Skocz do zawartości
IGNOROWANY

Audi Rosemeyer

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Postanowiłem dodać wątek o tymże modelu- nie pierwszej świeżosci co prawda- lecz szlachetnie nawiązującego do jakże szacownych korzeni marki.

Model Rosemeyer łączy w sobie pamięć o Auto Union oraz o kierowcy wyścigowym o nazwisku Bernd Rosemeyer. Facet na Auto Union C Type bił w latach 30stych XXw rekordy prędkości i wygrywał większośc wyścigów. Jako pierwszy kierowca użył silnika V16, który był montowany centralnie, własnie w C Type. Auto spokojnie rozpędzało sie do 410 km/h. Zajęło 3cie miejsce w rankingu aut wyścigowych wszechczasów (5-Shelby Cobra,4-Jaguar D-Type, 3-nasz bohater, 2-Ford GT40-pogromca Ferrari na LeMans, 1-Porsche 917-ponad 1000KM).

Auto Union C-Type:

c-type.jpg

Konfrontacja:

konfrontacja.jpg

Audi Rosemeyer:

rosemeyer2.jpg

rosemeyer1.jpg

rosemeyer3.jpg

rosemeyer4.jpg

Opublikowano

Mialem gdzies takie na papierkach z gum Turbo :naughty: czyli projekt ma na pewno z 10 lat..

Wyglada troszke jak Batmobil.. :kox:

Opublikowano

Wygląda przekozacko, no i ta histroyczna prędkość 410 też robi wrażenie, musze sobie pogooglować bo nawet o takim nie słyszałem....

Opublikowano

heh gumy Turbo były na początku lat 90tych jak dobrze pamiętam. zaczynałem wtedy podstawówke. takze musi mieć z 15 lat... A tak naprawde auto pochodzi z 2000 roku...

Ciekawy artykuł: http://auto.gazeta.pl/auto/1,52400,64412.html

Opublikowano

nie, nie podchodzi mi to :audi:

muszą go jeszcze dopracować, może wtedy go kupię :decayed:

Opublikowano

Prawie jak TT tylko tak jakby ktoś napompował żabę słomką :D

Opublikowano

Okropne to to jest!! Pewnie projektant był na bani i mu się marki pomyliły-bo to japoniec mial być!! ale fele ujdą w tłumie.

Opublikowano

Okropne to to jest!! Pewnie projektant był na bani i mu się marki pomyliły-bo to japoniec mial być!! ale fele ujdą w tłumie.

musiał byc na bani bo grilla do góry nogami założył :D

Opublikowano

tyl fajniutki ale przod, nie nie to nie dla mnie, ten grill to porazka, a reszta... calkiem przyzwoita :th:

Opublikowano

Eeee tam łądne ..tylko te podnoszone "powieki" lamp nie przejdą .. wrazie potrącenia pieszego by go poszarpało :mysli:

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...