Skocz do zawartości
IGNOROWANY

[B5 APU] centralny zamek problem - sama sie zalancza i non stop otwiera

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

:kwasny: Witam, kolegów:)

otóż mam pewien bardzo ale to bardzo dziwny i za razem priorytetowo wymagajacy naprawy problem polegajacy na tym ze:

centralny zamek sam sie zalacza nawet gdy auto jest zamkniete z pilota. stoi sobie stoi i po jakims czasie sie zalaczy i swiruje - caly czas go otwiera, zeby bylo jasne to nie zamyka i otwiera tylko non stop prubuje otworzyc najpierw pomyslalem sobie ze to pompka paliwa i taki tez byl temat ale juz wiem ze 100% centralka wiec poprawilem temat:)wogole glupio sie zaczelo bo poplynalem juz dzisiaj prawie 400zl :/ poniewaz zanim obczailem ze tak swiruje zdazyla mi przez noc wydusic akumulator do zera a ze byl i tak za maly (wstawiony od innego auta bodajze 45-tka) a powinna byc 62-ka pojechalem i kupilem nowy... jak juz zauwazylem o co loto to teraz stoi w garazu ale odlaczylem klemy:/ czy macie ciekawe pomysly co to moze byc ? moze jakis przekaznik od centrali?

czekam na pomysly

[popraw temat bo poleci do kosza] - schiller

temat poprawiony

Opublikowano

Zwarcie, tylko gdzie.

Sprawdź, przekaźnik pompy paliwa, czy nie skleiło go.

Może jakieś odcięcie pompy zaczyna świrować i podaje prąd na pompę.

Opublikowano

mam 2 pomysly:

1. przekaznik jakis padl

2. pompka centralnego zamka padla

myslicie ze to mozliwe?[br]Dopisany: 24 Listopad 2007, 12:44 _________________________________________________dzis wymienilem pompke na nowa - D U P A[br]Dopisany: 25 Listopad 2007, 18:00 _________________________________________________haha! :dance: juz nie musze odlanczac klemy i zanim zostawie auto na parkingu latac z kluczykiem 10:D wyciagnalem oba bezpieczniki od centralki:C apropo bylem u mechanika i powiedzial ze nie ma poejcia co to... i dalej d*pa :(

Opublikowano

W/g mnie to przewód od otwierania gdzieś dostaje cały czas mase. Masz centralny sterowany alarmem? Może alarm coś świruje i podaje cały czas mase na otwieranie? Jeśli działa centralny to pompka raczej jest ok.

pozdro

:audi: :th:

Opublikowano

tak mam centralny sterowany alarmem[br]Dopisany: 28 Listopad 2007, 08:59 _________________________________________________Odkopuje stary temat:) temat stary ale awaria nie usunieta, bo nikt nic madrego nie wymyslil! :):kox: a wiec sprawa ma sie tak ze wlasnie pogina do mnie z krakowa przekaznik ktory mam zamiar wymienic - na slepo:) - czyli ze nie sprawdzalem czy popsuty ale juz teoretycznie nie ma innej opcji poza jedna ale to zaraz... no wiec posprawdzalem czy nie ma jakiejs zwary przy pompce w drzwiach itd itd, pompka jest ok... no wiec coz: ) zamowilem przekaznik...:) i tutaj wlasnie maly zonk, bo bardzo mila pani Kasia z krakowa powiedziala mi cos strasznego: nie wiem czy pan wie ale to moze byc tez jakis sterownik w dupe mac co to jest przy pompce i co kosztuje 1300zl:) az mi sie cieplo zrobilo... wiec gadac mi to szybko i bez bicia :wink: czy to moze faktycznie byc to ustrojstwo?:/ jak moze to moze lepiej nie piszcie bo nie zasne...:) haha! pozdro

Opublikowano

raz sie spotkalem z otwierajacym zamkiem, przyczyna byla prozaiczna, zwarcie robil zamek przy dzwiach (vag pokazal blad), auto bylo po dzwonie, czego wlasciciel nie wiedzial, zobacz vagiem czy nie wywala jakis bledow z centralnego zamka,

Opublikowano

Thursday, 21 February 2008, 16:54:18

VAG-COM Version: Release 409.1-US

Control Module Part Number: 8D0 907 558 E

Component and/or Version: 1.8L R4/5VT MOTR HS D02

Software Coding: 04001

Work Shop Code: WSC 06335

4 Faults Found:

18010 - Power Supply Terminal 30: Voltage too Low

P1602 - 35-10 - - - Intermittent

17973 - Shareware Version. To Decode all DTCs

P1565 - 35-00 - Please Register/Activate

17967 - Shareware Version. To Decode all DTCs

P1559 - 35-00 - Please Register/Activate

17978 - Engine Start Blocked by Immobilizer

P1570 - 35-10 - - - Intermittent

---------------------------------------------------------------------------

Thursday, 21 February 2008, 17:07:40

VAG-COM Version: Release 409.1-US

Control Module Part Number: 8L0 862 257 K

Component and/or Version: ZV-Pumpe, Funk D05

Software Coding: 12864

Work Shop Code: WSC 06335

3 Faults Found:

01362 - Close Switch for Tailgate/Trunk (F124)

29-00 - Short to Ground

01389 - Shareware Version. To Decode all DTCs

29-00 - Please Register/Activate

00955 - Shareware Version. To Decode all DTCs

09-00 - Please Register/Activate

---------------------------------------------------------------------------

Opublikowano

wrzuc bledy do odpowiedzniego dzialu ;)