Norge10 Opublikowano 31 Stycznia 2011 Opublikowano 31 Stycznia 2011 Czy ktos wymienial lejek miarki oleju w 1,6 lub 1,8 ? Czy mozna to zrobic bez demontazu alternatora ilub innych rzeczy ?
martinno Opublikowano 31 Stycznia 2011 Opublikowano 31 Stycznia 2011 Witam Ja wymieniałem,bo mi pękł podczas wyciągania bagnetu. Jest on obsadzony na klik na rurce metalowej.Nie demontowałem alternatora Pozdro
Norge10 Opublikowano 31 Stycznia 2011 Autor Opublikowano 31 Stycznia 2011 Witam Ja wymieniałem,bo mi pękł podczas wyciągania bagnetu. Jest on obsadzony na klik na rurce metalowej.Nie demontowałem alternatora Pozdro W takim razie napisz jak to zrobic bo ja za cholere nie moge tam wsadzic ręki
martinno Opublikowano 31 Stycznia 2011 Opublikowano 31 Stycznia 2011 Ja tam podszedłem ze śrubokrętem i rozdłubałem pozostałość na zewnątrz od tej rurki. Albo spróbuj za pomocą druta zagiętego na końcu zsunąć ten lejek do siebie. Ja z tym nie miałem jakiś większych problemów,i zwróć uwagę czy w środku nie pozostały resztki lejka. A jak będziesz zakładał nowy to zanurz go na chwile we wrzątku aby zmiękczyć końcówkę lejka by nie pękła podczas obsadzania.
OTom Opublikowano 1 Lutego 2011 Opublikowano 1 Lutego 2011 trzeba się troszkę namęczyć ale da radę bez demontowania jakiegokolwiek elementu. W sumie to banalnie proste Ja od strony chłodnicy wsadzałem rękę i "zniszczyłem" stary, który i tak był już pęknięty. Później nałożyłem delikatnie nowy, najważniejsze to równo go ustawić i przy pomocy kawałka drewnianego kołka i młotka nabiłem go na metalową rurkę na której siedzi. oczywiście wszystko z wyczuciem.
Norge10 Opublikowano 1 Lutego 2011 Autor Opublikowano 1 Lutego 2011 Dzięki chłopaki za podpowiedzi ! Jak sie tylko trochę ociepli to zaraz sie za to biorę.
Rekomendowane odpowiedzi