Skocz do zawartości
IGNOROWANY

Kurs spawacza.

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

WITAM

Bede chcial zmienic prace i firma do ktorej bede aplikowal zajmuje sie konstrukcje budowlane ale wiaze sie to z tym ze bede musial miec jakis kurs na koncie i wykombinowalem sobie spawacza i teraz doradzcie mi jaki kurs sobie wybrac, ktory dla mnie bedzie lepszy do przyswojenia jako swiezaka TIG MIG MAG i mniej wiecej jakie moga byc jego koszty?

Opublikowano

Proponuje udać się do Zakładu Doskonalenia Zawodowego ;) w Twoim mieście pewnie coś takiego istnieje?

Opublikowano

Bierz gzowe spawanie

Opublikowano

Ja robiłem z urzędu pracy na MAG 135 . Koszty to zero złotych :good:

Kurs zdany.. techniczny spawał nam instruktor bo próbki idą na badania do instytutu i jakby wszyscy spawali sobie to nikt by nie zdał :polew:

Opublikowano

no ja mam kurs z Instytutu jeszcze ze szkoły na gazowe a, nie spawałem już z 14 lat xD

Opublikowano

no ja mam kurs z Instytutu jeszcze ze szkoły na gazowe a, nie spawałem już z 14 lat xD

Dobra.. ale jak to jest.. jak się ma kurs, a się nie pracuje w zawodzie to jest to ważne po jakimś czasie ? Czy trzeba co 2 lata robic próbki do Instytutu w celu utrzymania licencji ? :embarrassed:

Ja mam MAG 135 w pozycji PA

Opublikowano

a wiesz że, nie wiem nikt nam o tym nie mówił

Opublikowano

a wiesz że, nie wiem nikt nam o tym nie mówił

HA..ja mam w licencji wbitą datę ważności - 2 lata. Później pewnie trzeba dymać do UDT i robić próbki :thumbdown:

To Ty masz już nie ważną 7 razy :D

Opublikowano

ja mam wbitą pieczęć ale, bez daty ważności w pouczeniach też nic na ten temat... aż zadzwonię tam któregoś dnia się upewnię

Opublikowano

najlepiej miec wszystkie uprawnienia

ale trzeba miec praktyke bo bez tego du...pa

Opublikowano

Troszke sie rozgladalem za takimi kursami i jest takowy ZDZ cos na Orlenie, a mniejwiecej ile czasu trwa taki kurs?

Opublikowano

najlepiej miec wszystkie uprawnienia

ale trzeba miec praktyke bo bez tego du...pa

a no właśnie.. u mnie ojciec ma MIGa więc jest gdzie potrenowac ..ale tak zrobic papier i tyle to mija się z celem :)

Opublikowano

Witam. Na początek proponował bym mig mag 135, 136, żeby złapać o co chodzi. Co do papierów to są one ważne przez 2 lata od ukończenia egzaminu potem musisz je odnowić. Czyli idziesz znowu spawać próbki jak przejdziesz to dostajesz nowy papier na 2 lata. No i najważniejsza jest praktyka i kilometry spoin :)