Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[B5 AFN] Trojmiejska Scena Tuningowa...AFN 260KM .... the besciaki z mojej okolicy

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Panowie...opowiesc nadaje sie na ta wieczorowa pora przy wodeczce

Moze to pozwoli niektorym zaoszczedzic nerwów i kasy...

Generalnie zajezdza do mnie powazny Pan ze starym paskiem AFN na pomiar.

Mowi ze ma 260KM...

Mysle sobie ze albo wariat... albo "Turbokamera" wiec zapraszam grzecznie na pomiar.

Chlop robil w firmie w 3miescie wogule mi nie znanej co jeszcze bardziej mnie zadziwilo ( w koncu z chlopakami z konkurencji sie znamy).

W skrocie bo to opowiesc na 2 dlugie wieczory :

zaplacil 7000zl za ta usluge, dostal certyfikat i zapewnienie o 260KM bo te motory na ostro 300KM przyjmuja.

201102152127.jpg

U mnie na rolkach wyszlo to:

bbaadd39dea2fcb5med.jpg

Smiac mi sie chcialo ale kolesiowi do smiechu nie bylo bo nim auto ostawil do roboty mial program na ok 135KM juz zrobiony,

Szybkie podlaczenie VAGa i wyszlo ze soft delikatny siedzi (doladowanie 1.05 dawka 48mg).

Gdyby mial cokolwiek zamontowane co mialo byc (duze wtryski, pompa, turbo) na tych dawkach ze 160-180KM by peklo.

Pojechal na inna hamownie bo moja podobno gowno warta (tak twierdzi wlasciciel DIGIFANT) wiec na Vtechowej wyszlo nawet ciut mniej....

Poniewaz sprawa skonczy sie w sadzie poprosil o fakture za usluge to dostal info ze nie dostanie dopuki VATu nie doplaci...czyli prawie 10tys zl kosztowal go FMIC + gumeczki w zawieszenie i za***isty certyfikat...

Pikanterii dodaje fakt iz wlasciciel nieszczesnego passata ma kolege ktory ma tez AFN ale w pasku B5. No i ten AFN cos byl zmulony wiec trafil rownolegle do ww serwisu.

Mechanik zalozyl chipa :!: :roll: i stwierdzil ze teraz bedzie lepiej.

Poniewaz nadal auto mulilo a tutaj wyszly takie kwiatki i ten B5 zajechal do mnie na rolki.

WYNIK

75KM i 160Nm.... :twisted:

Na dzien dobry blad przeplywki (zwarcie) i sztywne 550mg. Nie trzeba bylo byc wybitnym diagnosta - wystarczylo bledy odczytac....

Po wymianie przeplywki i paru dupereli 112KM i 250Nm czyli seria.

Oczywiscie chipsa, boxa, rezystorka BRAK.

Ja nie mam slow... na takich druciazy

Opublikowano
Wymiana turbosprężarki o wydajności większej niż poprzednia

:blink:

:nabijasie:

Full profeska, ja ostatnio lałem paliwo do "zbiornika, który wcześniej był puściejszy, niż przed tankowaniem"

:polew: :polew: :polew: :polew: :polew: :polew: :polew: :polew:

Opublikowano

masakra :wallbash:

Opublikowano

certfikat :good::polew:

A tak na poważnie za takie coś zaraz powinni zamykać takie zakłady.

Większość ludzi nie zna się na mechanice na tyle by nie ładować się w takie bagno i takie historie niestety czesto pewnie się zdarzają...

