kurpiu Opublikowano 2 Lutego 2011 Opublikowano 2 Lutego 2011 Witam czy przegub zew przedni podejdzie z fwd do quattro??
jaras231 Opublikowano 2 Lutego 2011 Opublikowano 2 Lutego 2011 z tego co wiem to w tdi z przodu jest tak samo oska i quattro w benzynie raczej tez, ale pewności nie mam jak nikt nie potwierdzi to dam później znać bo etka właśnie do mnie leci
Kowicz Opublikowano 2 Lutego 2011 Opublikowano 2 Lutego 2011 Ja jeśli chodzi o przód to wszystko zawsze brałem jak w ośce ale jeszcze przegubów wewnętrznych nie wymieniałem więc na 100% nie wiem. A czemu musisz wymieniać te przeguby?
kurpiu Opublikowano 2 Lutego 2011 Autor Opublikowano 2 Lutego 2011 Stuka jak glupi ten przegub i juz mnie wykancza psychicznie heheh
darooo Opublikowano 12 Maja 2011 Opublikowano 12 Maja 2011 Sorry za odgrzanie kotleta ale mam pytanie w tym temacie. Czy półosie/przeguby z QUATTRO ANGLIK (1998 afn) będą pasować do mojej furki z profilu? Czytałem w dziale "zrób to sam" o wymianie przegubu zew i niby szybciej wyciągnąć pół oś i dopiero zbijać przegub więc myślę aby przełożyć całą pół oś ale nie wiem czy do końca będzie z anglika ok. Bo przecież jedna jest dłuższa druga krótsza i teraz pytanie u siebie demontuje prawą a z anglika lewą? Przejdzie taki numer? Pytanie może banał ale prócz tego, że wiem iż kierownica jest po prawe stronie nie wiem jak to wygląda os strony klamotów/skrzyni Drugie pytanie heble z takiej a4 quattro przód/tył będą pasować do normalnej ośki tył/przód? Tarcze, jarzma, zaciski? Przód pewnie taki sam chyba, że Q miało coś mocniejszego a tył? To jest najważniejsze pytanie.
wojtekce Opublikowano 12 Maja 2011 Opublikowano 12 Maja 2011 Sorry za odgrzanie kotleta ale mam pytanie w tym temacie. Czy półosie/przeguby z QUATTRO ANGLIK (1998 afn) będą pasować do mojej furki z profilu? Czytałem w dziale "zrób to sam" o wymianie przegubu zew i niby szybciej wyciągnąć pół oś i dopiero zbijać przegub więc myślę aby przełożyć całą pół oś ale nie wiem czy do końca będzie z anglika ok. Bo przecież jedna jest dłuższa druga krótsza i teraz pytanie u siebie demontuje prawą a z anglika lewą? Przejdzie taki numer? Pytanie może banał ale prócz tego, że wiem iż kierownica jest po prawe stronie nie wiem jak to wygląda os strony klamotów/skrzyni Drugie pytanie heble z takiej a4 quattro przód/tył będą pasować do normalnej ośki tył/przód? Tarcze, jarzma, zaciski? Przód pewnie taki sam chyba, że Q miało coś mocniejszego a tył? To jest najważniejsze pytanie. półosie są te same , hamulce przód też ale tył nie
darooo Opublikowano 12 Maja 2011 Opublikowano 12 Maja 2011 półosie są te same , hamulce przód też ale tył nie Ale prawa=prawa, lewa=lewa? A hamulce? Idzie je dorzucić do mnie aby mieć "mocniejsze" Jak bym miał cały komplet? Czy bez sensu poprawić tył jak z przodu seria...
Kowi87 Opublikowano 12 Maja 2011 Opublikowano 12 Maja 2011 półosie są te same , hamulce przód też ale tył nie Ale prawa=prawa, lewa=lewa? A hamulce? Idzie je dorzucić do mnie aby mieć "mocniejsze" Jak bym miał cały komplet? Czy bez sensu poprawić tył jak z przodu seria... z tylnego zawieszenia w Q nic nie przerzucisz do ośki, nawet hamulców
darooo Opublikowano 12 Maja 2011 Opublikowano 12 Maja 2011 Dzięki chłopaki ale wracając do przodu. Natknąłem się na temat: http://www.a4-klub.pl/smf/index.php?topic=182709.0 Niby chodzi o benzynę i zamianę w drug stronę jak ja ale to chyba nie ma znaczenia
Rekomendowane odpowiedzi