michau Opublikowano 19 Listopada 2007 Opublikowano 19 Listopada 2007 Witam! Zdarzenie miało miejsce jakieś 3 tygodnie temu. W skrócie mówiąc zatrzymał się na mnie polonez który nieprawidłowo zmienił pas. Został ukarany mandatem i punktami. Moje szkody to: + przedni zderzak zarysowany i obdarty z prawej strony + prawy przedni błotnik zarysowany i zagięty + listwy na błotniku, drzwiach przód i tył zarysowane + tylni zderzak zarysowany z prawej strony Wycena przez PZU: 1500pln z groszami Nigdzie nie wpisali nowych części tylko wszystko malowanie lakierowanie a błotnik naprawa blacharska. Czy powinienem czuć się oszukany z powodu takiej sumy wypłaconej? Jeżeli tak to czy mogę się odwołać od tej decyzji? Z góry dziękuję za pomoc pozdrawiam michau
Cuber Opublikowano 20 Listopada 2007 Opublikowano 20 Listopada 2007 skoro to nie jest Twoja wina , pogadaj z PZU i powiedź że chcesz zrobić to na podstawie rachunków, oddaj autko do jakiegoś "mądrego"zakładu lakierniczego i po sprawie, ale tak patrząc na to masz trzy elementy do malowania każdy z nich po 400 zł ( z czego jedna naprawa blacharska błotnika) + listwy i malowanie więc cięzko bedzie coś od nich wydusić wiecej .
blandman Opublikowano 20 Listopada 2007 Opublikowano 20 Listopada 2007 Ubezpieczyciel ma 30 dni na wypłacenie odszkodowania od momentu zgłoszenia szkody. A ty masz ten cas na odwołanie. Pisz odwołanie. Przeciez przed tym zdarzeniem samochód miałeś w super stanie. Cześci też przecież chcesz nowe i oryginalne więc nie zgadzaj się na naprawe blacharska. A lakierować też przecież nie chcesz u "Pana Henia" tylko w serwisie Audi, a jakie tam są ceny to każdy wie. Pisz odwołanie jak najszybciej. Jesli masz samochód zdolny do jazdy to wytrzymasz. Powodzenia.
Cuber Opublikowano 20 Listopada 2007 Opublikowano 20 Listopada 2007 Michau, Ja Ci proponuje podjechać do ASO ( wziaść kosztorys naprawy ) później przedstawić go w PZU i powinni Ci to zaakceptować, potem przedstawiasz im FV to zwrócą Ci kasę za poniesione straty w związku z naprawą Audika. Chyba ze ASO samo z nimi wszytsko załatwi bezgotówkowo ( czasem tak robią ale nie koniecznie zawsze )
adadur Opublikowano 20 Listopada 2007 Opublikowano 20 Listopada 2007 jakieś 1200 to minimum za obtarcia zderzaków zatem listwy błotnik i malowania to jeszczę jakieś 2000zł. Sprawdź jaki lakier został uwzględniony w wycenie ... a najlepiej to naciągaj że masz perłę metalik ... Tak myślę że błotnik w wycenie powinien byc uwzględniony jako do wymiany, podobnie listwy Ogólnie jak robią szopki powiedz że naprawiasz warsztatowo - byle warsztat nie przegiął z wyceną.
lukasz Opublikowano 20 Listopada 2007 Opublikowano 20 Listopada 2007 nie zgadzaj sie na zanda naprawe,jezli jakis element nadaje do naprawy do powiedz, ze z naleza ci sie nowe i oczywiscie orginalcze czesci. oczywiscie jezeli auto bylo bezwypadkowe to nalezy sie tez odszkodowanie z tytulu utraty wartosci auta
michau Opublikowano 20 Listopada 2007 Autor Opublikowano 20 Listopada 2007 hej. czy ktoś może mi przesłać wzór odwołania się od tej decyzji? czy jeżeli mi już wypłacili to mogę się jeszcze w ogóle odwołać? jeszcze miesiąc nie minął. Pierwszy samochód i pierwsza taka akcja więc nie wiedziałem co i jak. Jak to jest z tym ubieganiem o stratę wartości? fotki błotnika dam do wglądu. niby bardzo nie ale skoro był w stanie nie naruszonym to dlaczego teraz mam mieć prostowany malowany i lakierowany.
Simin_1977 Opublikowano 20 Listopada 2007 Opublikowano 20 Listopada 2007 Musiał bym znaleśc papiery z ubezpieczalnie co mi wypłacała ostasnio kase za fiata Brava i tam coś mi świta ze pisało ze można sie odwołac tylko ze niepamiędam jaki jest termin od wypłaty . Dostałem za zarysowany zderzak tylny + rozbita lampa + wgniecionye nadkole 1300 zł spokojnie wystarczyło i jeszcze sobie zrobiłem pare innych zeczy w aucie Poczytaj papiery co dostałeś od ubezieczalni i tam musi pisać na jakiej zasadzie można sie odwołać Mi wypłacało Alianz
blandman Opublikowano 21 Listopada 2007 Opublikowano 21 Listopada 2007 Wzór odwołania jest ogolny. napisz podając numer szkody, że nie zgadzasz się z wyceną i chcesz ponownej. Skoro kase Ci wypłacili to wywiazali się z 30-dniowego terminu i teraz bedą się napewno ociągać ale nieodpuszczaj. Kazda złotówka się liczy.
Rekomendowane odpowiedzi