturoo Opublikowano 26 Kwietnia 2011 Opublikowano 26 Kwietnia 2011 A jakie problemy są z SD-2 no niestety zgodzę się z kolegą, SD-2 też nie polecam ,przekonałem się na własnej skórze ,sfajczył by się samochód, ten modół tak się grzał ,że luty na nim zaczynały być płynne
dio Opublikowano 26 Kwietnia 2011 Opublikowano 26 Kwietnia 2011 Ja tego, szczerze powiedziawszy nie dotykałem, ale ten co ja mam ma zamontowany bezpiecznik i gdyby się tak bardzo grzał, to by było czuć, a żadnego niepokojącego zapachu nie wyniuchałem Aż z ciekawości będę musiał sprawdzić czy w ogóle się grzeje.
Arturoo Opublikowano 26 Kwietnia 2011 Opublikowano 26 Kwietnia 2011 sprawdź :!: Ja zdębiałem jak zobaczyłem mój ,miałem zamontowany przy bezpiecznikach więc dostęp -bajka .[br]Dopisany: 26 Kwiecień 2011, 08:19_________________________________________________ Ja do swojej A6 zamontowałem moduł tylko trochę droższy od tego w tym temacie i wygląda to tak: czy chodzi może o cos takiego : http://moto.allegro.pl/swiatla-dzienne-modul-skoda-volkswagen-seat-audi-i1562132021.html ktoś użytkujący może się wypowiedzieć jak to działa(czy się przegrzewa-to najbardziej mnie interesuje)
dio Opublikowano 26 Kwietnia 2011 Opublikowano 26 Kwietnia 2011 Też mam przy bezpiecznikach, więc sprawdzę. Po jakim czasie od włączenia się grzał?
Arturoo Opublikowano 26 Kwietnia 2011 Opublikowano 26 Kwietnia 2011 Od razu , po ok 20 min były płynne luty na rezystorach
kuchar222 Opublikowano 26 Kwietnia 2011 Opublikowano 26 Kwietnia 2011 z tego co pisałem do producenta tego urządzenia to wychodzi na to, że się nic nie grzeje i wszystko jest ok
Rekomendowane odpowiedzi