Maxcudo Opublikowano 7 Lutego 2011 Opublikowano 7 Lutego 2011 Witam. Chciałbym się dowiedzieć ile wchodzi oleju do silnika 1.8T(APU). Niestety miarkę(bagnet) mam, ale jest jakoś dziwnie naprawiony i nie ufam w jego wskazania , a planuje zmianę oleju. W późniejszym czasie wymienię również bagnet na nowy, ale tymczasem chce zrobić tylko zmianę. Mógłby ktoś podać wg, katalogu ile oleju wchodzi? Nie posiadam niestety ks. serwisowej etc. Pozdrawiam
grzes1150 Opublikowano 7 Lutego 2011 Opublikowano 7 Lutego 2011 Mi przy wymianie wchudzi 3,8L a po zdzejmowaniu miski i czyszczeniu komory silnika + nowy filtr weszło 4L i było wtedy 2/3 stanu. Kup sobie nowy bagnet bo może się coś wysrać jak będzie nadstan albo mniej jak min.
Wodzu.tg Opublikowano 8 Lutego 2011 Opublikowano 8 Lutego 2011 Katalogowo powinno Ci wejść 3,5l. Co bo bagnetu to lepiej kup nowy jeśli Twój jest jak piszesz "dziwnie" naprawiony. Banalne przekłamanie pomiaru poziomu oleum może w perspektywie być bardzo kosztowne.
Maxcudo Opublikowano 8 Lutego 2011 Autor Opublikowano 8 Lutego 2011 Dzięki :> Wiem, wiem, ale narazie nie mam czasu, gdyż trwa sesja. Jak tylko się skończy, od razu biorę się za wymianę Pozdrawiam
Łukasz 23 Opublikowano 8 Lutego 2011 Opublikowano 8 Lutego 2011 Tylko kup bagnet ASO bo jak w zwykłym sklepie to różnie się trafia co do długości bagneta
Dev Opublikowano 10 Lutego 2011 Opublikowano 10 Lutego 2011 musisz kupic bagnet i rurkę którą montuje sie w bloku
Maxcudo Opublikowano 10 Lutego 2011 Autor Opublikowano 10 Lutego 2011 Dobra, będę pamiętał. Dzięki za info
Rekomendowane odpowiedzi