Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[B5 ADR] Srebrny przedlift, info aktualizowane w I poście.

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

A to jak tata płaci za renowacje to nie rozczulałbym się pokupowałbym zdewastowane plastiki do środka na allegro lub forumowiczów, zaprowadził do jakiegoś dobrego zakładu ( poszukaj w polecanych warsztatach w swoim regionie na forum a4, a6, akp, passat itp itd) elektro-mechanicznego a później blacharskiego i zrobił co trza tylko później słony rachunek, wiec możesz zaznaczyć ze Ty dostarczasz części a oni zajmują się tylko robocizną, zaoszczędzisz troszkę.Dużo części używanych mechanicznych jak i plastików kupisz w dziale sprzedam ( dużo jest powypadkowych ). A jeśli chodzi o nowe części to patrz dział Rabaty, Promocje

Tak czy siak przekonywałbym tatę że renowacja jest nieopłacalna i lepiej sprzedać.

Opublikowano

Z tego co piszesz to auto już strasznie zmęczone życiem i najlepiej nadawałoby się do wywózki na wschód :kox: ale jako pierwsze auto może być, tym bardziej że dostałeś je w prezencie. Przede wszystkim ogarnij hamulce żebyś się nie zabił następnie olej i rozrząd jeżeli termin wymiany jest już sporo przekroczony bo pasek strzeli i lipton oraz uszczelnienia w silniku, groszowe sprawy. Potem uporządkuj gaz żeby dało się bez stresu tanio jeździć. Olej 10w40 jest ok, nie ma co lać tutaj syntetyka bo silnik też już zapewne nie pierwszej świezości i co nie przepali to z niego wycieknie :wink4: jak już audik będzie zdatny do jazdy to w miarę przypływu kasy porobisz sobie wszystkie drobiazgi w rodzaju centralnego zamka czy nie otwierających się szyb. Lalka to już nie będzie, nie ma się co czarować, ale jeździć będzie.

Opublikowano
  • Autor

Właśnie jadę po żarówki na stację. ;)

Hamulce działają w miarę sprawnie i nie sprawiły mi problemu jeszcze. Dzięki temu, że są słabe, nie wpadnę w poślizg. ;D Jak tylko dostanę fundusze to zajmę się tym rozrządem (dolna rolka wydaje się ruszać, łożysko strzeliło czy co?). Olej sprawdzałem, jest go mało (silnik chyba żre), ale nie jest czarny.[br]Dopisany: 15 Luty 2011, 17:50_________________________________________________Tak w ogóle, to czy dziwny dźwięk silnika może mieć coś wspólnego z łożyskiem w alternatorze? Jak w tym temacie? -> http://www.a4-klub.pl/smf/index.php?topic=27223.0[br]Dopisany: 15 Luty 2011, 23:12_________________________________________________Wszystkie żarówki wymienione, tak na zapas.

Dodatkowo doszliśmy z dziadkiem do wniosku, że silnik szczelny i kapie ze wspomagania - strasznie piszczy pompa, jak kręcę kierownicą. No i łożysko w alternatorze chyba wystukane.[br]Dopisany: 16 Luty 2011, 17:55_________________________________________________Wyje jednak chyba pompa wspomagania, tak jak tutaj:

http://www.youtube.com/watch?v=kIgbz209W6U&feature=player_embedded#at=12

Ktoś może coś zasugerować?

Opublikowano

Sprzedać samochód bo doprowadzenie do stanu OK zajmie CI dużo czasu i kasy.

Używka ok 100zł http://allegro.pl/audi-a4-vw-b5-1-8-1-6-99-00r-pompa-wspomagania-i1421361445.html

Nówka ok 200zł http://allegro.pl/pompa-wspomagania-audi-a4-a6-vw-passat-b5-b6-nowa-i1422497344.html

+ robocizna, chyba ze sobie sam zamontujesz :P

A to dopiero początek wydatków przed Tobą .

