Skocz do zawartości
IGNOROWANY

[B5 AFN] Mój AFN`ek po lekkim chipku ;)

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Zrobiłem sobie prezencik na gwiazdkę i:

SERIA:

01-A4-seria.jpg

WIRUS:

02-A4-chip.jpg

Niestety moja pompka jest słabawa, więc nie daje rady wycisnąć z niej zbyt wiele na wysokich obrotach , stąd niewielka (na razie) moc. Priorytetem był moment i miał wynieść 300 Nm. Jest ciut więcej i autko już dało mi sporo frajdy (zwłaszcza na śniegu :decayed:)

Możecie się teraz powyżywać. :quattro:

Hamowałem się na Maha podwoziowej (jedyna dla czterołapów w Łodzi) u Stefanowskiego.

Opublikowano

No basket, wkoncu. Nie jest tak zle, chociaz w porownaniu do mojej mocy to troszku brakuje.

A na sniegu wiekszy momencik, wieksza frajda :quattro: :quattro:

Opublikowano

W planach mam wymianę pompy i wtrysków na wydajniejsze i docelowo nieco więcej koksu, na razie zobiłem tyle ile bezpiecznie mogłem. Na dniach lekko podniesiemy jeszcze moment ;)

Opublikowano

A ten moment to nei za wczesnie jest??

nie masz wibracji przy przyspieszaniu na 4 i 5 w granicach 1800-2400??

Opublikowano

A ten moment to nei za wczesnie jest??

nie masz wibracji przy przyspieszaniu na 4 i 5 w granicach 1800-2400??

Nie, nic nie wibruje.

Moment chciałem jak najniżej i wysoki. Lubię zabawę momentem i to mi odpowiada. Po modach sprzętowych pociśniemy go jeszcze bardziej :dance:

PS: jaki moment masz u siebie ?

Opublikowano

W sumie jak teraz sie przyjzalem to mam praktycznei tak samo jak Ty :decayed:

1b21dbfd6396973fm.jpg

Opublikowano

tutaj tez pogratuluje .... :th:

[komentowac nie bede bo wszystko zostało powiedziane wczoraj na gorąco - tuz po modzie] ;)

p.s przenosze do tuningu ... :naughty:

Opublikowano

Dlaczego uważasz, że masz słabą pompe ? przecież moc max kończy się przy 4500obr !!

Opublikowano

Witek, tak naprawdę auto Ciągnie mocno do 5100 na trójce, ale primo - program był pisany na 140 KM a wyszło ile wyszło :( , secundo - mam duże korekcje o czym wiesz, tercjo - miałem ubogą serię.

Jeśli masz odmienne zdanie, chętnie go wysłucham.

Zresztą, wrzucę logi to będzie o czym debatować.

Opublikowano

Zresztą, wrzucę logi to będzie o czym debatować.

czekamy .... :naughty:

Opublikowano

seria najciekawsza nie byla ... taka srednia bym powiedzial

ale moment po chipku zrobil sie przyjemny :)

Opublikowano

Ja widze tu rozbierznosci w wykresach jak na moje laickie oko. :confused4:

Wyglada na to ze baskecior ma 310 nisko a potem moment leci na morde w zastraszajacym tempie. Wydaje mi sie, ze wykres pikusia jest rowniejszy. Czy chipsem nie mozna procz maksymalnych wartosci poprawic przebieg momentu? Troche spowoslnic jego spadnie?

A moze takie cos zarznie pompe i wykonczy sprzeglo? :mysli:

Tak czy siak gratki!!! :thumbup: NA pewno fajnie smiga. Bedzie i u mnie chips jak bedzie $

Opublikowano

Pikuś ma o 10 Nm wyższy moment w zakresie do 4000 rpm porównując z moim. Ma zdrowsze serducho ot co. Ja mam kop od dołu, bo tak chciałem. :)

Opublikowano

Chciałbym zauważyć, że twój pomiar Pikuś był wykonywany w temperaturze powietrza 26st. celcjusza a twój baskecior w temp. 14st. Jakby pomiar Baskeciora był robiony przy 26st. byłoby mniej kolorowo. A faktycznie dużo koksu z dołu jeśli chodzi o moment.

Opublikowano

Jak wspomniałem wcześniej u mnie niedomaga układ wtryskowy, stad mniejsza od oczekiwanej moc. Przy całkowicie zdrowej motorowni byłoby lepiej, ale to już zadanie na najbliższe tygodnie.

Faktycznie odczucie momentu u mnie jest wyższe przy niższych temperaturach ...

Opublikowano

i tak napewno duzo lepiej sie smiga niz na serii :) do tego jeszcze quattro :thumbup: