Gość nigga Opublikowano 24 Listopada 2007 Opublikowano 24 Listopada 2007 Witam. Moja wymazona A4 automat kupilem w tym roku we wrzesniu. Nie zauwazylem jakiegos wiekszego spalania. Na trasie spalala mi przy 90/100 km/h 5l, jakos na miasto nie zwracalem uwagi. Ale ostatnio strasznie duzo mi zaczal palic po miescie w okolicach 12l. Nie wiem dlaczego. Auto fakt dojezdzam do roboty i stoi, wiec nawet nie moze sie zagrzac, ale to i tak duzo :/ Czy mozecie mi cos poradzic ? Zmienilem ostatnio rozrzad, filtr powietrza i paliwa. Dzieki i pozdrawiam
jacko998 Opublikowano 24 Listopada 2007 Opublikowano 24 Listopada 2007 Mi moja niunia spaliła 7,5 jak miałem ciśnienie w oponach 1,5 atm. Może to jest przyczyną. Dobiłem do 2,2 i wróciło do normalności.
jacko998 Opublikowano 24 Listopada 2007 Opublikowano 24 Listopada 2007 Nie, manual, ale przy małym ciśnieniu w oponach chyba to nie robi różnicy.
a4dg Opublikowano 3 Grudnia 2007 Opublikowano 3 Grudnia 2007 Może być wiele przyczyn po pierwsze czy stało się to po wymianie tych elementów? - może przestawiony kąt wtrysku - może źle zamontowany filtr paliwa - nie ma wycieków paliwa ? - wspomniane ciśnienie w kołach (ale nie aż tyle ) - hamulce zapieczone i trzymają ?
mcm Opublikowano 3 Grudnia 2007 Opublikowano 3 Grudnia 2007 nie będe oryginalny ale podłącz komputer (VAGA)
danisz_ Opublikowano 3 Grudnia 2007 Opublikowano 3 Grudnia 2007 Przerabiałem ostatnio taki temat: klik poczytaj, może coś ci pomoże.
kalina Opublikowano 4 Grudnia 2007 Opublikowano 4 Grudnia 2007 Zacznijmy od tego jak obliczyłeś spalanie ??
STO_PROCENT Opublikowano 6 Grudnia 2007 Opublikowano 6 Grudnia 2007 czytam czytam i cos mie moge uwierzyć ... 12litrów? Tak jak pisali inni sprawdz ciśnienie w oponach potem szczelność przewodów doprowadzających paliwo a moze warto zerknąc pod sam bak paliwa? moze tam jest "pies pogrzebany"?
Rekomendowane odpowiedzi