graba83 Opublikowano 20 Lutego 2011 Opublikowano 20 Lutego 2011 WITAM Bede chcial zmienic prace i firma do ktorej bede aplikowal zajmuje sie konstrukcje budowlane ale wiaze sie to z tym ze bede musial miec jakis kurs na koncie i wykombinowalem sobie spawacza i teraz doradzcie mi jaki kurs sobie wybrac, ktory dla mnie bedzie lepszy do przyswojenia jako swiezaka TIG MIG MAG i mniej wiecej jakie moga byc jego koszty?
KmL22 Opublikowano 20 Lutego 2011 Opublikowano 20 Lutego 2011 Proponuje udać się do Zakładu Doskonalenia Zawodowego w Twoim mieście pewnie coś takiego istnieje?
KmL22 Opublikowano 20 Lutego 2011 Opublikowano 20 Lutego 2011 no na gazowe niewątpliwie największy popyt na daną chwilę
Reggi Opublikowano 20 Lutego 2011 Opublikowano 20 Lutego 2011 Ja robiłem z urzędu pracy na MAG 135 . Koszty to zero złotych Kurs zdany.. techniczny spawał nam instruktor bo próbki idą na badania do instytutu i jakby wszyscy spawali sobie to nikt by nie zdał
juropek Opublikowano 20 Lutego 2011 Opublikowano 20 Lutego 2011 no ja mam kurs z Instytutu jeszcze ze szkoły na gazowe a, nie spawałem już z 14 lat xD
Reggi Opublikowano 20 Lutego 2011 Opublikowano 20 Lutego 2011 no ja mam kurs z Instytutu jeszcze ze szkoły na gazowe a, nie spawałem już z 14 lat xD Dobra.. ale jak to jest.. jak się ma kurs, a się nie pracuje w zawodzie to jest to ważne po jakimś czasie ? Czy trzeba co 2 lata robic próbki do Instytutu w celu utrzymania licencji ? Ja mam MAG 135 w pozycji PA
juropek Opublikowano 20 Lutego 2011 Opublikowano 20 Lutego 2011 a wiesz że, nie wiem nikt nam o tym nie mówił
Reggi Opublikowano 20 Lutego 2011 Opublikowano 20 Lutego 2011 a wiesz że, nie wiem nikt nam o tym nie mówił HA..ja mam w licencji wbitą datę ważności - 2 lata. Później pewnie trzeba dymać do UDT i robić próbki To Ty masz już nie ważną 7 razy
juropek Opublikowano 20 Lutego 2011 Opublikowano 20 Lutego 2011 ja mam wbitą pieczęć ale, bez daty ważności w pouczeniach też nic na ten temat... aż zadzwonię tam któregoś dnia się upewnię
Dev Opublikowano 20 Lutego 2011 Opublikowano 20 Lutego 2011 najlepiej miec wszystkie uprawnienia ale trzeba miec praktyke bo bez tego du...pa
graba83 Opublikowano 20 Lutego 2011 Autor Opublikowano 20 Lutego 2011 Troszke sie rozgladalem za takimi kursami i jest takowy ZDZ cos na Orlenie, a mniejwiecej ile czasu trwa taki kurs?
Reggi Opublikowano 20 Lutego 2011 Opublikowano 20 Lutego 2011 najlepiej miec wszystkie uprawnienia ale trzeba miec praktyke bo bez tego du...pa a no właśnie.. u mnie ojciec ma MIGa więc jest gdzie potrenowac ..ale tak zrobic papier i tyle to mija się z celem
rafal1985 Opublikowano 21 Lutego 2011 Opublikowano 21 Lutego 2011 Witam. Na początek proponował bym mig mag 135, 136, żeby złapać o co chodzi. Co do papierów to są one ważne przez 2 lata od ukończenia egzaminu potem musisz je odnowić. Czyli idziesz znowu spawać próbki jak przejdziesz to dostajesz nowy papier na 2 lata. No i najważniejsza jest praktyka i kilometry spoin
Rekomendowane odpowiedzi