Azazello Opublikowano 10 Lutego 2011 Opublikowano 10 Lutego 2011 Witam kupiłem miał zamontowany nie fabryczny centralny zamek do tego pilot z dwoma guzikami otwierania i zamykania. No i wszystko ładnie pięknie działało aż przychodzę do autka a tu nie mogę otworzyć z pilota tylko kluczykiem oczywiście pierwsze co to do wymiany bateria w pilocie i dalej nic.Cała ta skrzyneczka z kabelkami jest w bagażniku po lewej stronie w dodatku jest jeszcze mała dioda imitująca alarm która non stop się świeci.Więc moje pytanie jest takie co mam i gdzie posprawdzać szukając ewentualnej usterki.
Skeeber Opublikowano 10 Lutego 2011 Opublikowano 10 Lutego 2011 po wymianie baterii musisz połączyć kluczyk z centralnym, szczegóły masz w instrukcji obsługi (wkładasz do zamka przekręcasz po czym w krótkim czasie klikasz przycisk na pilocie) - po tym będzie
Azazello Opublikowano 10 Lutego 2011 Autor Opublikowano 10 Lutego 2011 Nie mam instrukcji do tego ;([br]Dopisany: 10 Luty 2011, 14:11_________________________________________________Może ktoś wie jak dokładnie zakodować ten zamek bo ja nie mam żadnego pomysłu niestety
steve69 Opublikowano 10 Lutego 2011 Opublikowano 10 Lutego 2011 Może ktoś wie jak dokładnie zakodować ten zamek bo ja nie mam żadnego pomysłu niestety http://www.a4-klub.pl/smf/index.php?topic=80266.msg1396740#msg1396740 Następnym razem użyj _________________________________________________ A tu masz instrukcję do swojego auta: Audi A4 B5 - instrukcja obsługi.PDF -- Pozdrawiam. Sławek
Azazello Opublikowano 10 Lutego 2011 Autor Opublikowano 10 Lutego 2011 Wszystko ok Sławek tylko mam tą instrukcję i jak napisałem to nie jest fabryczny zamek tylko ktoś to po prostu założył dla wygody i tak jak pisałem auto stało jeden dzień podchodzę i już nie mogę otworzyć z pilota
steve69 Opublikowano 10 Lutego 2011 Opublikowano 10 Lutego 2011 Sorry, jakoś umknęło mi, że centralny jest dokładany. A próbowałeś sposobu opisanego przez kolegę Skeeber ? -- Pozdrawiam. Sławek
Azazello Opublikowano 10 Lutego 2011 Autor Opublikowano 10 Lutego 2011 Próbowałem włożyłem przekręciłem nacisnąłem i nic[br]Dopisany: 10 Luty 2011, 19:07_________________________________________________Ktoś ma może jeszcze jakieś pomysły??
Skeeber Opublikowano 10 Lutego 2011 Opublikowano 10 Lutego 2011 mi tez umknęło to ze to nieoryginalny . Mozesz sprobowac sposobu który działa w aucie mojej ślubnej - tez dokładany zamek: kluczyk do stacyjki-> przekrecasz na standby(kontrolki ON)-> przyciskasz pilocik (autko sie zamyka i automatycznie otwiera). Sprobuj i daj znac. :gwizdanie:
Azazello Opublikowano 11 Lutego 2011 Autor Opublikowano 11 Lutego 2011 No i kolego Skeeber to także niestety nie pomogło już nie wiem jak to zrobić chyba wezmę odepnę ten stary centralny kupię na allegro i sobie zamontuję
CUB@ Opublikowano 17 Lutego 2011 Opublikowano 17 Lutego 2011 jak odnalazłeś alarm to sprawdz zasilanie na nim cvzy jest prąd , serowniki raczej się nie rozprogramowują .Problem tkwi w braku zasilania albo włączony jest stan serwisowy czyli wyłączony alarmik
Rekomendowane odpowiedzi