monika1207 Opublikowano 25 Listopada 2007 Opublikowano 25 Listopada 2007 Cześć tydzień temu kupiłam a4 tak jak w opisie. Jest to moje pierwsze silnik 150 koni ale wydaje mi się że nie ciągnie całą mocą. Autko chodzi równo na całym zakresie obrotów, nic nie przerywa a mimo to po wciśnięciu gazu jedzie jakby miało 120km. Po diagnostyce wyskoczyły błędy: 16500 Obwód temperatury chłodziwa silnika - problem zakresu / działania 18010 Terminal 30 źródła zasilania (B+) - niskie napięcie 16706 Obwód wejścia silnika prędkości zapłonu / dystrybucji - brak sygnału 670 Czujnik położenia nastawnika przepustnicy - G127, Czujnik pozycji przepustnicy - G127 Proszę o pomoc co z tym zrobić czy jechać do jakiegoś speca czy może ktoś z okolic Krakowa mógłby coś doradzić. Z góry dzięki. temat poprawiony pre_pl
adadur Opublikowano 26 Listopada 2007 Opublikowano 26 Listopada 2007 16500 - dotyczy czujnika G62 (temp. płynu chłodzącego) - niedopuszczalna wartość sygnału. Możliwe uczkodzenie czujnika, zapewne auto też więcej pali. Sprawdz czy wtyczkę i styki jak po przeczyszczeniu nic to nie da czujnik do wymiany. 16706 - dotyczy czujnika G28 (obr. silnika) - brak sygnału. Możliwe uczkodzenie czujnik lub przerwanie w przewodzie, odpięcie wtyczki czy też zwarcie. Sprawdzić przewody biegnące do czujnika czy nie są uszkodzone, sprawdzić wtyczkę i styki. Jeśli nić z tego się nie znajdzie możliwe że czujnik również do wymiany. 18019 - generalnie dotyczy akumulatora i tego co związane z zasilaniem. Do sprawdzenie kable od akumulatora, sam akumulator (słaby), ładowanie (alternator). odnośnie 00670 odeślę tutaj: http://wiki.ross-tech.com/index.php/00670 musiała byś wstawić wszystko co przy tym błędzie VAG wyrzucił Odnośnie czujników wszystko posprawdzaj jak powyżej następnie wykasuj błędy i w drogę ... ponowne podpięcie i spr. błędów. Wygląda jakbyś miała problemy z instalacją elektryczną ale nastaw się że może być potrzeba wymiany wspomnianaych czujnków. Co do braku mocy - prawdopodobnie świadczy o tym błąd 00670.
monika1207 Opublikowano 26 Listopada 2007 Autor Opublikowano 26 Listopada 2007 Dzięki za radę, w środę jadę do mechanika i zobaczę co mi on powie. Dam znać jak coś ustalę. Pozdrawiam.
pieckinn Opublikowano 3 Sierpnia 2009 Opublikowano 3 Sierpnia 2009 u mnie błąd 670 to pokazał sie dopiero jak zaczeło sie szarpanie i falowanie obrotów, tylko ten jeden błąd dolega mojemu audikowi
Rekomendowane odpowiedzi