Opublikowano

legendarny AFN :gwizdanie: :gwizdanie: :kox:

Opublikowano

a tak swoją drogą, to ostatnio rozmawiałem z jakimś sprzedawca w sklepie motoryzacyjnym o podniesieniu mocy...(tak jakoś wyszedł taki temat bo zakładam większe hamulce i się pytał po co mi one) i wspomniałem, że na wiosnę chce się przejechać do tune up, zeby zrobić lekki program. Gość powiedział, że ma znajomego w Gd, który sie tym zajmuje i z mojego AWX lekko zrobi 220KM. I że jest dużo tańszy bo dopiero się rozkręca. Hehh może tez miał na mysli digifant auto. :wallbash:

Opublikowano

- montaż turbinki dolotowej :mysli: :mysli:

:polew: :polew: :polew: :polew: :polew: :polew: :polew:

Opublikowano

;( dla mnie to aż przerażające, raz że mozna tak kogoś nabić w butelkę a dwa że można uwierzyć w takie coś

zaplacil 7000zl za ta usluge

za tą kwotę to już można nadłubać w tym silniku :)

DIGIFANT

powinni się nazywać DIGIFUCK

Opublikowano

Boszszsz.... za 7 tysi to ja bym z mojej Ady zrobił "cukiereczka".... :slina: :slina: :slina: :slina:

Opublikowano

ja pier**lę :facepalm:

MA SA KRA :gwizdanie:

Opublikowano

ja pier***ę :facepalm:

MA SA KRA :gwizdanie:

Nie gadaj :naughty: :naughty: :naughty:

Profeska jak ch... :D

Opublikowano

Ale musiało to latać... :kox::decayed:

A teraz serio. Pewnie nie czuł różnicy i chciał to sprawdzić? :mysli: Szkoda gościa! Teraz sąd i pewnie kilka miesięcy to potrwa! A z tą firmą to ja nie wiem co powinni zrobić! Przecież to jest rozbój w biały dzień! :wallbash: :wallbash:

Opublikowano

ale certyfikat no.1 :polew:

Opublikowano
  • Autor

Jak po moich pomiarar wlasciciel wrocil do tjunera ten zwymyslal mnie, stwierdzil ze wykres mozna namalowac i takie tam.

Pokazal wykres z hamowni MAHA na ok 190KM odbity na ksero bez nazwy firmy bez nr rejestracyjnego. Gdy wlasciciel poprosil o jego udostepnienie ten odmowil twierdzac ze to ... jego wlasnosc.

Widzac co sie swieci (koles idzie w zaparte) zadzwonilem do wszystkich co maja hamownie w 3miescie. Strefa, Vtech Pomorze, David a nawet LP gaz.

Nikt rzekomego passata na prawie 200KM nie widzial....

No i wlasciciel pojechal (za moja namowa) do chlopakow ze Strefy Tuningu by miec porownanie kto klamie.

Tam mieli z tego taki polew ze dwa dni dochodzili do siebie... najlepsze jest utwardzenie stabilizatora .. chyba dospawali cos do niego :kox:

Opublikowano

pomyśleć co za 7tyś mógł by zrobić np u Ciebie

Opublikowano

Jak po moich pomiarar wlasciciel wrocil do tjunera ten zwymyslal mnie, stwierdzil ze wykres mozna namalowac i takie tam.

Pokazal wykres z hamowni MAHA na ok 190KM odbity na ksero bez nazwy firmy bez nr rejestracyjnego. Gdy wlasciciel poprosil o jego udostepnienie ten odmowil twierdzac ze to ... jego wlasnosc.

Widzac co sie swieci (koles idzie w zaparte) zadzwonilem do wszystkich co maja hamownie w 3miescie. Strefa, Vtech Pomorze, David a nawet LP gaz.

Nikt rzekomego passata na prawie 200KM nie widzial....

No i wlasciciel pojechal (za moja namowa) do chlopakow ze Strefy Tuningu by miec porownanie kto klamie.

Tam mieli z tego taki polew ze dwa dni dochodzili do siebie... najlepsze jest utwardzenie stabilizatora .. chyba dospawali cos do niego :kox:

ten certyfikat na demotywatorach byłby no. 1

:polew:

Opublikowano

nie no to się nazywa reklama... :cool1:

Opublikowano

Grubo mu narezali w portfelu :decayed:

Opublikowano

Grubo mu narezali w portfelu :decayed:

zgadza się koleś jest chip swojej kieszeni - MISTRZ !!!

Opublikowano

Nie mam pytań ....... :shocked: :shocked: :shocked::facepalm: :facepalm: Polska to naprawde chory kraj.....