Opublikowano

sprawdź na osłonach drążków kierowniczych czy nie ma śladów płynu

Opublikowano
  • Autor

Pisałem już, że sprzedaż nie wchodzi w grę. Doprowadzę to auto do porząku, a potem zajmę się modami. Pieniądze nie grają roli, zorganizuję środki. d

Opublikowano

u mnie tez wyje pompa wspomagania ale nie tak głosno jak u Ciebie, ale wspomaganie jest ok. Kiedys pekły weze od wspomagania i zostały wymienione ale nie zakute w srodku i od tamtej pory po zmianie własnie tak cicho wyje

Opublikowano
  • Autor

Ten film to nie z mojego Audi, znalazłem na forum i wrzuciłem. :) Moje nagranie jest na 1 stronie, chociaż powiem, że różnicy dużej nie ma.

Opublikowano

zaczij od tego, że nie przełączaj na gaz na zimnym silniku, będzie już lepiej, zabijesz go...

Opublikowano
  • Autor

Nie robię tego, w zimę głównie na benzynie jeżdżę.

Mam jeszcze pytanie, bo w maju mam dostać środki na działanie z autem. Chciałem trochę odświeżyć auto i myślałem nad jakimiś reflektorami, xenony najlepiej, pasowałyby? Z tyłu to nie mam pojęcia. No i w przyszłości (lipiec-sierpień) zderzaki bym jakieś załatwił + progi.

Opublikowano

no powiem ci ze masz przy czym grzebac :wink4: ale spokojnie powoli i ogarniesz wszystko :wink4:

Opublikowano
  • Autor

Takie bixenony, jak te mi się podobają (2 ostatnie zdjęcia):

http://www.a4-klub.pl/smf/index.php?topic=137241.0;highlight=bixenony+b5[br]Dopisany: 19 Luty 2011, 20:41_________________________________________________

no powiem ci ze masz przy czym grzebac :wink4: ale spokojnie powoli i ogarniesz wszystko :wink4:

Dzięki za motywację. Nie takie auta ludzie odnawiali, więc jestem pewien pozytywnej energii. ;)

Opublikowano

troche pracy i bedzie ładna :good: ale fakt ktoś ladnie ja zatyrał ;(

Opublikowano
  • Autor

Pracownicy w firmie ojca, a konkretnie to jeden, który po za prowadzeniem aut niewiele o nich wie (patrz: niewymieniany olej i zajechana pompa wspomagania), i któremu to auto z rąk dosłownie, widząc jak cierpi, wyrwałem. ;D I tak cudnie, że samochód jeszcze jest na chodzie. Ja może super kierowcą nie jestem (od października mam prawko), ale staram się przynajmniej za pośrednictwem tego forum o moim aucie dowiedzieć. ;)

Opublikowano

forum Ci pomoże :good: na twoim miejscu najpierw doprowadzil bym autko do stanu :good: od strony mechanicznej, zrobić to co najbardziej ucierpialo i pozniej bawić sie z kosmetyka :)

Opublikowano
  • Autor

No tak, pisałem o tym w pierwszym poście. ;) Ale reflektory akurat to nieduży koszt, więc planuję to zrobić to w tym samym czasie. ;)

Opublikowano

No tak, pisałem o tym w pierwszym poście. ;) Ale reflektory akurat to nieduży koszt, więc planuję to zrobić to w tym samym czasie. ;)

to juz lepiej zmieniaj na poliftowe lampki :good: bedziesz mial kolejnego moda za soba :good:

Opublikowano

no lista napraw jest spora, ale z pomocą ludzi tego forum wiekszosc zrobisz sobie sam i zaoszczedzisz na robocie. ale pierwsza rzecz jaką powinienes zrobic to zasadzic kopa temu co nią jezdził.

Opublikowano
  • Autor

Nie no, gość jest spoko, po prostu nieogar. ;)

A co do lamp, to w czym poliftowe są lepsze od tych bixenonów?

Opublikowano

widzę, że zapał do pracy masz :good: zbierz się i podjedź na spocik w najbliższym mieście, poprosisz, napewno Ci ją pod VAGa ktoś podłączy, będziesz wiedział, z czym masz do czynienia :hi: